Efe Güven: “Taraftarlarımızdan özür diliyoruz.”

13.01.2019 - 21:13 | Son Güncellenme: 13.01.2019 - 21:13

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Beşiktaş’a 52-65 mağlup olduğu karşılaşmadan sonra başantrenör Efe Güven ve Moriah Jefferson açıklamalarda bulundu.

Efe Güven'in açıklamaları şu şekilde: 

“Öncelikle taraftarımızdan takım adına ve kendi adıma özür diliyorum. Böyle bir taraftarın önünde böyle üzücü bir mağlubiyet almak bize yakışmadı. Bundan iki gün önce oynadığımız karşılaşmada çok ciddi bir efor ve enerji sarf etmiştik. Ondan sonra böyle bir maça tekrar konsantre olmak biraz zor oldu. Maça çok iyi ve konsantre başladık ancak ilerleyen dakikalarda hafta içindeki yorgunluklar yavaş yavaş ortaya çıktı. Tabii ki bu bir bahane değil, Beşiktaş da hafta içi bir maç oynamıştı. İlk ve son 5 dakika dışında istediğimiz basketbolu oynayamadık. O yüzden yapacağım çok bir değerlendirme yok. Önümüzde çok önemli maçlar var. Önümüzdeki hafta İzmit ile oynayacağız, sonra Macar temsilcisi ile EuroCup elemesinde son sekize kalmak için oynayacağız.

Ben burada ayrı bir parantez taraftara açmak istiyorum. Ben en son bir kadın maçında böyle ciddi bir baskı ve kalabalığı EuroCup finalinde Sinan Erdem’de görmüştüm. Ahmet Cömert Spor Salonu için böyle bir kadın maçında bu kadar ciddi taraftar çok önemli bir iş. Onlara çok teşekkür ediyorum bizi gelip destekledikleri için. Biz mücadeleye sahada devam edeceğiz.

Bugün bizim kırılmamızın bir sebebi de standart bir yönetimin olmamasıydı. Biz kurallar içerisinde agresif oynamaya çalışan bir takımız. Bizim agresifliğimiz maç başında anlamadığımız bir şekilde kesildi. Bir taraftaki sertliğe izin verip diğer taraftaki sertliğe izin vermezseniz bizim de oyunumuz etkileniyor. Biz bunu sezon başından beri yaşıyoruz, bu konuda birçok takım şikayetçi. Ancak bu sezon böyle devam edecek. Yalnız biz nasıl hata yapıyoruz ve hatalarımızdan dersler çıkararak bir sonraki maça hazırlanıyorsak diğer insanların da bunu yapması gerekiyor ama insanların ben bunları yaptığını zannetmiyorum çünkü her maç aynı şeyler oluyor.”

 Moriah Jefferson ise şu ifadeleri kullandı:

“Kötü bir maç oynadık. İyi mücadele ettik ancak yeteri kadar şut sokamadık. Savunmada iyiydik ancak hücumda çok zorlandık. Çok durağan oynadık birçok müsait atış kaçırdık. Rakibimiz çok iyi ve sert bir maç oynadı. Bizi yenmeyi başardılar.”

Senin için hazırladığımız haberler