e-Devlet seyahat izin belgesi alma! Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

08.05.2020 - 22:25 | Son Güncellenme: 08.05.2020 - 22:25

e-Devlet seyahat izin belgesi alma! Seyahat izin belgesi nasıl alınır? soruları aramalarda trendlere yerleşti. 4 Nisan’da yapılan açıklamada seyahat yasağı bulunan iller arasındaki 7 il için yasak kaldırıldı. Vatandaşların bu illere giriş-çıkış yapabilmeleri için seyahat izin belgesi almaları gerekiyor. Peki e-Devlet seyahat izin belgesi alma! Seyahat izin belgesi nasıl alınır? İşte detaylar

Seyahat izin belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşların seyahat edebilmeleri için izin almaları gerekiyor. Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor. Peki e-Devlet seyahat izin belgesi alma! Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?
"Seyahat İzin Belgesi" başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor.Seyahat İzin Kuruluna iletilecek başvuru, kurul tarafından değerlendirmeye alınacak.
Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.

Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul edilecek.

SEYAHAT İZİN BELGESİ E-DEVLET BAŞVURUSU

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?
İçişleri Bakanlığı, araç giriş kısıtlamasına ilişkin istisnaları belirleyen ek genelgeyi valiliklere gönderdi. Uygulamaya ilişkin istisnalara yer verilen genelgede Seyahat İzin Belgesi alabilecek kişiler şu şekilde sıralandı:
"- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar.
- Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar.
- Ölüm nedeni Kovit-19 olanlar hariç 4 kişiyi geçmemek şartıyla cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar.
- Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.
- Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.
- Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar.
- Ceza infaz kurumlarından salıverilenler
- Yurt dışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar."
- İzin belgesi özel araçlarda, yolcu sayısıyla sınırlı

Senin için hazırladığımız haberler