Dünya yıldızı tecavüze kalkıştı!

Akın Ungan
30.01.2022 - 13:40 | Son Güncellenme: 30.01.2022 - 14:14

Manchester United'ın yıldızı Mason Greenwood, kız arkadaşı Harriet Robson'a tecavüz etmeye kalkıştı. Robson, kendisine yapılan cinsel saldırıya dair ses ve görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. İşte skandalın detayları.

Dünya yıldızı tecavüze kalkıştı!

AJANSSPOR HABER

Manchester United genç yıldızı Mason Greenwood, kız arkadaşının iddiasıyla sarsıldı. Harriet Robson, Greenwood'un kendisine yaptığı istismarı gösteren bir dizi fotoğraf ve ses dosyasını, Instagram hesabından tüm dünya ile paylaştı. Greenwood, kız arkadaşına tecavüze kalkıştı.

Kollarda ve bacaklarda morluk

Aynı zamanda sosyal medya fenomeni olan ve 200 bin takipçisi bulunan Harriet Robson, 20 yaşındaki Mason Greenwood'u kendisine saldırmakla suçladı. Robson'un fotoğraflarında dudağının kanadığı, kollarında ve bacaklarında darbeye bağlı morluklar bulunduğu görülüyor.

"Bana gerçekten ne yaptığını bilin"

Robson, ağzından kan akarken yayınladığı paylaşıma, "Mason Greenwood'un bana gerçekte ne yaptığını bilmek isteyen herkese" notunu düştü. Yayınlanan bir ses dosyasında ise bir kadına zorla seks yaptırıldığı duyuluyor. Ses kaydında Robson,"Seninle seks yapmak istemiyorum." derken, Greenwood ise "Ne istediğin umurumda değil." diyor. Daha sonra gönderiler, Harriet'in Instagram hesabından silindi.

Manchester United'tan açıklama: Şiddeti hoş görmeyiz!

Gönderilerin yayınlanması infial uyandırırken, Manchester United'tan konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, "Sosyal medyada dolaşan görüntü ve iddialardan haberdarız. Gerçekler ortaya çıkana kadar başka bir yorum yapmayacağız. Manchester United, hiçbir şekilde şiddeti hoş görmez" denildi.

Takım arkadaşları takibi bıraktı

Olayın ortaya çıkmasından sonra Manchester United'lı futbolcular, Greenwood'u sosyal medyadan takip etmeyi bıraktılar. Öte yandan Manchester polisi de Mason Greenwood hakkında soruşturma başlattığını resmen duyurdu.

İzlanda skandalından sonra yine birlikte oldular

Mason Greenwood ile Harriet Robson, okulda tanıştıktan sonra sevgili olmuş ve 2020'de ayrılmıştı. Greenwood, İngiltere Milli Takımı'yla birlikte İzlanda'dayken, sıkı karantina talimatlarına rağmen Manchester City takımında forma giyen Phil Foden ile birlikte iki modeli takım oteline gizlice soktu. Skandalın ortaya çıkmasıyla Gareth Southgate, Greenwood ve Foden'ı kadrodan çıkardı. Bu olaydan iki ay sonra Mason Greenwood ile Harriet Robson tekrar biraraya geldi.

Bir daha İngiliz Milli Takımı'na gidemedi

İzlanda skandalından sonra Southgate, "O bizim aklımızda, onunla ve kulübüyle konuştum, o gerçekten sevdiğimiz bir oyuncu." demesine rağmen Greenwood'u bir daha milli takıma çağırmadı. 20 yaşındaki oyuncu bu sezon Manchester United formasıyla 24 maça çıktı ve 6 gol attı.  United'ın Greenwood ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Ronaldo ile anlaşamıyor

Greenwood'un sadece İngiltere Milli Takımı'nda değil Manchester United formasıyla da disiplin ihlalleri bulunuyor. Takımı tarafından uyarılan Greenwod'un, Cristiano Ronaldo ile anlaşamadığı basına yansımıştı. Ronaldo ve Greenwood'un birbirine pas atmadığı ve aynı mevkiide oynamak istedikleri belirtiliyor.

Alex Ferguson: "Dünyanın en iyi genç oyuncularından..."

Manchester United efsanesi Alex Ferguson, Greenwood'u dünyanın en iyi genç oyuncularından biri olarak göstermişti. Ferguson, onun için "Büyük bir forvetin soğuk kanlılığına sahip. Asla panik yapmıyor, şutları her zaman güçlü ve isabetli. Harika özellikleri var." demişti.

Mason Greenwood kimdir?

1 Ekim 2001 doğumlu Mason Greenwood, futbola Manchester United takımında başladı. Burada A Takım'a kadar yükselmeyi başaran 20 yaşındaki kanat oyuncusu, bu sezon 24 maçta görev aldı. İngiliz futbolcu, çıktığı karşılaşmalarda 6 kez rakip fileleri havalandırırken, 2 defa da arkadaşlarına gol pası verdi. Greenwood, Kırmızı Şeytanlar ile kariyeri boyunca 176 maçta forma giydi. Genç yıldız, 79 gol atarken, 24 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler