Dündar Keşaplı'ya bir ödül de Roma’dan

17.05.2016 - 22:16 | Son Güncellenme: 17.05.2016 - 22:16

Uzun yıllardır İtalya’da yaşayan Türk gazeteci Keşaplı’ya bir ödül de İtalya’dan geldi.

ROMA – İtalya’da yaşamını sürdüren Türk gazeteci Dündar Keşaplı, İtalya’daki başarılı çalışmalarından ötürü yılın başarılı kişiliklerine verilen “prestij spor adamı” ödülünü aldı.

Başkent Roma’da spor, sanat, iş, moda sanat ve kültür camiasından tanınmış isimlerin katıldığı Roma Kültür Sanat Müzesi Vakfı’nın düzenlediği gecede, farklı alanlarda ödüle layık görülen isimler, ödüllerine kavuştu. Ödül alanlar arasında, uzun yıllardır İtalya’da yaşayan ve buradaki başarılı işleriyle gündeme gelen Türk gazeteci Keşaplı da yer aldı.

Türk basının son yıllarda geniş yankı uyandıran haberlere imza atan Keşaplı’ya, Türk basınında olduğu gibi İtalyan basınındaki aktif çalışmalarından ötürü yılın en başarılı yabancı gazetecisi kategorisinde “Prestij spor adamı” ödülü takdim edildi. Keşaplı’nın, İtalya Spor Yazarları Derneği Roma Şubesi’nin yönetim kuruluna seçildiği 2009 yılından bu yana yürüttüğü başarılı çalışmalarının, ödülü almasındaki en önemli nedenlerden biri olduğu belirtildi.

Ödül dolayısıyla bir konuşma yapan Keşaplı, “Bu önemli etkinliğe davet edilerek, bu ödülü aldığım için çok mutluyum. Roma’da bu mesleğe başladığım günden bugüne kadar hep meslek kurallarına uyarak, işimi en iyi şekilde profesyonelce yapmak için çalıştım. Beni bu ödüle layık görenlere  içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’de TRT Haber ile TRT Spor kanallarıyla, Ligtv’nin temsilciliğini yürütmekte olan ve İtalya’da da haber kanalları; Skytg24, Tgcom24’e daimi olarak katkılarda bulunan Keşaplı, Türkiye’de de Eski UEFA Başkanı Michel Platini, Galatasaray Eski Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Brezilyalı eski futbolcu Roberto Carlos, Dino Zoff ,Zlatan Ibrahimovic, Pele, Maradona, Messi gibi futbol dünyasının yıldızlarıyla yaptığı röportajlarıyla adından söz ettirmişti.

Dündar Keşaplı, kısa süre önce Mersin’de düzenlenen Altın Palmiye ödüllerinde “Yılın Spor Muhabiri” dalında ödül almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler