Düğün, kına ve nişan yasaklandı mı?

20.11.2020 - 13:11 | Son Güncellenme: 20.11.2020 - 13:14

Koronavirüsün artmasından hemen sonra yeni yasaklar geldi. Vatandaşlar düğün salonları ve düğün tarihlerini belirmesinden sonra yasakların nasıl işleyeceğini araştırmaya başladılar. Düğünler, kına ve nişanlar yasaklandı mı yoksa başka tarihe mi çekilecek gibi araştırmalar yapmaya devam ediyorlar. Düğün, nişan ve kınalar ne zaman ve nasıl olacak gibi araştırmalar sürerken evlenecek vatandaşlar ise oynama yasağı devam ediyor mu ve müzik çalınabilecek mi merak ediyor... İşte tüm detaylar...

Düğün, kına ve nişan yasaklandı mı?

Koronavirüsün artmasından hemen sonra yeni yasaklar geldi. Vatandaşlar düğün salonları ve düğün tarihlerini belirmesinden sonra yasakların nasıl işleyeceğini araştırmaya başladılar. 

Düğünler, kına ve nişanlar yasaklandı mı yoksa başka tarihe mi çekilecek gibi araştırmalar yapmaya devam ediyorlar. Düğün, nişan ve kınalar ne zaman ve nasıl olacak gibi araştırmalar sürerken evlenecek vatandaşlar ise oynama yasağı devam ediyor mu ve müzik çalınabilecek mi merak ediyor... İşte tüm detaylar...

Düğünler yasaklandı mı?

Nikah törenleri/merasimleri, maske, mesafe, temizlik kurallarına uyulması, asgari düzeyde katılım ve her nikah töreni arasına en az 20 dakika süre şartıyla gerçekleştirilecek.

Düğünlerin oturma düzeni, maske, mesafe ve temizlik kuralları ile nikah merasimi şeklinde en fazla bir saat süre içerisinde yapılacak.

Ayrıca 30 Temmuz'da yayımlanan genelge çerçevesinde toplu taziye yapılmamasına ilişkin hükümler eksiksiz uygulanacak.

Senin için hazırladığımız haberler