Del Piero: Fan Token ile taraftar takımla daha güçlü ilişki kuracak

Cüneyt Muharremoğlu
05.11.2022 - 11:28 | Son Güncellenme: 05.11.2022 - 11:35

İtalyan futbolunun efsanesi Alessandro Del Piero, bir taraftardan oyuncuya ve sonrasında efsane olmaya giden yolculuğunda taraftarların oynadığı rolü anlattı.

Del Piero: Fan Token ile taraftar takımla daha güçlü ilişki kuracak

AJANSSPOR HABER

Socios kurucusu ve CEO'su Alexandre Dreyfus, FIFA Dünya Kupası Şampiyonu ve Socio Global Marka Elçisi Alessandro Del Piero ile birlikte Portekiz’de gerçekleşen Web Summit’in "Blockchain taraftarlığın geleceğini nasıl değiştirecek?" konulu panelinde spor ve teknoloji meraklılarına konuştu.  

"Taraftarın takımla bağlantısı yeniden tanımlandı"

Alexandre Dreyfus, Socios'un spor için en büyük blockchain sağlayıcısı haline geldiği yolculuğu ve Fan Tokenların şu anda global spor endüstrisinde taraftarların dünya çapında favori takımlarıyla bağlantı kurma ve onlarla etkileşim kurma şeklini nasıl yeniden tanımladığını anlattı.

"Fan Token konseptini icat ettik"

Dreyfus, "Dört yıl önce Socios'u başlattık çünkü basit bir ihtiyaç belirledik: Sporseverlerin yüzde 99'u stadyumda değil, şehirde değil ve hatta destekledikleri takımın ülkesinde bile değil. Kendimize sorduk: Taraftarlar için değerli ve takımlar için ölçeklenebilir ne yaratabiliriz? Böylelikle Fan Token konseptini icat ettik ve şimdi, dört yıl sonra tüm dünyada 170 kulüple çalışıyoruz ve taraftarlar ve takımlar arasında yeni bir bağlantı oluşturmayı başardık” dedi.

İlgini Çekebilir
Fan Token sahipleri Ballon d'Or ödül törenine katılıyor
Habere Git

Del Piero'yu Socios'un vizyonu çekmiş

İtalyan futbol efsanesi Alessandro del Piero, kendisini Socios'a çeken şeyin taraftarlar ve kulüpler arasında yeni bir bağ oluşturma ve taraftarlara takımlarıyla etkileşim kurmaları için bir yol sağlama vizyonu olduğunu belirtti.

Alessandro del Piero çocukken Juventus'u seyredemedi

Alessandro del Piero, kişisel yolculuğunu ve taraftarların kariyeri boyunca oynadığı önemli rolü izleyenler ile paylaştı. Venedik yakınlarındaki küçük bir kasabada Juventus taraftarı olarak büyüyen Alessandro, takımını canlı izleme şansına hiç sahip olmadı. Kariyerinin ilerleyen zamanlarında bir Juventus oyuncusu olarak dünyayı dolaştığında ve yurtdışında Hindistan ve Avustralya'da oynadığında, bu taraftarların takımlarıyla "aktif bir etkileşim" olarak adlandırdığı şeye sahip olmaları için bir araç yaratmanın acil ihtiyacı olduğunu fark etti.

"Aktif taraftarlık konsepti"

Del Piero, “Socios artık yalnızca ekibinin ürettiği içeriği izlemek veya tüketmekle kalmayan, aynı zamanda kararlara katılabilen ve ekibin günlük yaşamında aktif bir rol oynayabilen taraftarlık konsepti ile iki yönlü bir bağlantı kuruyor. Bu gerçekten harika” diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor Taraftarı Fan Token’da da “Bize Her Yer Trabzon” dedi
Habere Git

Mektupları tek tek yanıtlamış

İtalyan yıldız, organizasyonda merkez sahneyi dolduran izleyicilere kariyeri boyunca teknolojinin taraftarlıkla olan ilişkisini nasıl değiştirdiğini anlattı ve başarılı kariyerinin ilk yıllarında ailesinin evine gelen tüm taraftar mektuplarını tek tek nasıl yanıtladığını paylaştı. 

Dreyfus: 2022’de 500’den fazla taraftar oylaması olacak 

2022 yılı içinde Socios uygulaması aracılığıyla 500'den fazla Taraftar Oylaması ile imzalı formalardan hayatta bir kez yaşanabilecek VIP deneyimlerine kadar 17.000'den fazla ödül dağıtılacağını belirten Dreyfus, Fan Tokenları bu kadar benzersiz yapan ve aynı zamanda Socios'un son piyasa koşullarında büyümeye devam etmesini sağlayan şeyin, bu kanıtlanmış taraftar aidiyet ve taraftar etkileşim programı olduğunun altını çizdi.  

Socios işgücünü ikiye katladı

Blockchain endüstrisi güçlük çekerken Socios işgücünü ikiye katladı, dünya çapında birkaç yeni ofis açtı, ürününü geliştirmek ve yeni aktivasyonlar geliştirmek için ortaklarıyla yakın bir şekilde çalıştı.  Ayrıca sadece spor ve eğlenceye adanmış ilk blockchain olan Chiliz Chain 2.0 (CC2), ilk partnerleriyle buluştu. 

İlgini Çekebilir
UEFA FAN TOKEN PARTNERİNİ SEÇTİ!
Habere Git

"Socios ekosistemi her gün büyüyor"

Dreyfus, "Socios ekosistemi her gün büyüyor. Dünya çapında dokuz ofiste 300 çalışanımız var, 170'den fazla ortağımızla yakın bir şekilde çalışıyor ve taraftarlara her gün daha fazla fayda sağlıyor" dedi. 

Web3'ün geleceği ve NFT 

Web3'ün geleceği ve NFT gibi kelimelerin beş yıl içinde var olup olmayacağı sorulduğunda, Dreyfus, NFT'lerin bir ürün değil bir teknoloji olduğunu ve sektörün büyümesini sağlayacak şeyin bu teknolojiyi anlamlı ve alakalı ürünler sunmak için kullanma yeteneği olacağını vurguladı.

"İnsanlar internete gülüyordu" 

Dreyfus sözlerini şöyle tamamladı: “İnsanların internette güldüğü 1995 yılını hatırlıyorum. Şu anda da çok benzer bir durum ile karşı karşıyayız. Ancak bu, bunun olmayacağı anlamına gelmez. Olacak." 

Senin için hazırladığımız haberler