Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Gündeme Dair Açıklama Yaptı

Ali Bozkurt
14.09.2022 - 14:41 | Son Güncellenme: 14.09.2022 - 14:50

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın Başkanı Dursun Özbek, gündeme dair açıklamalar yaparken hakem hataları ve transfer detaylarını da konuştu. Detaylar...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Gündeme Dair Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek bu sezon Nef Stadyumu’ndaki tüm kombinelerin ve locaların satıldığını açıkladı. İşte Özbek'in diğer açıklamaları ve detaylar...

''Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyon olmak istiyoruz''

Cumhuriyetin 100. yılında şampiyonluk istediklerini açıklayan Dursun Özbek, ''Bankalar Birliği anlaşmasından umuyorum yakın zamanda çıkacağız. Galatasaray Adası konusunda kulübe hiçbir yük bindirmeden yönetim kurulu olarak giderleri karşıladık. Mecidiyeköy'de o dönem otel olarak düşündüğümüz projenin bugün geldiğimiz noktada rezidans olarak hayata geçirilmesine karar verilmiştir. Bu projeden 1 milyar TL'ye yakın gelir bekliyoruz. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı, Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyon olmak istiyoruz. Yapmış olduğumuz transferler Avrupa'da büyük bir ses getirdi. Bu transferler çok konuşulunca camiamızda 'çok para harcandı' söylemleri de oldu. İnsanlar haklıdır, geçtiğimiz dönemlerdeki algı bunun sebebi... Geçtiğimiz dönem futbolcu transferi için 28 milyon Euro, bu dönem ise 26 milyon Euro'' ifadelerini kullandı.

''Sabah 4'e 5'e kadar çalışmalarımız oldu''

Transfer döneminde nasıl çalıştıklarını anlatan Dursun Özbek, ''Bonservis olarak iki transferimize 7 milyon 700 bin Euro ödedik. Yusuf Demir ve Ross'u yatırım transferi olarak kadromuza kattık. Futbolcu satışlarımızdan 12 milyon 500 bin Euro gelirimiz oldu. : Oyuncu izleme ve transfer için sabah 4'e 5'e kadar çalışmalarımız oldu. Başta Erden Timur kardeşimiz, scout ekibimiz, hocamız ve ekine teşekkürlerimi gönderiyorum. Transfer döneminde Galatasaray'ın kuruşunun hesabı yapıldı. Bu dönem yapılan transferlerdeki hesap şekli bildiğim kadarıyla daha önce hiç olmadı. Bugün birçok manada sataşmalar oluyor, inanmakta istemiyorlar... İcardi transferine kulp takmaya çalışıyorlar, İcardi'ye 750 bin Euro ödeyeceğiz. İcardi 20 gol atarsa 30 bin Euro vereceğiz.'' ifadelerini kullandı.

''1 milyon 200 bin Euro sadece Mertens'e ödeme yaptık''

Maç başı primlerinin yanlış olduğunu söyleyen Dursun Özbek, Mertens'e yapılan ödemeyi açıkladı. Özbek, ''Geçtiğimiz dönemlerde maç başına prim ödenirdi, ben de bunu yaptım. Ancak bu yanlıştı. Geçtiğimiz yöneticilik dönemimden ders aldım. Bir futbolcuya imza parası verdik. 1 milyon 200 bin Euro sadece Mertens'e ödeme yaptık. Kim ne derse desin gerçekleri tahrip etmek mümkün değil. Galatasaray halka açık bir şirket, her şey kuralına uygun, denetime uygun yapılmıştır. Kimse endişeye kapılmasın.'' ifadelerini kullandı.

''Loca ve kombineler tükendi''

Loca ve kombinelerin tükendiğini açıklayan Dursun Özbek, ''Maçlara taraftarımızın ilgili çok büyük. Biz sizleri ve Galatasaray'ın değerli taraftarını memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Karşılığını da alıyoruz, kapalı gişe oynuyoruz. Kombine satışlarımız bitti, hala talepler geliyor. Loca için bir arkadaşımız aradı, localar da bitti. Kusura bakma geç kaldın. Amatör sporlarımıza çok önemli yatırımlarımız var. Basketbolda geçen sezon başarılı bir dönem geçirdik. Nef'in desteğiyle başarılı bir sezon geçirdik. Antrenörümüzle devam ediyoruz. Gökselin'in kaptanlığında yeni sezona hazırlanıyoruz. Hedefimiz basketbolda Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olmak. Oyuncu bütçemiz 3 milyon dolar, geçen sezonda böyleydi.'' dedi.

''Önümüzdeki 10 yıl içerisinde yüzme tesislerinin yenilenmesi lazım''

Amatör branşlardaki hedeflerini açıklayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, ''Stratejimiz şu; futbolda da, basketbolda da, voleybolda da altyapı hamlesi planlıyoruz ancak bu oyuncular kimlerle birlikte çalışacak, hangi tecrübeli oyuncularla…Bu yüzden transfer politikamız bunla ilgilidir. Lütfen hamlelerimize bu vizyonla bakın. Yüzmede 400'e yakın lisanlı oyuncularımız var, bunların 155'i kadın. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde yüzme tesislerinin yenilenmesi lazım.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler