Dünya üçüncüsü Fenerbahçe Opet’in 2004’lü sporcuları göze çarptı

19.12.2021 - 20:09 | Son Güncellenme: 20.12.2021 - 17:06

Fenerbahçe Opet’in kadrosundaki genç oyuncular Arina Fedorovtseva kimdir, Ana Cristina de Souza kimdir ve İpar Özay Kurt kimdir gibi meraklar artmaya başladı. İşte detaylar...

Dünya üçüncüsü Fenerbahçe Opet’in 2004’lü sporcuları göze çarptı

AJANSSPOR HABER

Dün Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda VakıfBank ile karşılaşan ve maçı 3-0 kaybeden Fenerbahçe Opet, bugün Brezilyalı rakibi Minas’ı 3-0 yenerek dünya üçüncüsü olmayı başardı. Maçın ardından ise Fenerbahçe Opet’in genç kadrosu hakkında sosyal medyada onlarca paylaşım yapıldı.  

17 yaşında iki oyuncu


Dünya üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza atan sarı-lacivertli takımda oldukça genç oyuncular yer alıyor. Takımın en genç iki oyuncusu 17 yaşında olan Brezilyalı smaçör Ana Cristina de Souza ve Rus smaçör Arina Fedorovtseva. Ayrıca 18 yaşındaki İpar Özay Kurt da takımın en genç oyuncuları arasında yer alıyor.

Parlayan genç yıldız: Arina


Fenerbahçe Opet’in Sarı Melekleri’nden Rus smaçör Arina Fedorovtseva genç yaşına rağmen Uluslararası Voleybol Federayonu (FIVB) Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü olan takımına yaptığı önemli katkılar ile taraftarlardan takdir topladı.


 İşte 4 maçta 89 sayı üreten genç smaçörün kritik maçlarda takımına sağladığı katkılar:

 İtalyan takım Imoco karşısında 18 sayı
 Brezilyalı ekip Dentil Praia maçında 28 sayı
 VakıfBank mücadelesinde 22 sayı
 Brezilyalı takım Minas’a 21 sayı

İpar Özay Kurt bu maçlarda takımına sayı katkısı sağlayamazken Ana Cristina de Souza, Imoco ve Dentil Praia maçlarında 1’er sayı ile takımına katkı sağladı.

Arina Fedorovtseva kimdir?


19 Ocak 2004 tarihinde Moskova’da dünyaya gelen Rus smaçör kendisi gibi sporcu olan ve 2004 yılında Olimpiyat şampiyonluğu, 2011 ve 2015 yıllarında ise Avrupa şampiyonluğu kazanan Rus milli kürekçi Sergey Fedorovtseva’nın kızıdır. Ailesinde de sporla iç içe kişiler olan genç smaçörün kız kardeşi Maria Fedorovtseva ise Rus Milli Jimnastik Takımı’nda yer alıyor.  
Henüz 15 yaşındayken 2019 CEV U16 Avrupa Şampiyonası’nın ‘En İyi Smaçör’ü seçilen Fedorovtseva, 2020 CEV U17 Avrupa Şampiyonası’nda Rusya Milli Takımı ile şampiyonluk duygusunu tattı. Şampiyonanın ‘En İyi Smaçörü’ seçilen Sarı Melek, aynı zamanda ‘En Değerli Oyuncu’ (MVP) ödülünü de kazanmayı başardı. 21 Mayıs 2021’de ise Fenerbahçe Opet, başarılı smaçörü renklerine bağladı.

Ana Cristina de Souza kimdir?


7 Nisan 2004 tarihinde Brezilya’da dünyaya gelen Ana Cristina tıpkı kendisi gibi voleybolcu olan Cecília Menezes de Souza’nın kızıdır. Annesinin de etkisi ile küçük yaşlarda voleybola başlayan başarılı smaçör, başarılı performansı ile dikkatleri üzerine çekmiş ve küçük yaş kategorisinde Brezilya’yı temsil etmeye hak kazandı. Brezilyalı Sarı Melek, 2018 FIVB U18 Güney Amerika Şampiyonası’nda ve 2019 FIVB U18 Dünya Şampiyonası’nda Brezilya Milli Takımı ile üçüncülük yaşayarak “En İyi Pasör Çaprazı” ve “En İyi Smaçör” ödülünü kazandı. 3 Haziran 2021 tarihinde ise Fenerbahçe Opet’in kadrosuna katıldı.

İpar Özay Kurt kimdir?


10 Kasım 2003 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen genç smaçör 2012 yılında voleybola başladı. 2017 yılında Fenerbahçe Opet’e transfer oldu. Ayrıca 36 kez milli formayı terleten yetenekli voleybolcunun 2015-2016 Yıldız Kızlar Türkiye birinciliği, 2019-U17 Genç Kız Milli Takımı Balkan Şampiyonası birinciliği ve 2020-U19 Avrupa Şampiyonası birinciliği gibi birçok başarısı var.

Arina'ya ikincilik ödülü

Dün Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Fenerbahçe Opet'in Rus smaçörü Arina Fedorovtseva turnuvanın en iyi ikinci smaçörü seçildi. Genç smaçöre ödülü Türkiye  Voleybol Federasyonu (TVF) Denetim Kurulu Üyesi Umut Bağlık tarafından takdim edildi.

17 yaşında Rüya Takımı'nda

Henüz 17 yaşında olan başarılı smaçör Federovtseva turnuvanın sonunda belirlenen ve turnuvanın en iyilerinden oluşan Rüya Takımı'nın smaçörleri arasında yer almayı başardı.

 

 

İlgini Çekebilir
İşte FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası rüya takımı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler