Düğün, nişan gibi törenler iptal mi oldu? Tekrardan yasak mı geldi?

08.07.2020 - 20:06 | Son Güncellenme: 08.07.2020 - 20:07

Pandemi sonrası tekrardan açılan düğün salonları, nikah salonları gibi törenler için sağlık bakanlığından açıklama geldi. Düğünler iptal mi edildi, yasak mı geldi, oynama yasak mı, nasıl oynanacak, kaç saat sürecek ve kapasite ne kadar olacak gibi araştırmalar devam ediyor. Bazı kullanıcılar düğünler yasaklandı mı, kına yasaklandı mı, Bilim Kurulu yasakladı mı, nişan yasaklandı mı gibi araştırmalar yapıyor. Gözlemci maskesiz olana ceza mı verecek, maskesiz giriş yasak mı? İşte tüm detaylar...

Düğün, nişan gibi törenler iptal mi oldu? Tekrardan yasak mı geldi?

Pandemi sonrası tekrardan açılan düğün salonları, nikah salonları gibi törenler için sağlık bakanlığından açıklama geldi. Düğünler iptal mi edildi, yasak mı geldi, oynama yasak mı, nasıl oynanacak, kaç saat sürecek ve kapasite ne kadar olacak gibi araştırmalar devam ediyor. Bazı kullanıcılar düğünler yasaklandı mı, kına yasaklandı mı, nişan yasaklandı mı gibi araştırmalar yapıyor. Gözlemci maskesiz olana ceza mı verecek, maskesiz giriş yasak mı? İşte tüm detaylar...

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA RESMİ AÇIKLAMA YAPTI. İŞTE O AÇIKLAMASI...

"Düğün, nişan gibi törenlerde toplum sağlığı adına 'gözlemci' bulundurulması yönünde hazırlık söz konusudur."
 

Son 3 gün en az vaka görülen iller; Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik oldu.

Son üç gün ortalamasıyla en çok vakanın görüldüğü iller; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa."

Fahrettin Koca, "13 ilimizde en yüksek haftalık vaka sayılarına son 1 ay içinde veya yeni ulaşılmaktadır. Yeni vakalar belli illerde yoğunlaşmaktadır. Anadolu'da birinci dalga halen devam ediyor.''

Fahrettin Koca, "Tatile gidenler tedbirlerin tatilcilerin lehine olduğunu bilmelidir. Kalabalıklardan uzaklaşanlar mesafe kuralını uygularsa müteşekkir kalırız" diye konuştu. Düğün, nişan gibi törenlerde toplum sağlığı adına 'gözlemci' bulundurulması yönünde hazırlık söz konusudur." dedi.

4 Agustos 2020

Düğün, nişan, sünnet vb. organizasyonlarda maske ve mesafe kurallarından taviz verilmeyecek

* Düğün, nişan, sünnet vb. organizasyonlarda; maske kullanımı ile fiziki mesafeye uyulması kurallarına aykırı durumlara kesinlikle müsaade edilmeyecek.

4 Agustos 2020

  • Uyulması zorunlu kurallara ilişkin sektör temsilcileri/işletmeciler/organizatörler ve esnaf odaları temsilcileri ile toplantılar düzenlenecek. İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının ilgililere tebliğ edilecek, tedbirlere riayet etmeleri hususunda uyarılacak.
  • * Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri marifetiyle denetimler gerçekleştirilecek. Birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde idari para cezası, üçüncü ihlalde 1 gün süreyle faaliyet durdurma, dördüncü ihlalde 3 gün süreyle faaliyet durdurma cezaları uygulanacak.
  • * Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri dışında ayrıca, tedbirlere riayet edilip edilmediğini tespit etmek üzere sivil personel veya resmi görevliler (sivil kıyafetli) marifetiyle denetim yapılacak.

YENİ DÖNEM DÜĞÜNLERİ NASIL OLACAK?

İŞTE LÜBNAN'DA MEYDANA GELEN PATLAMA

25 Ağustos 2020

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine  Kovid-19 tedbirleri konulu yeni bir genelge gönderdi.
 
Genelgeyle yarından itibaren 14 ilde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyeceği belirtildi.
 
 
Bu iller, Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat olarak belirlendi
 
14 ilde düğün ve nikahlar ise en fazla 1 saat içerisinde tamamlanacak, dans ve oyuna izin verilmeyecek.
 
Ülke genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmeti ve paketli su servisi hariç her türlü yiyecek içecek ikramı durdurulacak.
 

2 Eylül 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Gördüğümüz en büyük kaynak bayram ve bayram sonrası etkinlikler. Düğünlerle ilgili tüm Türkiye’de organizasyonun daha çok nikah tarzında olması, nişan kına gibi etkinliklerin yapılmaması yönünde kurulumuzun bir tavsiyesi oldu.''

2 Eylül 2020

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Kovid-19 Tedbirleri" konulu ek genelge gönderdi.
 
 
Genelgeyle, 14 ilde izin verilmeyen sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinlikler cumadan itibaren ülke genelinde uygulanacak.
 

2 Eylül 2020

Nikahlarda oyun oynanması ve dans edilmesine, toplu yemek dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı yapılmasına izin verilmeyecek.

Düğünler nikah merasimi şeklinde yapılabilecek, düğün ve nikahlar en fazla 1 saatte tamamlanacak.

2 Eylül 2020

Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzerindekilerle 15 yaş altı çocuklar düğünlere ve nikah törenlerine katılamayacak.

Nikah merasimi şeklinde yapılacak törenlerde en az bir kamu görevlisinin görevlendirilmesi sağlanarak denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek.

Senin için hazırladığımız haberler