Dünya kediler günü nedir?

08.08.2020 - 19:04 | Son Güncellenme: 08.08.2020 - 19:08

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından "Fındık ve Muazzam" isimli kedileriyle fotoğrafını paylaşarak Dünya Kediler Günü'nü kutladı. Bununla birlikte vatandaşlar dünya kediler günü nedir ve kaç yıldır kutlanılıyor? Dünya kediler günü ne zaman? 8 Ağustos Dünya Kedi Günü Uluslararası Kedi Günü Uluslararası Hayvan Refahı Fonu (IFAW) inisiyatifiyle başlatıldı ve 2002 yılından beri 8 Ağustos'ta kutlanıyor.

Dünya kediler günü nedir?

Uluslararası Kedi Günü Uluslararası Hayvan Refahı Fonu (IFAW) inisiyatifiyle başlatıldı ve 2002 yılından beri 8 Ağustos'ta kutlanıyor. Süleyman Soylu, Twitter hesabından kedilerinin fotoğrafını paylaşarak, "Fındık ve Muazzam. Aramızda kalsın Muazzam hamile. Dünya Kediler Günü." ifadelerini kullandı.

 

Uluslararası Kedi Günü Uluslararası Hayvan Refahı Fonu (IFAW) inisiyatifiyle başlatıldı ve 2002 yılından beri 8 Ağustos'ta kutlanıyor. Bugünün amacı dünya üzerinde önemli nüfusa sahip kedilerin sorunları hakkında farkındalık kazanmak ve onların hayatlarına katkı sağlamak için sorunların çözümü üzerinde düşünmek.

 

İtalyalılar tarafından kedilerin önemine dikkat çekmek için kabul edilen Kediler Günü, bugünün yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 29 Ekim'de kutlanırken, Rusya'da 1 Mart'ta ve Polonya'da 17 Şubat'ta kutlanıyor.

Senin için hazırladığımız haberler