EuroLeague | Anadolu Efes 93-90 Real Madrid (Maç Sonucu)

22.03.2022 - 22:26 | Son Güncellenme: 23.03.2022 - 01:10

EuroLeague'in 31. haftasında Anadolu Efes, Real Madrid'i konuk etti. Efes, son çeyrekteki performansı ile Real Madrid'i 93-90 yenmeyi başardı. İşte detaylar...

EuroLeague | Anadolu Efes 93-90 Real Madrid (Maç Sonucu)

AJANSSPOR HABER

EuroLeague'in 31. haftasında Anadolu Efes ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Efes, büyük çoğunluğunu geride götürdüğü maçta son çeyrekteki oyunuyla 93-90 kazandı ve önemli bir galibiyete imza attı!

Sinan Erdem'de Micic rüzgarı!

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan nefes kesici mücadelede Vasilije Micic öne çıkan isim oldu. Karşılaşmada 29 sayı kaydederek, en skorer oyuncu olan Micic, 3 ribaund ve 6 asistlik katkıda bulundu. 1 defa top çalma yapan başarılı basketbolcu, 6 üçlük denemesinden 3'ünde isabeti buldu.

Deck-Yabusele işbirliği yetmedi

Real Madrid cephesinin öne çıkan isimleri ise 23 sayı ile oynayan Gabriel Deck ile 20 sayı kaydeden Guerschon Yabusele oldu. İkilinin performansı, Anadolu Efes'i devirmeye yetmedi.

Efes 5. sırada

Bu sonuç ile 24 maçta 14 galibiyet ve 10 mağlubiyet elde eden Anadolu Efes, EuroLeague'de 5. sırada yer aldı. İspanyol devi Real Madrid ise 25 maçta 18 galibiyet, 7 mağlubiyet alarak, 2. sırada bulundu.

Ergin Ataman: "Son topu savunma kararını tek başıma vermedim"

Anadolu Efes baş antrenörü Ergin Ataman, mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu. Ataman, şu ifadelere yer verdi:

"Molada son topu konuştuk. Maçı buraya getiren oyunculardı. Açıkçası son topu savunma kararını tek başıma vermedim. Oyuncular savunma yapalım dediler. Monaco maçında sayı avantajını vermemek için üçlük atışa yakalanmıştık. Son çeyrekte iyi savunma yapıyorduk ve oyuncuların tercihiyle savunma yaptık. Yapacağımız şeyleri konuştuk. Şutörlerine ikili sıkıştırma yaptık ve kolay sayı bulamadılar."

"Önemli bir üç sayı isabeti buldu"

"Simon'un sakatlığı daha yeni iyileşti. Dün ilk kez antrenman yaptı. Denedik ama çabuk yoruldu. Çünkü maç kondisyonu yok. Rakip takımın en önemli oyuncusu Deck. Üç kısa oynamamız zordu. Sonrasında Elijah Bryant'ı kullandık. Skor üretemedi ama önemli bir üç sayı isabeti buldu."

"Larkin bir türlü oyuna giremedi"

"Maç başa baş geçti. Her pozisyonu en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Maçın başında Larkin bir türlü oyuna giremedi. Son 15 dakikasında devreye girdi. Micic'le birlikte ikisini sürekli kullandık. Singleton'ın yokluğunda Moerman 35 dakika oynadı. Uzunlarımızı da değiştirerek oynadık. Herkesi kullanmaya çalıştık ve istediğimiz aldık."

Senin için hazırladığımız haberler