Dursun Özbek'ten Ali Koç'a gönderme: "1 saniye kalamaz"

Özgür Koç
12.01.2024 - 15:11 | Son Güncellenme: 12.01.2024 - 16:45

Galatasaray'da Kulüp Başkanı Dursun Özbek, İkinci Başkan Metin Öztürk ve Futbol A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur hakem kararlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. İşte detaylar...

Dursun Özbek'ten Ali Koç'a gönderme: "1 saniye kalamaz"

Basın toplantısında ilk olarak söz alan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek şunları söyledi:

"Dünkü maçta yaşananlar ve son dönemdeki gelişmeler üzerine bu toplantıyı yapmak zorunda kaldık. Biz sahada kalmak, orada kazanmak istiyoruz. Ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Ama planlı şekilde sahanın dışına çekmeye çalışıyorlar."

"Nasıl oluyor da Zorbay Küçük buraya atanıyor?"

"Dün Sivas'ta bir maç oynandı. Bu maçın hakemi sayın Zorbay Küçük. Zorbay Küçük, TFF'nin en önemli hakemlerinden bir tanesi. Sivas'ta oynanan maç Süper Lig için çok önemli bir maç. Nasıl oluyor da Süper Lig'de devam eden rekabet çerçebesinde Zorbay Küçük buraya atanıyor?"

"Zorbay Küçük'ün yönettiği maçlarda F.Bahçe'nin puan ortalaması bizden yüksek"

"Zorbay Küçük'ün yönettiği maçlarda Fenerbahçe'nin puan ortalaması 2.36. Galatasaray'ın puan ortalaması da 1.75. Daha önce maçlarımızı da yönettiği için Zorbay Küçük, daha önceki şikayetlerimizde yer aldı. Antalya maçında Muslera'nın ayağına bariz basıldı ama pozisyonu görmedi, kırmızı kartı pas geçti. Geçtiğimiz sene kaptanımız Kerem'e kullandığı ifadeler de nezaket dışıydı"

"Siz Galatasaray'dan ne istilyorsunuz"

"VAR hakemine geliyoruz. VAR hakemi sayın Alper Ulusoy. Türk futbol tarihindeki ilk ve tek 6 saniye kuralını Galatasaray'a uygulayan hakem. Sayın Zorbay Küçük'e ve Alper Ulusoy'a soruyorum. Siz Galatasaray'dan ne istiyorsunuz? Her seferinde bu seviyede standartsızlıkların peşinden niye gidiyorsunuz? Bu standartsızlıklar bizim lehimize ve aleyhimize çalınan pozisyonlarda rakiplerimize tam tersi uygulama içine giriliyor. Kimse bize bu standart dışı uygulamaları 'Bu hakem hatasıydı' diye anlatmasın. Bu kadar üst üste gelmesi..."

"Yetki sahibi kişiler bu işi beceremiyorsa gereğini yapmak zorunda"

"Bu standartsızlığı çözecek olanlar da MHK ve TFF. Herkes şunu bilmeli ki bu yetki sahibi kişiler ya bu işi layıkıyla yönetmek zorundalar, eğer bunu beceremiyorlarsa da gereğini yapmak zorundalar. Gereğinin ne olduğunu yorumlarınıza bırakıyorum." 

"Bu sene hiçbir şeyi şansa bırakmamak için daha planlı çalışıyorlar"

"Geçen senelerde MHK'yi, hakemleri yönetmeye çalışıyorlardı. Şimdi kamuoyu algısını yönetmeye çalışıyorlar. Kendilerine mağduriyet sağlamaya ve rakiplere saldırmaya çalışıyorlar. Düşünmedikleri şeyler de oluyor. Mesela göreve geldiğimiz ilk sene şampiyon olacağımızı beklemiyorlardı. Bir önceki sene 13'üncü olan takımın böyle bir başarı sağlamasını hesaba katmadılar. Bu yüzden bu sene hiçbir şeyi şansa bırakmamak için daha planlı çalışıyorlar."

"Arkadaş, kim seni şampiyon yapmayacak? Samimiysen açıkla"

"Dünya spor tarihinde belki de ilk defa bir kulüp başkanı 'Ben başkanken bizi şampiyon yapmayacaklar' diye açıklama yaptı. Üstelik bu kişi tam 5 senedir başkan. Arkadaş, kim seni şampiyon yapmayacak? Samimiysen açıkla. Böyle açıklama olmaz. Galatasaray'da böyle bir açıklamayı yapan başkan o görevde 1 saniye kalamaz. Biz Galatasaray'ız. Bizde başkaları gibi hakem tokatlamayı, onları rahatsız etmeyi mi konuşalım? Bu toplumun gerilmesini önemsemeyenler bunları yapanlardır. Biz o seviyelere düşmeyiz"

"Galatasaray'ı yıpratmak için muazzam bir çalışma var"

"Hepimizin gördüğü gibi futbolun bütün değerleri ayaklar altına alınarak, Galatasaray'a karşı mücadele var. Galatasaray'ı yıpratmak için muazzam bir çalışma var. Bunlar bizi etkilemez. Biz tarihte ve geçtiğimiz 100 yıl içinde Galatasaray olarak hep şunu gösterdik. Biz tek yumruk haline geldiğimiz zaman kimsenin bizle mücadele etme imkanı yoktur."

"Hedeflerimiz rakiplerimizi rahatsız ediyor"

"Bu birlik ve beraberliğimizin algılardan etkilenmemesi lazım. Bizim hedeflerimiz var. Seçildiğimiz ilk günden beri anlattığımız hedefler var. Bu hedefler rakiplerimizi rahatsız ediyor. Bizim birlik ve beraberliğimiz hedeflere ulaşmakta birinci faktör."

"Çok yakında müjdeli haberlerim olacak"

"Çok iyi bir yoldayız. Projelerimiz aynen devam ediyor. Çok yakında müjdeli haberlerim olacak. Son günlerdeki algılara bağlı olarak kulübümün mevcut sporcularına bırakın maaşları, primler dahi ödenmiştir. Şu an itibarıyla Galatasaray'ın ne amatör şubelerde ne futbol takımına borcu vardır. Ama Galatasaray'da finansal sorun, kaos varmış gibi algı yaratmaya çalışıyorlar. Galatasaray Başkanı olarak görevim zaten bu sorunları varsa çözmektir. Biz buradayız. Bizim olduğumuz yerde kimse bunları Galatasaray'a yakıştıramaz ve konuşamaz."

"Gündemimizde seçim değil, 2024 Mayıs'ta şampiyon olmak var"

"Algı peşinde koşanlar önümüzdeki Mayıs ayında seçimimiz var. Buradan da belli algılar peşinde koşuluyor. Seçim 2024 Mayıs'ta. Bugün itibarıyla gündemimizde seçim yok. Bizim gündemimizde 2024 Mayıs'ta şampiyon olmak var. Gündemimizde Galatasaray'ın borcunu ödemek, projeleri bitirmek var. Yönetimin bugünkü görevi sadece projelere odaklanmak, söz verdiğimiz şeyleri 2024 Mayıs'a kadar bitirmektir. Kenetlenerek şampiyon olacağız. Birlikte olmamız şampiyonluğa giden yoldaki en büyük gücümüz olacak."

"En kısa sürede Florya'dan Kemerburgaz'a taşınacağız"

"Kemerburgaz'ın kabası bitti. En kısa sürede Florya'dan Kemerburgaz'a taşınacağız. Bu projelerin hepsi bitecek. Florya ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor."

SORU - CEVAP: Kimse bizim sabrımızı sınamasın

SORU: Hep itidal çağrısında bulundunuz. Hakem hataları, atamalar, hakem kararlarıyla ilgili tepkide geç kaldığınızı düşünüyor musunuz?

Dursun Özbek: "Geç kalmadık. Biz spor yarışı içindeyiz. Bir kavga ya da çekişmenin peşinde değiliz. Sabrımız var. Kimse sabrımızı denemeye kalkmasın. O zaman da yapılan hatalarla ilgili yorumlar yaptık. Ama derdimiz futbolu kavga ortamına taşımak değil. Onun için sabrettik. Ama sabrımızı denemek isteyenler var. Kimse bizim sabrımızı sınamasın."

"Kulüpler Birliği toplantısında TFF'nin istifası gündem maddelerinden biri olabilir"

Soru: TFF'ye destek devam ediyor mu? İstifa istiyor musunuz?

"TFF seçileli yaklaşık 6 ay oldu. Biz mevcut federasyona ikazlarımızı yapıyoruz. Pazartesi günü de Kulüpler Birliği toplantısı var. Gündem maddelerinden biri de bu olabilir diye düşünüyorum. Federasyon sadece Galatasaray'ın federasyonu değil. Geniş bir yelpaze var. O toplantıda oluşan fikirler çerçevesinde Galatasaray duruşunu sergileyecektir."

"Süper Kupa maçında yabancı hakem istemedik. Olacaksa tüm maçlarda olmalı"

Soru: Okan Buruk'un Sivas maçı sonrası değerlendirmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yabancı hakeme bakış açınız nedir?

"Okan Hoca'nın değerlendirmesi tabii onun fikri. Onun hakkında yorum yapmak istemiyorum. Yabancı hakem konusu biz Suudi Arabistan'da oynanması planlanan maçta yerli hakem istedik. Çünkü eğer yabancı hakemle oynanacaksa bu bir maç için olmaz. Radikal bir karardır, bu kararın tüm maçlar için olması gerekir. Bir maçta yabancı hakemin göstereceği performans, 50 maçlık ligin geneline yayılacak bir performans olması mümkün değil. Zaten formatta yerli hakem vardı. Burada değişiklik istemedik. Tepkimizin doğru olduğunu düşünüyorum."

Soru: Ali Koç'un TFF ve MHK'yı baskı altına aldığını düşünüyor musunuz?

"Ali Koç'un mağduriyet yaratmaya çalıştığını ifade ettim. Böyle bir şeyin bir kulüp başkanına yakıştığını düşünmüyorum. Ali Koç 6 senedir Mehmet Büyükekşi başkan değildi. Ondan evvel bir başkası başkandı. Ali Koç bir şey ifade etmeye çalışıyor, neyi söylemek istediği belli değil. 'Bizi şampiyon yapmayacaklar' dediği zaman kim seni başkan yapmayacak? Federasyon ve MHK bizi şampiyon yapmayacak diyorsa siz başkanken 4-5 tane federasyon değişmiş. Hepsi mi böyle istiyordu? Ali Koç'un biraz daha net olması lazım. Bir mağduriyet yaratmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Avantaj sağlamak açısından yapılan bir açıklama."

Erden Timur kırgın mı?

Soru: Birlik beraberlik çağrısına yaptınız. Erden Timur bir süredir kameralar karşısına çıkmıyor, kırgınlık mı var?

"Böyle bir soru olur mu! Birlik beraberlik çağrısını camiaya yapıyorum. Yönetim kuruluna değil. Nasıl böyle anlıyorsunuz hayret bir şey!"

Soru: Mayıs ayında seçime girmeyecek misiniz?

"Seçim yarışına sadece yönetim kurulundakiler girer diye bir şey yok. Galatasaray'da seçim yarışına girmek süresi dolmuş, hak etmiş Galatasaraylılar'ın gireceği yarıştır. Başkanı seçmek genel kurulun kararıdır. Hiçbir şekilde sadece yönetim kurulu arkadaşlarımı ifade ederek söylemedim."

"Konuşsan suç, konuşmasan suç oluyor"

Erden Timur: "Konuşsan suç, konuşmasan suç oluyor. Geçen sene hakemle ilgilli 3 defa konuştum. Algı manipülasyonu böyle yapılıyor. Bundan 2 ay önce ekrana çıkıp, neler yapılması gerektiğini birçok öneri sunduk. Ondan sonra yaşananlar da malum. Sonra 'Nerede, nerede' diye algı oluştu. Geçen sene de 4 ayda bir konuşmuşum. Bir kırgınlık yok. Bizim tek gayemiz kenetlenmek. Kenetlenme zaten hep zor anlarda olur. Biz başkanımız liderliğinde her şeyi yapmaya çaba sarfedeceğiz. Bu tip şeylerin hepsi söylenti. Daha çok iletişim kurmak gerekiyorsa onu da yapacağız. Germemeye de çalışıyoruz. Kendimizi taraftara sevdirmek konusunu gayet yapabiliriz. Ama şu an zaten ortam gergin. Bizim sorumluluklarımız var. Galatasaray'ın hakkını savunmak ve 17-18 yaşındaki gençleri yanlışa yönlendirmemek. Bunu da düşünerek belli şeyler yapıyoruz. Her seferinde konuşarak gerginliğe sebep olacak. Bir sürü şeyi yutuyoruz."

