Ege Bölge Oyunları yapıldı..

18.03.2015 - 11:57 | Son Güncellenme: 18.03.2015 - 11:57

Zihinsel engelli bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin bu yılki ilk bölgesel organizasyonu olan Ege Bölge Oyunları, İzmir’de gerçekleşti.

Temelleri 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı’nın önderliğinde atılan, Onursal Başkanlığını Dilek Sabancı’nın yürüttüğü Özel Olimpiyatlar Türkiye, her yıl düzenlediği bölgesel bazlı oyunların ilkini İzmir Atatürk Spor Tesisleri’nde düzenledi.

İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Spor ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün desteğiyle Atletizm ve Masa Tenisi branşlarında gerçekleştirilen Ege Bölge Oyunları’na; yaklaşık 157 özel sporcu, 44 antrenör ve öğretmen ile 100 gönüllü katıldı.

Oyunları izleyenler arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İzmir İl Müdürü Ali Osman Tatlısu’nun yanı sıra Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek de yer aldı.

“Tüm özel sporcularımızın, kendilerini göstermelerine fırsat tanıyoruz”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, “Özel Olimpiyatlar Türkiye olarak, amacımız zihinsel engelli yani özel sporcularımızın sporla toplumsal yaşamda yer almalarını ve sosyalleşmelerini sağlamak. Düzenlediğimiz bölgesel oyunlar, ulusal oyunlar ve uluslararası yarışlarda, ‘Bana kazanma şansı verin, kazanamasam bile çabamda cesur olmama yardım edin’ sloganıyla, tüm özel sporcularımızın kazanamasalar bile yarışarak kendilerini göstermelerine fırsat tanıyoruz. Ege Bölge Oyunları’nda yarışan ve kendini kanıtlayan tüm özel sporcu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bölgesel oyunlarımız; Marmara, Akdeniz, Güney ve Doğu Anadolu oyunları ile devam edecek. Bu sene tüm etkinliklerimizle en az 10.000 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

Ege Bölge Oyunları çerçevesinde spor müsabakalarının yanı sıra uzman hekimler tarafından beş branşta Sağlıklı Sporcu taramaları da gerçekleştirildi. Özel sporcuları antrenman, müsabaka, sosyal etkinliklerde bir araya getirmek amacıyla düzenlenen Ege Bölge Oyunları’nın ilk gününde, sporcuların seviye belirleme yarışmaları gerçekleştirildi.

Programın ikinci gününde ise; yarışlar ve karşılaşmalar düzenlenerek, her iki günde de tüm sporcular beş dalda sağlık taramasından geçirildi.

Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından her yıl dönüşümlü olarak bölgesel bazda düzenlenen Bölge Oyunları, en az iki spor branşında ve 250-300 kişinin katılımıyla yapılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler