Dursun Özbek: Galatasaray Başkanı Olarak Utandım

İsa Kethüda
27.07.2022 - 13:51 | Son Güncellenme: 27.07.2022 - 15:01

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nda konuştu. Özbek; Riva Projesi, Kemerburgaz ve transfer süreci hakkında konuştu.

Dursun Özbek: Galatasaray Başkanı Olarak Utandım

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

"Sorunları çözmeye başladık"

Özbek, "Çözülmesi gereken birçok acil konunun olduğu bir dönemde göreve gelmiştik. Plan ve projelerimizle, ekibimizle hızlı bir şekilde sorunları çözmeye başladık. Göreve geldikten sonraki 1.5 aylık süreçte ki bayram ve tatilleri çıkarırsak yaklaşık 26 iş günü ediyor.

"Galatasaray Adası'yla ilgili size verdiğimiz sözü yerine getirdik"

Seçim sürecinde bir söz vermiştim. 26 gün gibi bir süre zarfında Galatasaray Adası'yla ilgili size verdiğimiz sözü yerine getirdik. Özellikle belirtmek istiyorum ki çalışanlar sadece bayramın 1. günü izin yaptı ve gecenin geç saatlerine kadar çalışma devam etti. Bu fedakarlığı yapan başta değerli kardeşim Erden Timur ve NEF çalışanları için sizden kuvvetli bir alkış istiyorum. Bu çaba ve başarı için çok mutlu ve gururluyuz. Bu akşam adamızda bir etkiliğmz var, tüm üyelerimizi güneşi birlikte batırmaya çağırıyorum. Gelmenizi ve görmenizi canı gönülden istiyorum.

"Çok daha önemli müjdeyi de çok yakında vereceğim"

Bundan sonra Galatasaray Adası'nın iyi hizmet vermesi için geliştirilmesi gerekiyor. O çalışmaları da yapıyoruz. Size çok yakında ada için bugüne kadar yapılanlardan çok daha önemli müjdeyi de çok yakında vereceğim. Çalışmalar henüz bitmediği için söylemek istemiyorum ancak ada için çok pozitif, çok güzel gelişmeler var.

"Florya'daki futbol merkezini Kemerburgaz'a taşımak istiyoruz"

Florya'daki futbol merkezini Kemerburgaz'a taşımak istiyoruz ve bunun için Kemerburgaz'dan bir arazi için çalışmalar başlatılmıştı. Kemerburgaz'da bize üst kullanım olarak tahsis edilen 3 parselin de tapularını aldık. Galatasaray'ın futboldaki ve altyapıdaki geleceği burada yapacağımız tesislerle çok bağlantılı. Ve bu tesislerle ilgili çalışma başlattık. Ama asıl 31 Temmuz'da yapılacak yetki toplantısında bu çalışmalar için yetki isteyeceğiz. Ada için de öyle şu an adayı üyelerimizin kullanabileceği hale getirdik ancak daha fazla geliştirmek ve kürek ve yüzme faaliyetlerimizi devam ettirmek için sizden alacağımız yetkiye son derece ihtiyacımız var.

"Senede 400-450 milyon TL'ye yakın faiz ödüyoruz"

Bizim spor kulübü olarak çok başarılı bir seviyeyi yakalayabilmemiz için dışardan alacağı desteklere ihtiyacı var. Özellikle içinde bulunduğumuz faiz sarmalı kulübü ciddi şekilde yıpratıyor. Senede 400-450 milyon TL'ye yakın faiz ödüyoruz. Ödeyerek, Türkiye'nin en başarılı spor kulüyüz fakat böyle bir paranın harcanmadığını düşünün, bu paranın sportif faaliyetlere ne kadar katkı yapacağını sizin takdirlerinize bırakıyorum.

"En iyi kadroyu kurmaya çalışıyoruz"

Ülkemizin 100. Yıl dönümüne uygun, yakışır sportif başarıla ulaşmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyoruz. En iyi kadroyu kurmaya çalışıyoruz. Sabırsızlıkları anlayışla karşılıyorum ama biz Galatasaray'ın 1 lirasının bile hesabını yaparak hareket etmek zorundayız. Biz sadece bugünü değil geleceği de hesap etmek zorundayız. Hepinizin içi rahat olsun tüm Galatasaraylıların gurur duyduğu bir takımı hep berabere izleyeceğiz. Transfer sezonu devam ediyor. Hem sizden hem de taraftarlarımızdan sabır bekliyorum. Galatasaray'ın belli bir mali yapısı var dolayısıyla en uygun şekilde yapmaya çalıştığınızda da ufak tefek gecikmeler oluyor ancak kısa zamanda bunları halledeceğiz.

"Bize vereceğiniz yetki ada için çok önemli"

Adayı sadece üyelerin ve misafirlerin kullanacağı şeklinde söz verdim ve öyle yapacağım. Orda herkesin hatırası var. Hepimizin çocukluğu orada geçti. O yüzden ben ve arkadaşlarım hiçbir zaman adayı bir kar merkezi, buradan nasıl para kazanırız diye görmüyoruz. Ben size kendimizin işlettiği sistemle en iyi hizmeti vermeyi vadediyorum. Bize vereceğiniz yetki ada için çok önemli.

"Bu tesisler Galatasaray Spor Kulübü'nün büyüklüğüne uygun değil"

Ben diyorum ki Kemerburgaz'a taşınmayı hedef haline getirmişken, daha modern bir tesise... Şunu açıklıkla söylemek istiyorum Florya'daki tesisleri görüşmüşsünüzdür. Ergun Gürsoy Yüzme Havuzu da aynı şekilde. Kürek tesislerine gittim, oradaki hali gördüm. Bu tesisler Galatasaray Spor Kulübü'nün büyüklüğüne uygun değil. Geçen hafta Eyüpspor'un tesislerini gördüm ve ben Galatasaray Kulübü Başkanı olarak utandım.

"Tesislerimizi yenileyelim, borçlarımızdan arınalım"

40-50 sene önce yapılmış tesislerde hala futbolcularımızı barındırıyoruz, altyapılarımızı orada yetiştirmeye çalışıyoruz. 50 seneden bu yana tesisleşme için kimse bir şey yapmamış. Artık futbol için bizim kalemiz olan yeri güncellememiz gerektiğini ifade ediyorum. İki tane sahamız var Florya'da biri bakımda şimdi, diğerinin ebatları uygun ölçüde değil. Asıl saha bakımda olduğu için A takımımız küçük sahada idman yapıyor. Bu yakışıyor mu Galatasaray'a... Onun için biz Kemerburgaz'a taşınmak zorundayız. Birçok faydası var ama en önemlisi de bugüne yakışır tesisin orada yapılması gerekiyor.


Aynı Real Madrid ve Barcelona'nın yaptığı gibi biz de mevcut emlaklarımızı geliştirelim ve buradan üretilen fonlarla sportif faaliyetlerimiz daha üst noktaya, çekelim, tesislerimizi yenileyelim, borçlarımızdan arınalım.

"Burak Başkanla birlikte Emlak Konut'a gittik"

Bugün yaptığımız görüşmeler çerçevesinde Florya'da Emlak Konut'a ait arsayı almak için ilk defa Burak Başkanla birlikte Emlak Konut'a gittik. Kendilerine şunu teklif ettik, 'Bu arsada bir ekonomi varsa Galatasaray'da buradayken sen bundan farklı bir sonuç çıkaramazsın. Dolayısıyla sen gel bize bu araziyi devret. Neticede Galatasaray kamu yararına bir dernek. Buradan yaratılacak fonlarla Türk sporuna, Türk çocuklarına sporu sevdirmek için bu parayı kullansın' dedik ve kabul ettiler.

"Fon yaklaşık 10 milyar TL olacak"

Bu anlaşmadan bizim arsamızın da daha değerli hale gelmesini sağlayacak. Buradan elde edilecek fon yaklaşık 10 milyar TL olacak.

"Bu projenin Galatasaray için büyük şans olduğunu düşünüyorum"

Bu projenin Galatasaray için büyük şans olduğunu düşünüyorum. Harcamalar çıktığında Galatasaray'a bu projeden kalacak fon yaklaşık 6 milyar TL. Ben sizlerden rica ediyorum. Galatasaray'ın önündeki bu fırsatı kullanalım. Ben sizden bu konuda destek istiyorum. Bizim bu projeyi yapabilmemizin tek şartı beraber hareket edebilmemiz.


Camia içerisindeki sevgisizliği kaldırmak için pazar günü genel kurula bir madde koyduk. Artık yeter diyorum sevgili Galatasaraylılar neyi paylaşamıyoruz. her eleştiriye her görüşe kulak veriyoruz ama bazı tenkitler sevgisizlik içeriyor. Her tenkit bizim için değerli ama ama ne olur içine sevgiyi de katalım.

"Riva arazisi Galatasaray için bir kurtuluş yolu olarak görülüyor"

Bu proje sonrasında, Kemerburgaz'da yapılacak tesislerin de masrafı çıktın sonra kalacak olan yaklaşık 6-7 milyar TL'lik para özel bir fona konulacak. Bu fonda kimse ana paraya dokunamayacak. Paranın getirisiyle altyapımız, tesislerimiz ve çeşitli ihtiyaçlarımızı görebileceğiz.


Şu anda bile maddi durumu en iyi olan takım Galatasaray diyorlar. Riva arazisi Galatasaray için bir kurtuluş yolu olarak görülüyor. Galatasaray garı menkulleri bu şekilde kullanıyorsak bizden sonrakilere de bu zenginlikleri bırakmamız lazım. Bu gayrimenkul fonlarının ilk gideceği adres belli. Bankalar Birliği'ne olan 2.7 milyar TL olan borcunu kapatmak istiyorum ve bu anlaşmadan da çıkmak istiyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler