1981/82 Sezonu Şampiyonu Beşiktaş Kadrosu Bir Araya Geldi

Akın Ungan
12.05.2022 - 13:14 | Son Güncellenme: 12.05.2022 - 13:42

Beşiktaş'a 1981-82 sezonunda şampiyonluk getiren ve çoğu altyapıdan yetişen eski futbolcular buluştu. Gecede geçmiş konuşulurken o kadronun siyah beyazlıların başarılarının önünü açtığı vurgulandı.

1981/82 Sezonu Şampiyonu Beşiktaş Kadrosu Bir Araya Geldi

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR

Beşiktaş'ın 1981-82 sezonunda 15 yıl aradan sonra camiaya şampiyonluk tattıran efsane kadro bu şampiyonluğun yıldönümüne sayılı günler kala bir araya geldi. Kongre üyesi Hakan Uzun ve Andrew Siemens'in düzenlediği anlamlı geceye Ajansspor da tanıklık etti.

Şampiyon kadrodan yemeğe katılan Rasim Kara, Mehmet Ekşi, Ziya Doğan, Fikret Demirer, Süleyman Oktay, Zafer Öğer, Ulvi Güveniroğlu, Necdet Ergün ve kulübe yıllarca hizmet eden masör Necati Yücel gece boyunca geçmişi yad etti.

"Trabzonspor gibi beklerdik"

Beşiktaşlı Eski Sporcular Dernek Başkanı Süleyman Oktay, toplantı nedeniyle yaptığı konuşmada siyah beyazlı takımın 1981-82 sezonunun son maçında Eskişehirspor ile yaptığı ve olaylar neticesinde tatil edildikten sonra hükmen kazandığı maçı ve şampiyonluğu hatırlattı.

Eskişehirspor maçı gibi bir atmosfer ve tansiyonu bugüne kadar görmediğini söyleyen Oktay, "Tarihte bizim için çok önemli dönüm noktaları vardır ama bu şampiyonluk çok farklı . Eğer biz o şampiyonluğu almasaydık belki de Trabzonspor gibi 38 yıl beklerdik" dedi.

"O şampiyonluk başarıların önünü açtı"

1981-82 şampiyonluğunun diğer başarıların önünü açtığını ve kulübün tarihini değiştirdiğini belirten Oktay konuşmasına şöyle devam etti: "O döneme kadar her sene 10 transfer yapıldı ve hiçbir netice alınmadı. Ta ki bizler altyapıdan çıkana kadar."

"Bunun için altyapının önemi farklı olmalı. Bu nedenle o dönemin Beşiktaş Başkanı rahmetli Mehmet Üstünkaya'yı anıyorum. Özkaynak düzenini ilk getiren kendisi daha sonra Serpil Hamdi Tüzün Hoca'ya da sahada destek olarak Beşiktaş'ın geleceği kuruldu. Tabii ki başımızdaki Dorde Milic de bize fizik gücünü öğreterek bunda pay sahibi oldu."

İlgini Çekebilir
Beşiktaş Başkanı Çebi'den "şaklabanlık" açıklaması! Ali Koç...
Habere Git

Doğan: 'Aldırma Kartal' diye bağırınca içimizden bir parça kopardı

Yemekte söz alan diğer isim ve şampiyonluğu getiren Eskişehirspor karşılaşmasında iki gol atan Ziya Doğan oldu. Doğan, "Rasim ve Mehmet abi gibi büyüklerimiz bize çok destek oldu. Kötü günler geçirdik küme düşmemeye oynuyorduk. Tribünler 'Aldırma Kartal aldırma' diye bağırınca tüylerimiz diken diken olur içimizden bir parça kopardı. Gazi Akınal başkanımızı unutamam bizi oynatmak istemeyenlere masaya yumruğunu vurup karşı çıkmıştı" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler