Dünya Boks Şampiyonu Türk'ü onurlandırdılar

25.06.2015 - 12:07 | Son Güncellenme: 25.06.2015 - 12:07

Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan ve 2015 WBU Hafif Orta Sıklet Dünya Şampiyonu olan Ünsal Arık'a doğup büyüdüğü Parsberg kentinde Altın Defter'e yazma onuru layık görüldü.

Arık'ın Altın Defter'e yazma töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Hans Jürgen Hopf, Arık'a övgüler yağdırarak "Sevgili Arık, siz benim için de bir örneksiniz. Burada doğup büyüyen herkes buranın insanıdır. Arık'ta bizim insanımızdır ve onunla gurur duyuyoruz" dedi. Hans Jürgen Hopf, Arık'a bir de onur plaketi verdi.

ÜNSAL ARIK: "ATATÜRK YOLUNDAYIM"
Ünsal Arık ise Altın Defter'e, "Atatürk'ün yolundan gittiğim için ben iyi bir Türküm" ifadelerini yazdı.

Kendisine gösterilen ilgiye teşekkür eden Arık, "Sponsorsuz bu şampiyonluklara ulaştım. Babam ve kardeşim olmadan bu başarıya ulaşamazdım. Her zaman beni desteklediler, onlara minnettarım" dedi. Arık'ın; "Hiçbir zaman bir planım olmadı, ama her zaman bir çözüme ulaştım" sözü davetlileri gülümsetti.

KONDİSYONUNU KORUMAK İÇİN BOKSA BAŞLADI
Futbolcu olma hayali kurarken kondisyonunu korumak için boksa başlayan Ünsal Arık, bu spordaki yeteneğini fark edince hafif orta sıklette dünya şampiyonluğu unvanına sahip oldu. Arık, boksta Almanya, Avrupa ve kıtalararası şampiyonluklar yaşadığını ve son olarak hafif orta sıklette dünya şampiyonu olduğunu bildirdi. Türk bayrağı altında maça çıkmanın gurur verici olduğunu vurgulayan Arık, "Önceden küçük çocuklar gibi televizyon seyrederken 'ah ben de milli futbolcu olsam İstiklal Marşı'nı söylesem' derdim. O şimdi boks ile nasip oldu, bu büyük bir gurur. Türk bayrağını dalgalandırdığım, dünya şampiyonu olduğum ve ülkemizin sesini duyurduğum için çok gururluyum" diye konuştu.

Gençlere en az bir spor dalıyla ilgilenmelerini tavsiye eden Arık, "Hangi spor dalında olursa olsun amacınız dünya şampiyonluğu ise arkadaşların kahve içmeye gidiyorsa sen antrenmana gideceksin, çok çalışacaksın" ifadesini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler