Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Gündeme Dair Açıklama Yaptı

Ali Bozkurt
12.09.2022 - 14:06 | Son Güncellenme: 12.09.2022 - 18:28

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın Başkanı Dursun Özbek, GS TV'de gündeme dair açıklamalar yaparken hakem hataları ve transfer detaylarını da konuştu. Detaylar...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Gündeme Dair Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, GS TV'de gündeme özel açıklamalarda bulunurken takıma katılan 13 yeni transfer hakkında da yorumlarda bulundu. İşte Dursun Özbek'in açıklamaları...

'' 1 milyar TL gelir olacak''

Mecidiyeköy'deki binadan 1 milyar TL'ye yakın gelir elde edileceğini açıklayan Dursun Özbek, '' Bugünkü ekonomik getirisi açısından daha önce otel olarak inşa ettiğimiz binayı rezidansa çevirdik. Bugün bölgenin ekonomik değeri itibarıyla rezidansa çok uygun, çok talep var. Galatasaray, bu binadan 1 milyar TL'ye yakın para kazanacak. 160 dairenin satışından 1 milyar liraya yakın gelir bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''Galatasaray'ın tapulu malıydı''

Galatasaray Adası hakkında açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, ''Galatasaray Adası 1959 yılında satın alındığında 2700 metrelik alan Galatasaray'ın tapulu malıydı, Milli Emlak'a ait de iki yer vardı, bu alanların 30 yıllık tapusunu aldık. Bu tapuları aldıktan sonra Galatasaray Adası için proje geliştirme şansınız oluyor.'' ifadelerini kullandı.

''Erden Timur ve Metin Öztürk'e teşekkür ederim''

Galatasaray Adası için Erden Timur ve Metin Öztürk'e teşekkür eden Dursun Özbek, ''Galatasaray Adası'nın bu haline gelmesinde, üyelere açılmasında herkese teşekkür ediyorum. Başta Erden Timur olmak üzere, 2. başkanım Metin Öztürk'e çok teşekkür ederim. Biz seçim döneminde sık sık söylediğim bir şey vardı; Galatasaray'da sevgi eksik onu yaratalım, birliktelik eksik onu yaratalım... Galatasaray Adası bu söylediğim hususlar açısından çok önemliydi. Bütün üyelerime çağrı yapıyorum; Galatasaray Adası'na gelsinler. Sezon boyunca etkinliklerimiz devam edecek. Ne olabilir; konser olabilir, üyelerimizin çocuklarının düğünleri olabilir. Bunun ekonomik anlamda getirisi olacaktır ancak bunları direkt ticaret endeksli yapmayacağız.''  ifadelerini kullandı.

''Barış ve sevgi iklimi olmazsa başarı olmaz''

Kulüpte sevgi ve barışın önemine dikkat çeken Dursun Özbek, ''Haziran ayından bu zamana kadar baktığımızda sevgi ikliminin yaşandığını düşünüyoruz. Kimse Galatasaray'da barış ve sevgi iklimi olursa kötü olur diyemez. Birlik ve beraberlik sağlanırsa kimse önümüzde duramaz. Barış ve sevgi iklimi olmazsa başarı olmaz.'' ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Emin Bayram fırtınası! Maaşı herkesi şaşırttı...
Habere Git

''Takımı Kemerburgaz'a taşımayı düşünüyoruz''

Takımın gelecek sezon Kemerburgaz'a geçeceğini söyleyen Dursun Özbek, ''Kemerburgaz'daki arazinin tapusunu da aldık. Zannediyorum ki 30 yıllık üst kullanım hakkı bize ait. Bu tapuyu aldığınız zaman, proje yapabiliyorsunuz. İmar durumunu çıkardık. Daha önceki başkanlık döneminde uygulamayı düşündüğümüz projelerimiz hazırdı. İnşai faaliyetlerimize başladı. Futbol A Takımımızı önümüzdeki sezon Kemerburgaz'a taşımayı düşünüyoruz. Florya, Mecidiyeköy ve Riva’dan gelecek fonlar çok büyük rakamlar. Gelecek fonun öncelikle gideceği yer Bankalar Birliği. O anlaşmadan çıkacağız. Yılda 400 milyon TL faiz ödeyen bir kulüp sürdürülebilir başarı sağlayamaz.'' ifadelerini kullandı.

''Biz bu dönemde 26 milyon euro harcadık''

Dursun Özbek, "Galatasaray, büyük bir spor kulübü. Şunu kaçırmamak lazım, olimpik sporların Türkiye'ye gelmesine öncü olan kulüp Galatasaray'dır. Bu sporların bu ülkede sevilmesine vesile olunmuştur.Transfer dönemine maalesef biraz geç başladık. Seçimler ertelenince, 60 günlük bir süremiz kaldı. Halbuki diğer takımlar, bu faaliyetleri çok önceden başlattılar. Bizim böyle bir süremiz olmadı. Ancak kısa transfer dönemimize rağmen, çok başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Geçen transfer döneminde 28 milyon euro para harcanmış, biz bu dönemde 26 milyon euro harcadık. Dikkat edilmesi gerek nokta şu, bu 26 milyon euronun içinde bu sene yeni gündeme gelen 21 yaş altı futbolcuların transferi de söz konusu." dedi.

İlgini Çekebilir
Wanda Nara Galatasaray’dan dünyaları istedi
Habere Git

''Muhteşem bir transfer dönemi geçirmişiz''

Dursun Özbek, yeni transferler hakkında açıklamalarda devam etti. Özbek, ''Ross ve Yusuf Demir için yaklaşık 7.7 milyon euro bonservis ödedik. Geleceğimizi güvene aldık. Bunlar dışında ise 18 milyon euro kalıyor. Oyuncu satarak 12-13 milyon euroluk bir gelir elde ettik. Kalan 5-6 milyon euroya bakarsak, muhteşem bir süreç geçirmişiz.  Biz, Galatasaray'ın geleceği için genç oyuncuları getirdik. Genç oyuncularımızı çıkarınca, transfer için 18 milyon Euro harcadık. Bunun yanında oyuncu satışları da gerçekleştirdik. Bu da demek oluyor ki, biz muhteşem bir transfer dönemi geçirmişiz. Ben, Galatasaray'a bir dönemde bu kadar yıldız oyuncu transferi hatırlamıyorum. Bunun yanında biz, bu sene Avrupa'da da yokuz.'' ifadelerini kullandı.

''Icardi, 20 gol atarsa bonus vereceğiz''

Dursun Özbek, Icardi'nin maliyetini açıkladı. Özbek, ''Transferlerimiz o kadar ses getirdi ki Avrupa basını bizi konuşuyor. Le Figaro bile Galatasaray'ın transferlerinin Tuchel'in Chelsea'den ayrılmasını gölgede bıraktığını söylüyor. Galatasaray, geçen seneki başarısız dönem sonucunda Avrupa'da yok. Bu bedellerle bu kadar yıldızı bir araya getirip Türk halkına bu oyuncuları seyrettirerek çok büyük bir iş başardığımızı düşünüyorum. Avrupa basını bunlardan bahsediyor. Daha önceden olduğu gibi yok maç başı yok puan başı vermeyeceğiz. Sadece başarıya endeksli. Icardi'nin maaşı için 750 bin Euro ödeyeceğiz. Bonus olarak da 20 gol atarsa 75 bin Euro, her galibiyete 3 bin Euro vereceğiz. Allah aşkına bütün bunları görerek yorum yapılmasında fayda var." ifadelerini kullandı.

''Rekabet de vardı, kazanan taraf olduk''

Hedefin şampiyonluk olduğunu duyuran Dursun Özbek, Abdulkerim Bardakcı transferinin detaylarını da açıkladı. Özbek, ''Hedefimiz şampiyonluk, şampiyon olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bir kişiye imza parası verdik o da Mertens. Onun dışında da kimseye imza parası vermedik. Geçen sezon 28 milyon 600 bin Euro olan maaş sıkalası bu sezon 29 milyon Euro civarında, aradaki fark çok az. Taraftarımızı maçlarımıza bekliyorum. Onlar bizim en büyük destekçimiz. Gelecek sezon Avrupa'da olmak istiyoruz. 60 günlük faaliyet içinde her olay, bir başka olayın takipçisi oldu. İlk transferimiz Abdülkerim'di, biz orada başarılı bir işe imza attık. Abdülkerim Bardakçı transferinde rekabet de vardı, kazanan taraf olduk.'' ifadelerini kullandı.

''Gerisini siz hesap edin''

Amatör sporları hakkında konuşan Dursun Özbek, ''Her transfer, bir sonraki transfer için bizi güçlendirdi. Hakikaten de güçlü bir takım olduk. Umarım, kazasız ve belasız bir şekilde sezonu tamamlarız. Galatasaray artık keyif veriyor. Özet olarak, çok başarılı bir transfer dönemi geçirdik. Dünya yıldızlarını ekibimize kattık. Geçen seneki maaş skalasını dengede tutarak yeni bir takım kurduk. İşin sonunda 5.5 milyon euro maliyetle bu takım bu hale geldi. Gerisini siz hesap edin. Galatasaray, Cumhuriyet'in 100. yılında sadece futbolda değil tüm amatör branşlarda şampiyonluk hedefliyor. Bizim için çok önemli bir dönem. Geldiğimizde bize rapor sunan bir teknik ekip yoktu. Teknik direktör yurt dışındaydı, bize rapor vermediler. Biz gece 2-3'lere kadar çalışarak durumu bu hale getirdik. Umuyorum bu emeklerimizin meyvesini alacağız. Basketbolda hedefimiz Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmak. Yaptığımız oyuncu bütçemiz de 3 milyon dolar civarında, Nef ile yaptığımız sponsorluk da aynen devam etmekte.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler