Efsane pilottan emeklilik kararı!

03.06.2020 - 12:06 | Son Güncellenme: 03.06.2020 - 12:07

Valentino Rossi, kariyer planıyla ilgili açıklamalar yaptı. Koronavirüs sürecini nasıl geçirdi? Geleceğiyle ilgili karar verdi mi? Rossi, pistlere ne zaman veda edeceği hakkında konuştu.

DIŞ HABER/AJANSSPOR

Henüz 17 yaşındayken motosiklet tutkularının kalbinde yer eden Valentino Rossi, 24 yıl aradan sonra fren yapmaya hazırlanıyor. 41 yaşındaki pilotun, kariyerine son vermeyi planladığı gündemde. Rossi, geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Valentino Rossi, karantina günlerinden memnun

Koronavirüs salgını sebebiyle emekli olmayı düşünen Rossi, karantina süreci için ise, "Dürüst olmak istiyorum. İyi bir karantina süreci geçirdim. Bunu evde olduğum dönemde daha iyi anladım. Kız arkadaşım ve köpeğimle harika vakit geçirdim" görüşünü paylaştı.

Rossi: "Kariyerimi bitirince hayattan keyif alacağım"

Rossi, "1995 yılından beri her yıl dünyayı dolaştım. Her zaman yarış pistindeydim. Ama evde olmayı sevdiğimi fark ettim. Hiçbir baskı yaşamadığım günler güzel geçiyor. Kariyerimi noktaladığımda hayatımın nasıl olacağını hayal edebiliyorun. Kariyerimi sonlandırırsam, hayattan keyif alacağım. Bu durum, karar vermemi de kolaylaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Rossi, yarışlar başlamadan kararını vermiş olacak

MotoGP yarışları koronavirüs tehdidi sebebiyle iptal edilmişti. Motosiklet Dünya Şampiyonu, 9 Ağustos'da Çek Cumhuriyeti'nde başlaması planlanan yarışa kadar bir karar verecek. Rossi, "Mümkün olduğunca erken bir karar vereceğim. Bir son tarih belirlemedim. Ama bu kararı vermek fazla zamanımı almaz. Yarışlar başlamadan kesinlikle karar vereceğim" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler