Efsane jokeyden atına şiddet

26.08.2020 - 20:19 | Son Güncellenme: 26.08.2020 - 20:19

Jokey Halis Karataş, İstanbul Veli Efendi Hipodromu’nda bugün koşulan yarışlarda bindiği 'Arst Man' isimli ata yumruk attı.

Efsane jokeyden atına şiddet

Günün yedinci koşusunda Arts Man isimli atan binen jokey Halis Karataş, bindiği atın starta girmekte ısrar etmesi üzerine yumruk attı.

Halis Karataş'ın ata şiddet uygulaması sosyal medyada büyük tepki çekti.

Öte yandan Halis Karataş, Arts Man ile yarışı 4. tamamladı.

Özür diledi

Halis Karataş çok tepki çeken bu görüntülerin ardından sosyal medya hesabından özür diledi. Karataş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da bugün bindiğim ve son dönemde birlikte güzel birinciliklere imza attığım Arts Man ile aramda yaşananlar tüm yarışseverleri ve hayvanseveleri olduğu gibi beni de çok üzdü. 

Starta girerken huysuzluk yaparak diz kapağımı neredeyse kırılacak duruma getirmesi sonrasında can havliyle verdiğim tepki kabul edilebilir değil.Bu nedenle başta Arts Man ve ilgililerinden, sonra da tüm yarışsever ve hayvanseverlerden özür diliyor, bir daha böyle bir şey yaşanmayacağına söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

Halis Karataş ne ceza alacak?

Türkiye Jokey Kulübü'nün tüzüğüne göre Halis Karataş'ın cezası 217 TL. Ayrıca en büyük ceza ise 15 ila 120 gün arasında at binememe cezası alabilecek. Bu sebeple Halis Karataş, 30 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Gazi Koşusu'nda yer alamayabilir.

Senin için hazırladığımız haberler