Barcelona - Anadolu Efes: 75-80 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

14.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme: 14.01.2023 - 01:18

THY EuroLeague'de Anadolu Efes, Barcelona deplasmanında 80-75 kazandı. Efes'in planı bu maçla çıkışa geçmek. Maç sonucu, periyotlar ve yazılı özet.

Barcelona - Anadolu Efes: 75-80 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Turkish Airlines EuroLeague'de Anadolu Efes, Barcelona ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Temsilcimiz, İspanyol rakibi karşısında 80-75 kazanmayı başardı.

Maça görkemli başlangıç!

Anadolu Efes, Barcelona karşısında maça iyi başlayan taraf oldu. Rakibi önünde büyük üstünlük sağlayan temsilcimiz, Barcelona'yı 9 sayıda tuttu. Efes ise maçın başını 21 sayı atarak geçti.

İkinci çeyrekte denge geldi

Oyun, mücadelenin ikinci periyodunda dengelendi. Barcelona, temsilcimize karşı reaksiyon gösterdi. İlk bölümde Efes ile arasındaki farkın açılmasını engelleyemeyen Barcelona, ikinci çeyreği 19-18 önde bitirdi. Temsilcimiz, soyunma odasına 39-28 önde girdi.

İlgini Çekebilir
Kartal, Milicic ile 3'te 0 çekti
Habere Git

Efes ikinci yarıya da üstün başladı

Anadolu Efes, Barcelona deplasmanında maçın ikinci yarısına da iyi başladı. Maviler, rakip potaya 23 sayı gönderirken, kendi potasında ise 20 sayı gördü. Nefes kesen karşılaşmanın son periyoduna 62-48 önde girildi.

Nefesler tutuldu! Efes 5 sayıyla kazandı

Son periyoda 14 sayı farkla giren temsilcimiz, kendi evinde oynayan Barcelona'nın direnişiyle karşılaştı. Teslim olmak istemeyen Katalanlar, Anadolu Efes potasına tam 27 sayı gönderdi. Efes ise Barcelona'ya 18 sayı ile cevap verdi. Son saniyeleri nefes kesen maçta Anadolu Efes, 80-75 kazanmayı başardı.

İstanbul'daki Barça zaferi çıkışa geçirdi

Anadolu Efes, İstanbul'da Barcelona ile karşılaşana kadar yaşadığı 3 maçlık mağlubiyet serisi ile EuroLeague'de zor bir döneme girmişti. Temsilcimiz, Sinan Erdem Spor Salonu'nda kutladığı Barcelona zaferi ile çıkışa geçti. Efes, İspanyolların ardından 5 maç boyunca kaybetmedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe deplasmanda 40'a merdiven dayadı!
Habere Git

Valencia yenilgisi sarstı, Barça ilaç olacak mı?

Çift maç haftasında İspanya turnesine çıkan Anadolu Efes, ilk olarak karşılaştığı Valencia'ya 10 sayı farkla kaybetmişti. Deplasmanda alınan bu yenilgi Anadolu Efes cephesini sarssa da Barcelona karşısında gelen bu zafer temsilcimizi rahatlattı. Dönülen bu kritik virajın ardından Efes'in planı, İstanbul'daki galibiyette olduğu gibi tekrar çıkışa geçmek.

Micic: "Bu galibiyet tek başına bir şey ifade etmiyor"

Maçta sergilediği performans ile MVP olan Micic, "Kolay olmayacağını biliyorduk. Çok agresifler. Bence iyi bir yanıt verdik. Biz iyi bir takımız. Ama oyunumuzu geliştirmezsek bu galibiyet tek başına bir şey ifade etmiyor. Bugün doğum günüm. Doğum günümde bu maçı kazanmayı başardık" ifadelerini kullandı.

Ataman: "Kendimi çok kötü bir koç gibi hissediyordum"

Efes Koçu Ergin Ataman ise "Barcelona çok iyi bir takım. Burası onların evi ve onlar da yenilmeyi kabul etmeyeceklerdi. Bazı hatalar yaptık. Kolay şutlar verdik onlara. Bizim için çok önemli bir galibiyetti. Hedeflerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. Valencia maçı sonrasında iyi reaksiyon verdik ve önemli bir galibiyet aldık. Valencia bizim için çok kötü bir mağlubiyetti. Moralimiz düşüktü. Kendimi çok kötü bir koç gibi hissediyordum. Bugünse çok iyi bir koç olarak hissediyorum. Basketbolda böyledir. Bazen kaybedersiniz, bazen kazanırsınız. Bu güçlü bir lig. Kaybettiğimizde de çok düşmemiştik. Önemli olan play-offlar'da iyi olmak. Biz de play-offlar'ı hangi kupayla bitirdiğimizi göstermiştik" dedi.

Larkin: "Yüzde 100'üm diyemem"

Shane Larkin, "Ne zaman böyle bir takıma karşı oynuyorsanız böyle bir seri bekleyebilirsiniz. Barcelona çok kritik bir galibiyet bizim için. Play-offlar'a doğru ritim bulma hedefi var. Yüzde 100'üm diyemem. Sahada olduğum için memnunum. Sağlık ekibi benimle çok ilgileniyor. Her geçen gün daha iyiye gitmeye çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Jasikevicius: "Bir takım gibi oynamadık"

Barcelona Koçu Jasikevicius "Çıkıp böyle oynayamazsınız. Bir takım gibi oynamadık. Herkese karşı rekabet edebiliriz ama bu tip maçları kazanmanız için 40 dakika iyi oynamanız gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler