Real Madrid - Barcelona Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta Ve Hangi Kanalda?

Ali Bozkurt
16.10.2022 - 10:23 | Son Güncellenme: 16.10.2022 - 13:36

İspanya La Liga'da El Clasico olarak bilenen ve dünyanın en çok izlenen dev karşılaşmada Real Madrid ile Barcelona karşı karşıya geliyor. Maç ne zaman ve hangi kanalda? Detaylar...

Real Madrid - Barcelona Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta Ve Hangi Kanalda?

AJANSSPOR HABER

La Liga 9. haftasında Real Madrid kendi sahasında Barcelona'yı konuk ediyor. Dünyanın en fazla izlenen dev maçı bugün oynananacak. Taraftarlar tarafından karşılaşma ne zaman ve hangi kanalda olduğu  merak edilmeye başlandı. Karşılaşmaya dair merak edilen detaylar haberimizde...

Real Madrid - Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

El Clasico maçını hakem Jose Santana yönetecek ve maç Real Madrid’in sahasında 16 Ekim Pazar 2022 Türkiye saati ile 17:15’te oynanacak. Santiago Bernabeu’da oynanacak maç S Sport ve S Sport Plus, Tivibu kanallarında yayımlanacak.

İlgini Çekebilir
El Clasico psikolojik olarak her şeyden önemli!
Habere Git

Lider Barcelona

İspanya La Liga’nın 8. Haftasında Celta Vİgo – Barcelona maçında, 1-0’lık galibiyetle liderliğini koruyan Barcelona, karşılaşmadal iderliği korumak isterken geçen sezonun şampiyonu Real Madrid ise kendi sahasında karşılaşmayı kazanarak tekrardan liderlik koltuğna oturmak istiyor.

Real Madrid galibiyette üstün

Her iki takım arasında 26 Mart 1916’dan bu zamana kadar oynanan 249 maçın 100’ünü Real Madrid, 97’sini Barcelona kazanırken, 52 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Ligde ise 184 kez oynanan ve 35 kez beraberlikle biten El Clasico’da Real Madrid’in 76, Barcelona’nın 73 galibiyeti bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Boey ile Hazard! Real Madrid - Galatasaray
Habere Git

Lewandowski ile Benzema karşı karşıya

Benzema, Real Madrid formasıyla çıktığı 38 El Clasico maçında 11 gol, 9 asistle yaparken ilk defa La Liga’da bir El Clasico’ya çıkacak ve ligde gol kralı olan Lewandowski (9 gol) karşı karşıya gelecek. Polonyalı forvet daha önce Bayern Münih formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’e karşı oynadığı 8 maçta 6 gol attı.

İlgini Çekebilir
Barcelona’dan El Clasico’ya Özel Tasarım
Habere Git

Real Madrid’deki ilk döneminde (2013-2015) El Clasico’larda 2 galibiyet 3 mağlubiyet alan İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti, ikinci döneminde (2021’den itibaren) ise oynadığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet 1 yenilgi aldı.

Ancelotti, basın toplantısında, Barcelona’ya karşı son oynadıkları 4-0’lık maçın videosunu oyuncularına izletmediğini belirterek, “Rakibi çok iyi tanıyorlar. Geçen sezonki maç onları etkilemeyecektir. Bu başka bir El Clasico ve tüm dünya karşısında oynamanın heyecanı, iyi bir imaj gösterme isteği var. Bu ölüm-kalım maçı değil. Sadece özel bir maç ve lig daha çok uzun. Ama kazanmak hoşumuza gider” diye konuştu.

Bu arada yarınki karşılaşmada, fıtık sakatlığından henüz tam olarak çıkamayan Real Madrid’in Belçikalı kalecisi Thibaut Courtois oynamayacak

Busquets rekor peşinde

Diğer yandan Lionel Messi (45) ve Sergio Ramos’un (45) ardından tarihte en fazla El Clasico maçı oynanan Barcelonalı 34 yaşındaki futbolcu Sergio Busquest yarın 44. kez bu önemli karşılaşmada forma giyecek.

Barcelona’nın olası bir galibiyetinde Busquets, 21 kezle Paco Gente (Real Madrid) ait olan en fazla El Clasico kazanan futbolcu rekorunu egale edecek.

Senin için hazırladığımız haberler