e-devlet maske siparişi nasıl verilir?

06.04.2020 - 00:18 | Son Güncellenme: 06.04.2020 - 00:40

T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın kararıyla online olarak ücretsiz maske dağıtılacağına karar verildi.Peki sipariş nasıl verilir, her hafta ayrı sipariş mi verilecek, kaç kişi adına alınabilir, siteye nasıl ulaşırım, kaç günde gelecek, evlere mi gelecek, PTT şubeden mi teslim alacağız, e-devlet sipariş açıldı mı, e-devlet maske siparişi nasıl olur, e devlet bedava maska siparişi, e devlet şifre alma, şifremi unuttum bu ve daha fazlası için detaylar haberimizde...

e-devlet maske siparişi nasıl verilir?

T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, e-PTT AVM üzerinden vatandaşlara bedava, ücretsiz bir şekilde maske dağıtılacağını açıkladı. Peki sipariş nasıl veriliyor, kaç kişi adına sipariş verebileceğiz, kaç gün içinde elimize ulaşacak, eve gelmezse PTT merkezlerinden mi teslim alacağız? Detaylar haberimizde...

E-pttavm yoğunluktan dolayı yayından kaldırılma kararı alındı. Siparişler için siteye girişler çoğalınca site yüksek girişten dolayı çökme yaşandı.

E-PTTavm'ye giriş yapamıyorum

Değerli Vatandaşlarımız,

Yoğun ilginize teşekkür ediyoruz.

Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.

e-devlet üzerinden nasıl maske siparişi verilir?

PTT'nin yoğun talepler alması üzerine yeni alımları e-devlet üzerinden yapacağını açıkladı. Peki e- devlet üzerinden nasıl giriş yapılacak? Siparişler nasıl verilecek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak.

İşte, ücretsiz maske için adım adım yapılması gerekenler...

 

Ücretsiz maske alımı için e-devlet şifresine sahip olmak gerekiyor. PTT'nin e-devlet üzerinden yapacağı açıklamadan sonra ücretsiz maske alımı başvuruları başlayacak.

e-devlet yeni şifre alma

e-devlet şifremi unuttum nasıl alırım?

e-devlet şifresini tekrar almak için PTT merkezlerine gitmeniz gerekiyor. Gidemiyorsanız ise e-devlet sitesinden şifrenizi yenilemeniz gerekiyor bunun için yapmanız gereken işlemler ise;

Şifemi Unuttum yazan yere tıkladıktan sonra yanınıza kimliğinizi almayı unutmayınız!

Bir sonraki sekme de ise kimliğinizde yazan bilgileri eksiksiz doldurmanız gerekiyor. Herhangi bir bilgi eksikliğinde bu durumda şifre yenilemezsiniz!

Buradan sonra sadece kimlik bilgisi ile karşı karşıya kalacaksınız. Kimlik bilgilerini doğru işledikten sonra önünüze çıkacak olan yeni şifre belirleme yerine yeni şifrenizi yazarak giriş için şifreyi belirlemiş olacaksınız!

E-Devlet'ten alınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak.

"PttAVM.com" internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda "https://maske.epttavm.com" üzerinden yapılacak başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgi olduğu belirtildi.

Duyuruda, "Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

Maskelerin, 20-65 yaş arasındaki her vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklanmıştı.

e devlet sipariş nasıl verilir?

Ve doldurulması zorunlu olan yerler

Tüm işlemler yapıldıktan sonra siparişi verebilirsiniz. Tüm alanlar doğru şekilde doldurulmak zorunda. Yanlış bilgi verdiğiniz taktirde elinize ulaşmayacaktır. Birden fazla sipariş vermenize gerek yoktur. Sadece bir defa vermeniz yeterlidir. 

Senin için hazırladığımız haberler