Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: "Çözülmesi Gereken Birçok Sorun Var"

İsa Kethüda
30.07.2022 - 10:26 | Son Güncellenme: 30.07.2022 - 14:19

Galatasaray haberleri... Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı Toplantıda Başkan Dursun Özbek açıklamalarda bulundu. Detaylar.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: "Çözülmesi Gereken Birçok Sorun Var"

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Kulübünde 2022 yılı bütçesinin görüşüleceği olağanüstü genel kurul toplantısı başladı.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulun divan başkanlığına Metin Sinan Aslan seçildi. Toplantıda kulübün 2022 yılı bütçesi görüşülerek, karara bağlanacak.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün üzerinde ciddi bir faiz yükü olduğunu belirterek, "Eğer yarın teveccüh gösterip, önerdiğimiz projelere yetki verirseniz kulübün üzerindeki büyük finansal yükten de kurtulmuş olacağız." dedi.

"Önümüzdeki çözülmesi gereken birçok sorun var"

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve sarı-kırmızılı kulübün 2022 yılı bütçesinin görüşüldüğü olağanüstü genel kurulda konuşan Özbek, çözmeleri gereken birçok sorunun olduğunu belirterek, "Bugün bütçe genel kurulumuzu yapıyoruz, yarın da yetki genel kurulumuzu yapacağız. Önümüzdeki çözülmesi gereken birçok sorun var. Biz Galatasaraylılar birlikte olursak bu sorunların hepsini çözecek gücümüz var." ifadelerini kullandı.

"Bu konuyu çözümü kavuşturmak istiyoruz"

Kulüpteki bölünmüşlüğe son vermeleri gerektiğini aktaran Özbek, "Artık küskünlükleri, kavgaları bırakmanın ve beraber olmanın şart olduğu günlere geldik. Bugün öncellikli olarak bütçemizi siz değerli üyelerimizin onayına sunarak, bu konuyu çözümü kavuşturmak istiyoruz. Mümkün olduğunca denk bir bütçe oluşturmaya çalıştık." diye konuştu.

"Kulübümüz üzerinde ciddi bir faiz yükü var"

Dursun Özbek, yarınki olağanüstü genel kurulda önemli konularda yetki isteyeceklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Kulübümüz üzerinde ciddi bir faiz yükü var. Eğer yarın teveccüh gösterip, önerdiğimiz projelere yetki verirseniz kulübün üzerindeki büyük finansal yükten de kurtulmuş olacağız. Böylece gerçek anlamda denk bütçeye ulaşacağız. Bizim en önemli hedefimiz yarın herkesin gurur duyacağı bir Galatasaray'ı çocuklarımıza, torunlarımıza bırakmak olacaktır. Bunun için Galatasaray'ımızı güçlü, sürdürülebilir sportif başarıya sahip, her branşta rekabet eden bir spor kulübü haline getirmeliyiz. Bunun için desteğinize her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var."

2022 yılı bütçesi

Dursun Özbek'in konuşmasının ardından yönetim kurulu üyesi Levent Yaz, 2022 yılı bütçe tasarısıyla ilgili sunum yaptı.


Sarı-kırmızılı kulüp ve bağlı ortaklarının 31 Mayıs 2022 itibarıyla finansal borcunun 2,7 milyon lira olduğunu aktaran Yaz, faiz yükünden kurtulmak için hızlı bir şekilde borçlarını azaltmaları gerektiğini söyledi.


Sunumda Galatasaray Spor Kulübü Derneğinin 2022 yılı bütçe tasarısı, 261 milyon 764 bin 479 lira gelir, 837 milyon 464 bin 214 lira gider olarak belirtildi. Toplantıda daha sonra bütçe tasarısıyla ilgili görüşmelere geçildi.

"Florya'yı satacaklar gibi bir söylemler çok yanlış"

Özbek, "Galatasaray Spor Kulübü Derneği, 1 milyar 800 milyon TL borcu Sportif A.Ş.'ye ödemek zorunda. Florya'yı satacaklar gibi bir söylemler çok yanlış. Projeyi defalarca anlattık. Biz Florya'da Galatasaray'a ait olmayan 40 dönüm yeri kazandıracağız. İki arsa birleştiği zaman eski arsamız değer kazanacak. Biz geliştirmeden bunu kastediyoruz. Oluşturduğumuz bu fon amatör branşlar için sürdürülebilir hal alacak. Ortaya çıkan varlıkların değerlendirilmesi zor işler, Kemerburgaz vs. Galatasaray sevdalısı olarak bunu yapıyoruz. Yarınki vereceğiniz karar bana göre Galatasaray'ın önümüzdeki 25 yılını kapsayan projeleri etkileyecek.

"Adnan Polat teşekkürü hak ediyor"

Riva sadece ve sadece rahmetli Selahattin Ağabey tarafından kazanım elde etmek için yapılan bir proje. Biz Riva'yı değerlendirmek için ilk teşebbüs eden yönetim olmadık, bizden önceki yönetimler girişimler yapmışlar ancak başarılı olamamışlar. Adnan Polat Başkanı burada ayrı tutmak lazım, Riva'daki ham araziyi imar suretiyle 2010-11 yıllarında kazandırmıştır. Adnan Polat teşekkürü hak ediyor.

"Bankalar Birliği'nden çıkacağız"

Hasnun Galip projelerimiz arasında var. Levent'teki cemiyetimiz gibi Galatasaray'a kazandıracağımız bir yer olacak. Bankalar Birliği anlaşmasının farkında olmamız lazım. İnşallah yarattığımız fonlarla ilk önce borcumuzu kapatmak suretiyle Bankalar Birliği'nden çıkacağız. Sürdürülebilir sportif başarıyı yakalamak için sürdürülebilir mali fon oluşturmaya çalışıyoruz. İstanbul'daki kulüpler içerisinde mali yapısı, borç stoğu en iyi durumda olan kulüp hangisi? Gidin TFF'ye, Bankalar Birliği'ne Maliye'ye sorun! Bunlar zaten yayınlanıyor" dedi.

2022 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi

Galatasaray Kulübünün olağanüstü genel kurulunda, 2022 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum Toplantı Salonu'nda yapılan ve 2022 yılı bütçesinin görüşüldüğü genel kurul toplantısında, konuşmaların ardından bütçe oylamasına geçildi.

Sarı-kırmızılı kulüp derneğinin 2022 yılı bütçesi 261 milyon 764 bin 479 lira gelir, 837 milyon 464 bin 214 lira gider olarak oy çokluğuyla onaylandı.

Bu arada genel kurul toplantısına 500'ü aşkın üyenin katıldığı açıklandı.

Senin için hazırladığımız haberler