"Sacha Boey'in Kayserispor maçında oynamasını umuyoruz"

Soru: Sacha Boey'in son durumu nedir?

Erden Timur: "Dizinde ağrı var. Önümüzdeki günlerde netleşecek. Kayserispor maçında oynamasını umuyoruz. Burada da en ufak şeyde manipülasyon yapılıyor. Böyle bir teklif yok mu diyelim? Transfer döneminde bazı şeyleri de bırakmak gerekiyor ki bunların faydaları da oluyor."

Soru: Hakemlerin art niyetli olmadan maç yönetebileceğine inanıyor musunuz? Sizin de kararınız yabancı hakem olabilir mi?

Dursun Özbek: "Dünkü Sivas maçını izlediyseniz verilmeyen kararlar çerçevesinde şöyle bir duygu oluşuyor; futbol dünyasının içinde olduğunuz zaman dünya maçlarını da izliyoruz. Standart dışına çıkan her şey dikkatinizi çekiyor. Örneğin VAR uygulamasına gittiğiniz zaman Galatasaray'la ilgili VAR problemi gittiği zaman 8-10 saniyede maç başlıyor. Kaç ekranı inceledin de 10 saniyede hemen oyunu başlattın? VAR odasında kaç tane ekran var? 7-8 tane ekran var. VAR'da oturan hakemin her açıyı inceledikten sonra görüşünü orta hakeme bildirecek. Bunu 7-8 saniyede yapabilir misiniz? Bunu gördüğünüz zaman bu hakem niye böyle yapıyor diyorsunuz. Büyük bir camianın mesuliyetini taşıyoruz. İfadelerimiz camiamızı temsilen aktardığımız görüşler. Benimle beraber 25 milyon taraftarım bu maçı izliyor ve bunun farkında. Verilmeyen penaltı... Öteki maçta penaltıyı veriyorsun burada neden vermiyorsun? Bu hareketler çerçevesinde nasıl bir reaksiyon gösterebilirsiniz? Çok iyi maç yönettiler mi demeliydik?"

"Bizim için diğer takımlara yapılan hatalar da aynı seviyede önemli"

"Bunu söyleyecek muhatabımız Zorbay Küçük, Alper Ulusoy, Mehmet Büyükekşi, TFF ve MHK'daki görevli arkadaşlar... VAR'a bir pozisyon düşüyorsa bunu yeteri kadar incelemelisiniz. Sabrediyoruz. Günü geldiği zaman da gereken konuşmaları yapıyoruz. Biz hiçbir zaman sadece Galatasaray için bu şeyin içinde olmadık. Bizim için diğer takımlara yapılan hatalar da aynı seviyede önemli. Diğer pozisyonları içine alarak söylüyoruz. İster istemez konunun sadece bir hakem hatası olmadığı duygusuna kapılıyorsunuz. Buradan TFF ve MHK'ya tekrar seslenmek istiyorum. Onlar da incelesinler. Bu konunun üzerine gitsinler. Bu konuların tekrar gündeme gelmemesi için çalışmalarını yapsınlar. Susarak, konunun sadece basit hakem hatası olduğu noktasında ifade vererek çözüleceğini düşünmüyorum. Zamanı geldiğinde yönetim olarak hakkımızın aranması konusunda tereddüt etmeyiz."

Soru: Son anda Sportif A.Ş'ye dahil oldunuz. Atanmış gibi imalar yapıldı. Yaz transfer döneminde hata yaptığınızı düşünüyor musunuz?

Erden Timur: "Transferle ilgili konu dağılmasın diye başka zaman konuşabiliriz. Yine suni gündem yaratmak için seçilmiş, atanmış meselesi. Böyle şeyler olmuyor, dışarıdan konuşuluyor maalesef."

"Yabancı kararını uygulama açısından destekliyorum"

Soru: TFF son dönemde üst üste yeni kararlar aldı. Bu kararları nasıl değerlendiriyor sunuz?

Dursun Özbek: "TFF hem Türkiye Kupası için hem de yabancı sınırlaması için kararlar aldı. Yabancı sınırlamasını uygulama açısından destekliyorum. Transfer edilen yabancıların oynatılmasını destekliyorum. Türkiye Kupası formatı da bence uygun oldu. Oradaki uygulama daha fazla heyecanı getirecektir." 

"Dubois için şu anda verilmiş belli bir karar yok"

Soru: Leo Dubois'nın geri dönecek mi?

Dursun Özbek: "Dubois şu anda Başakşehir'in oyuncusu. Kendi içimizde ve Başakşehirli arkadaşlarla görüşüp bu konuya çözüm bulabilir miyiz diye konuşuyoruz. Ama şu anda verilmiş belli bir karar yok."

Mauro Icardi'nin durumu?

Mauro Icardi'nin durumu?

Erden Timur: "Icardi'nin önceden zaten dinlendirilmesi gündemdeydi. Ağrıyla ilgili sorunu var. Belli bir süre dinlenmediği zaman bu böyle devam edecek. Antrenmanlara bile iğneyle çıktı. Yüzündeki kırık meselesi olduğu için Süper Kupa maçını da oynamak istedi. O maç oynanmayınca yüzü ve ayağı için dinlendirildi. Ayağına kök hücre uygulaması yapılıyor. O iğne yapılınca belli bir süre antrenman da yapamıyor. Eşinin kontrolü için yanında olmak istedi. Belli bir süre antrenman da yapamayacak olması nedeniyle gitti. Zaman zaman belli özverili yapmaya çalışan oyuncularda, hassas bir konu olduğunda hocaların böyle tavır göstermesi yanlış değil. Icardi'nin Süper Kupa maçında maskeyle çıkacak olması, oynanmayınca 'Orada oynuyordu, ne değişti' oldu. Halbuki ekstra bir oynama isteğiydi o."

"18 içinde adamın ensesine tokat atıyorlar ama VAR bunu tespit etmiyor"

Dursun Özbek: "Adamın ayağını kırdılar Beşiktaş maçında. Hakem göremedi. Fenerbahçe maçında da gözünü kör etmeye çalıştılar. Onu da hakem göremedi. Fenerbahçe maçında el ense çektiler. Adamın ensesine tokat atıyor 18 içinde ama VAR bunu tespit etmiyor. Hakem konusunu konuştuğun zaman bunlar peşi sıra geliyor."

"Yapılan hakem hatalarının organize olduğu çok net"

Erden Timur: "Takım içinde doğru karakterler var. Tabii ki özeleştiri yapmalıyız. Yapılan hakem hatalarının organize olduğu çok net. Manipülasyonları durdurmak için de farklı şeyler yapacağız. Ama bunların hepsi ancak biz kenetlenirsek olur. Geçen sene de biliyorsunuz geriden geliyorduk. Şu an tam zamanı. Herkesin bir araya gelmesi lazım."

"Benim muhatabım değil"

Soru: Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un 'Delikanlı hakem istiyoruz' açıklaması?

Dursun Özbek: "Sivas antrenörünün ne söylediği kendisini bağlar. Benim muhatabım değil. Kendisi hakkında yorum yapmıyorum."

Metin Öztürk: "Ali Sami Yen'in mezarına çok yakın bir yerde Süleyman Seba'nın da mezarı var. Biz Sami Yen'i ziyaret ederken Seba'yı da ziyaret ederiz. Koridorlarımızda Metin Oktay ile Can Bartu'nun forma değiştirme fotoğrafı var. 500 yıllık bir gelenekten geliyoruz. Biz ortamı germeden sahada kazanmaya çalışıyoruz. Biz Mayıs ayına odaklandık. Gerçek 5 yıldız 25 şampiyonluğu aldığınızda oluyor. İnşallah Mayıs ayında 24'üncü şampiyonluğu göreceğiz. Gerçek 5 yıldızı da Galatasaray'da göreceksiniz"

"Galatasaray'ın haklarını savunarak şampiyon olacağız"

Metin Öztürk: "Bu maçları hep oynarız. Biz bugün 12 şehidimizin acısını yaşıyoruz, buna odaklanalım. Onlar ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz olarak gördük. Biz başkaları gibi ortamı geren bir kitle olmadık. Ben liseli olmayan biri olarak söylüyorum lise kültürü hepimize işledi. Bizim dışarıda asıl mücadele edeceğimiz yabancı yakımlar. Galatasaray'ın genlerinde bu var. 12 şehidin olduğu gün asıl odaklanmamız gereken 12 ailenin ocağına yangın düştü o gün. Biz Dursun Özbek önderliğinde ortamı germeden ama Galatasaray'ın haklarını savunarak şampiyon olacağız."

"Başkanımızın yaptığı son uyarı niteliğinde"

Erden Timur: "Biz 2 ay önce MHK'dan TFF'ye rakibimizin yaptığı sosyal medyadaki örgütlü yapıya, yayıncının yaptıklarına kadar her şeyi söyledik. Bunun böyle gitmemesi için neler yapılması gerektiğini de söyledik. Etik Kurulu'na sevk edildik. Hakkımızda davalar açıldı. Bu iş bir noktada bitmek zorunda. Bitmediği zaman genel kurulun verdiği görev Galatasaray'ın hakkını savunmak. Kulüpler Birliği'nde gereğini konuşacağız. Başkanımızın yaptığı son uyarı niteliğinde."

"Kamuoyunun adaletten yana olduğunu düşünüyorum"

Soru: "Dün Sivasspor maçında lehinize beklediğiniz 2 penaltı vardı. Aleyhinize çalınan 1 penaltı kararı vardı. Trio'da 3 yorumcudan biri Zorbay Küçük'ün doğru karar verdiğini söyledi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Dursun Özbek: "Galatasaray'ın hakkını kimse yiyemez. Kimse Galatasaray'ın hakkının zerresine dokunma cürretini gösteremez. Kamuoyunun adaletten yana olduğunu düşünüyorum."

"Bu, Galatasaray'dan duyulan korkunun ifadesidir.

Dursun Özbek: "Rakip takımın Galatasaray'la ilgili yorumlar... Aslında bu şunun göstergesi. Biz maç sonlarında kendimizle ilgili yorumları yapıp, kesiyoruz. Rakibiniz her seferinde sizi yıpratmak için o gün kendi maçları gündemdeyken bizim maçlarla ilgili yorum yapıyor. Bu, Galatasaray'dan duyulan korkunun ifadesidir. Ligde 20 takım var. Biz hepsiyle maç oynuyoruz. Bu korkunun eseri değilse 1 maçta da çıkıp, mesela Karagümrük'le oynadıkları maçla ilglii yorum yapmaları lazım. Bu Galatasaray'dan korkmaz olayı her seferinde bunu gündeme getiriyor. Biz yürüyüşümüzden, camiamızdan son derece eminiz."

"Kimin sosyal medya ve TFF ile ne ilişkisi var ortaya çıksın"

Erden Timur: "Fred ile ilgili konu, benzer konular da var. Örneğin bir gözlemcinin Galatasaray'a yapılan kötü tezahürata eşlik eşlik etmesi. Bunların hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün değil. TFF'nin yapılan bu baskıya karşı diz çökmesidir. Fred'in minimum ceza süresi 3 maçtı. Önce sosyal medyada manipülasyonla başladı. Fred İngilizce bilmiyor dendi. Fenerbahçe otobüsü kurşunlandığında lige ara verilmedi dendi. Herkes inandı. Tamamen yalan üretilip insanlar inandırılıyor. Tamamen planlı bir sistem var. Yönetim kurulu olarak yazılı olarak müracaat ettik. Kimin sosyal medya ve TFF ile ne ilişkisi var ortaya çıksın. Hakem yumruklanma, sahada çekilme olayı oldu. Biz önceden söyledik bunları. Bir federasyon görevlisi küfürlü tezahüratta bulunacak... Bu gelinen son nokta oluyor. Kimse bizim kararlılığımızı sınamasın. Geçen sene bu görüldü. Gereken her şey yapılacak. Bu tip şeylere müsade edilmemesi gerekiyor. TFF gayet eyyamcı bir tavırla her şeyi yönetmeye çalışıyor. Neler neler yapıldı..."

"Bundan daha sert açıklama olmaz"

Metin Öztürk: "Biz TFF gözlemcilerinin yaptıklarından rahatsız olduğumuzu ifade etmek için buradayız. Doğru olmadığını deklare ediyoruz. Ama ne tarafları doğru? Başkanımız, 'TFF ya doğrusunu yapsın, ya da gereğini yapsın' dedi. Bundan daha sert açıklama olmaz."

"Ali Bey ya da yöneticilerinde hep bir mağduriyet ifadesi var"

Soru: Sivasspor maçı gözlemcisi İsmet Arzuman Sivas'tan dönüşte havalimanında "Türkiye'nin en zengin ailesinin ferdi hakemleri ulu orta tehdit edince bu şekilde hakemlerimiz taraftarlarla karşılaşmamak için aynı şehirden dönmüyor. Başka şehirleri kullanmak zorunda kalıyor. Ortamı kaotikleştirdiler" dedi. Sizin İsmet Arzuman'ın açıklamaları hakkında düşünceleriniz nedir?

Dursun Özbek: "Ali Bey ya da yöneticilerinde hep bir mağduriyet ifadesi var. Böyle bir şey nasıl olabilir? Burada organize bir davranış biçimi var. Sayın Ali Koç zaten Kulüpler Birliği'nde sezon başında yaptığı konuşmada 'Bu sene şampiyonluk için elimizden gelen her şeyi yapacağız' dedi. Hep bir mağduriyet, hakem etkileme. Adalete inanan birileri bu şekilde konuşmaz. Hakemleri baskı altına alarak 100 sene şampiyon olsan ne kadar değeri olur? Onun için bütün Türk futbol kamuoyunun olayın farkında olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda bizleri tedirgin de oluyor. Böyle söylemlerle de yarışmaya başlarsak, benzer bir seviyeye inmemenin gayreti içindeyiz. Artık bu ifadeleri inandırıcılığını da kaybetmiş durumda. Bence artık kamuoyunun söylenenlere inancı kalmamıştır. İnşallah artık bu söylemlerden vazgeçerler. Maçın sahada oynanmasına yardımcı olurlar."

"Ali Bey 2033 seçimlerini kastetti"

Soru: Ali Koç, "Şu seçimler bitsin de Florya'da neler olduğunu anlatalım" demişti. Ali Koç'tan açıklama bekliyor musunuz? Mayıs ayında aday olacak mısınız?

Dursun Özbek: (Gülerek) "Ali Bey 2033 seçimlerini kastetti. Önümüzde 2028'de Cumhurbaşkanlığı seçimi var, ondan sonraki seçim 2033'te Ali Bey onu kastetti. Galatasaray'da başkan olmak kişilerin üzerindeki çok önemli mesuliyettir. Kimse Galatatasaray'a başkan olacağım diye ortaya çıkamaz. Galatasaray, başkanını seçim dönemi geldiğinde zaten ifade eder. Galatasaray camiası olarak ben başkanım demeyi kabul etmiyorum. Yönetimin odaklanması gereken işler var. Bizim derdimiz seçim değil. Çok onurlu bir görev. Bu görev için zaten Galatasaray camiası en iyisini göreve getirir"

"Galatasaray olarak üzüntümüz konunun futboldan çıkıp siyasi boyuta gelmesi"

Soru: Ali Koç'un Süper Kupa maçı açıklamasına katılıyor musunuz?

Dursun Özbek: "Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanması fikri baya eski. Bu konuyla ilgili Galatasaray 17 Kasım 2023'te TFF'ye yazdığı mektupta bu maçın Türkiye'de oynanmasının daha iyi olacağını belirtti. Bu mektup hiçbir zaman gündeme gelmedi. Ali Koç'un da bulunduğu toplantılarda bu niyetimizi söyledik. Kupayı da Cumhurbaşkanımız versin dedik. Ama neticede bu işin patronu TFF. Onun aldığı karara biz de uymak zorundayız. Aldığı karar neticesinde Suudi Arabistan'a gittik. Oradaki gelişmeler maçın iptaline kadar gitti. Bundan sonra ortaya çıkan gelişmeler ne bizim ne de Ali Koç'un kabul etmeyeceği seviyede. Siyasileşti olay. İki ülke arasındaki ilişkiler uzun süredir düzelme, gelişme yolunda. Buna zarar verir duruma geldi. Galatasaray olarak üzüntümüz konunun futboldan çıkıp siyasi boyuta gelmesi. Cumhurbaşkanımızın bu konuda sarfettiği emeklerin örselenmesi yönünde değerlendirilmesi bizi çok üzmüştür."

Süpe Kupa nerede ve ne zaman oynanacak?

Dursun Özbek: "Nerede oynanacağı konusu TFF'nin konusu. Tarihi onlar belirleyecek. Önce 26 Ocak belirlediler fakat çok sıkışık bir gündem var o tarihte. Belki seçim döneminde 1 hafta boşluk var. Oraya koyarlarsa daha güzel olur."

Senin için hazırladığımız haberler