Dünya Şampiyonuyuz! Üst üste...

27.10.2017 - 22:34 | Son Güncellenme: 27.10.2017 - 22:34

İspanya’da devam eden 10. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası’nın üçüncü gününde Türk karateciler bir altın, bir gümüş ve iki bronz madalya kazandı. Genç erkek takım kata dalında Türkiye, üst üste üçüncü Dünya şampiyonluğunu elde etti.

İSPANYA - TENERİFE

İspanya’nın Tenerife kentinde devam eden 10. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası’nda üçüncü günü takım kata ve gençler kumite madalya müsabakaları ile sona erdi. Günü bir altın, bir gümüş ve iki bronz madalya ile kapatan Türkiye, toplam madalya sayısını yediye çıkardı.

Milli karateciler, üçüncü gün sonunda iki altın, üç gümüş ve iki bronz madalya ile genel klasmanda üçüncü sırada yer aldı.

Üst üste üçüncü şampiyonluk

Santiago Martin Arena’da düzenlenen müsabakalarda genç erkekler takım kata dalında Türkiye, 2013 ve 2015’in ardından unvanını korudu. Enes Özdemir, Kutluhan Duran ve Mehmet Batuhan Özdemir’den oluşan genç erkek kata takımımız, finalde karşılaştığı Mısır karşısında 4-1 galip gelerek Dünya Şampiyonu oldu.

Ferdi kata dalında da Dünya şampiyonu olan Enes Özdemir, takım kata dalında elde ettiği birincilikle tarihe geçti. Milli katacı, Dünya şampiyonaları tarihinde ferdi ve takım kata dalında altın madalya alan ilk sporcu oldu.

Damla Ocak ikincilikte kaldı

Genç bayanlar kumite 53 kiloda Damla Ocak, çok iyi bir performans gösterdiği Dünya Karate Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı.

2017 Dünya Gençler Kupası şampiyonu Milli karateci, 2015 ümitler Dünya şampiyonu Mısırlı Salma Elshafi karşısında bitime 25 saniye kala vurduğu yumruk ile öne geçti. Beş saniye sonra tartışmalı bir karar neticesinde rakibine iki puan veren Damla, kalan sürede istediği sonucu alamayınca tatamiden 2-1 yenik ayrıldı.

Dünya ikinciliği elde eden Damla Ocak, 2018 yılında yapılacak 3. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları yolunda büyük avantaj elde etti.

Eren ve Enes Dünya üçüncüsü

Genç erkekler kumitede bronz madalya finaline çıkan üç karateciden ikisi müsabakalarını kazanarak Dünya üçüncülüğü sevinci yaşadı.

 68 kiloda Eren Akkurt, Koreli Min Chan Jang karşısında 2-0 geriye düşmesine karşın bitime 14 saniye kala rakibini ura-mawashi ile ipponlayarak mücadeleyi 3-2 kazandı. Hırvatistan’da Gençler Dünya Kupası üçüncüsü olan Akkurt, kariyerinin en büyük başarısına ulaştı.

76 kiloda Enes Bulut, Dünya üçüncülüğü mücadelesinin son saniyelerinde sonuca gitti. Yunanlı Dimitrios Rigas karşısında kontrollü başlayan Milli karateci, son 26 saniyede vurduğu tekme ile skorda 2-0 öne geçti ve üstünlüğünü koruyarak Dünya üçüncülüğü sevinci yaşamayı başardı. Milli karateci, Gençler Dünya Kupası’nda da üçüncülük sevinci yaşamıştı.

+76 kilodaki temsilcimiz Ferhat Demir ise kariyerinin önemli başarısında tatamiden üzgün ayrıldı. Kazakistanlı Nurtiles Tynysbek ile karşılaşan Ferhat, 4-0 mağlup oldu ve Dünya beşinciliği ile şampiyonayı noktaladı.   

Senin için hazırladığımız haberler