EBA öğrenci girişi nasıl yapılır? MEB EBA şifre yenileme 2020

15.03.2020 - 15:59 | Son Güncellenme: 15.03.2020 - 15:59

EBA öğrenci girişi öğrenciler tarafından araştırılıyor. Korona virüs sebebiyle ara verilecek olan eğitime uzaktan eğitim olarak devam edilecek. EBA üzerinden gerçekleşecek olan dersler için eba giriş yapılacak. Peki, eba giriş nasıl yapılır?

EBA girişi öğrenciler tarafından erişim sağlanıyor. Okulların 1 hafta tatil ardından da 1 hafta uzaktan eğitim yapılmasına karar verilmesinin ardından eba girişleri de öğrenciler tarafından merak konusu oldu. İşte, EBA girişi 2020

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

EBA hesabı olmayan öğrenciler TC kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yapabilecek. Hesabı olmayan öğrenciler ise https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/student.jsp adresi üzerinden EBA hesabı oluştur ekranına tıkladıktan sonra ekranda çıkan güvenlik kodu, TC kimlik numarası, Öğrenci Numarası ve Nüfus Cüzdanı üzerinde yer alan Seri No veya Cilt No girerek ğyelik işlemlerini tamamlayabilecek.

UZAKTAN ONLİNE EĞİTİM EBA ÜZERİNDEN Mİ YAPILACAK?

23 Mart tarihinde başlayacak olan uzaktan eğitim konusunda tüm bilgiler Eba.gov.tr adresi üzerinden öğrenci ve veliler ile paylaşılacak

EBA Akademik Destek'in özel okullara açılması konusuna bakılacak

Özel okula giden öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) dahil olup olmadıkları sorusu üzerine Selçuk, EBA Akademik Destek Programı'na özel okuldaki sadece 11-12. sınıfların dahil olmadığını, diğer sınıfların tamamının buradan eğitim alabileceklerini belirterek, "O konuyla ilgili de ne yapabiliriz bir bakalım." diye konuştu.

Selçuk, özel eğitim kurumlarına ilişkin bir başka soruya da "Tüm toplumun bir şekilde hareketliliğini azaltmak ve hastalığın yayılımını engellemek için bu tür bir çalışma tedbir listesi hazırlandı. Her bir çocuğumuzun korunması bizim için çok önemli bir vazife, onlar da bu işin içinde." yanıtını verdi.

Öğretmenler ara tatilde okula gitmeyecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tatil süresince öğretmenlerin okula gidip gitmeyecekleri sorusu üzerine, olağan uygulamada okul tatilken öğretmenlerin okullarda bulunduklarını hatırlattı. Selçuk, "Ancak bu durum olağanüstü bir durum. Öğretmenlerimizin okullarda ara tatilde bulunmalarını beklemiyoruz, onların da evlerinde olmasını bekliyoruz ve acil bir durum olmadıkça da şehir dışına çıkmamalarını öneriyoruz." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler