Dünya devleri Wijnaldum’un peşinde

26.02.2021 - 01:59 | Son Güncellenme: 26.02.2021 - 02:11

Liverpool, sezon sonu Hollandalı dinamosu Georginio Wijnaldum’u kaybedebilir. Bu yıl, Liverpool ile sözleşmesi sona erecek olan futbolcunun peşine dünya devleri takıldı. Klopp ise, ondan vazgeçmek istemiyor.

Dünya devleri Wijnaldum’un peşinde

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Georginio Wijnaldum, kariyerindeki yol ayrımına geldi. Her ne kadar Alman çalıştırıcı Klopp onu takımında tutmak istese de işin öbür tarafında yatan başka bir gerçeklik var. Inter Milan, Barcelona ve Juventus gibi üst düzey kulüpler, futbolcu ile ön sözleşme imzalayabilmek için kıyasıya rekabet içinde. Liverpool’un sigortası olan Wijnaldum, bu yıl sözleşmesinin sona erecek olması nedeniyle; herhangi bir kulüp ile ön sözleşme imzalayabilir. Nitekim FIFA, sözleşmesinde son 6 aya giren futbolcuların ön sözleşme imzalamasını meşru görüyor.

 

 

Wijnaldum, Liverpool’un teklifini bekletiyor

Temmuz ayında sözleşmesi sona erecek futbolcu için Liverpool, önceki sözleşmesine nazaran daha dolgun bir ücret teklif etti. Wijnaldum ise, diğer teklifleri değerlendirme niyetinde. Bu yıl 31 yaşına girecek Hollandalı, Liverpool ile 3 yıl kontrat imzalayıp; kariyerindeki son fırsatı tepmek istemiyor. Liverpool’da kazanabileceğinden daha fazla para kazanmak isteyen futbolcu, yüzünü dışarıya döndü. Juventus, Inter Milan ve Barcelona başta olmak üzere birçok ekip onu kadrosuna katmak istiyor. İspanyol AS Gazetesi’nin haberine göre, Katalan ekibi; Georginio ile kontrat imzalayarak Klopp’a çalım atmanın derdinde.

Bu yıl Liverpool ile 35 maçta forma giyip, 3 gol atma başarısı gösteren Hollandalı futbolcu, tam 2 bin 754 dakika sahada kalarak; Klopp için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladı. Georginio Wijnaldum’un Transfermarkt’te yer alan güncel piyasa değeri 40 milyon Euro seviyelerinde.

 

Senin için hazırladığımız haberler