Eldivenleri İsrailli futbolcuya vermişti! Antalyaspor'da Helton şoku

İsa Kethüda
04.12.2023 - 16:44 | Son Güncellenme: 04.12.2023 - 17:10

Süper Lig ekibi Bitexen Antalyaspor forması giyen ve Hatayspor karşılaşmasında sakatlanan Helton Leite’nin ne kadar sahalardan uzak kalacağı belli oldu.

Eldivenleri İsrailli futbolcuya vermişti! Antalyaspor'da Helton şoku

AJANSSPOR-ÖZEL

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Bitexen Antalyaspor forması giyen ve 3-3 berabere biten Hatayspor karşılaşmasında omzundan sakatlanıp oyundan çıkan kaleci Helton Leite'nin ameliyat olması halinde sezonu kapatabileceği öğrenildi.

Ameliyat olursa sezonu kapatacak

Ajansspor'un elde ettiği bilgilere göre; Hatayspor karşılaşmasında omzu çıkan Brezilyalı kalecinin ameliyat olması durumunda sezonu kapatacağı belirtildi.

Ameliyat olmazsa 8 ila 10 hafta arası yok

33 yaşındaki kalecinin ameliyat olmaması durumunda ise yaklaşık olarak 8 ila 10 hafta arası sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Leite'nin 8-10 hafta arası sahalardan uzak kalması durumunda kaçıracağı maçlar ise şu şekilde:

  • Karagümrük
  • Pendikspor
  • Kasımpaşa
  • Adana Demirspor
  • Alanyaspor
  • Trabzonspor
  • Konyaspor
  • Sivasspor
  • Kayserispor
  • Fenerbahçe

İlgini Çekebilir
Antalyaspor'da İsrailli futbolcu kaleye geçti! Volkan Demirel kızdı!
Habere Git

İsrailli futbolcu Ramzi Safuri kaleye geçmişti

Hatayspor karşılaşmasında sakatlanan ve değişiklik hakkı olmayan Antalyaspor'da kaleci Helton Leite, eldivenlerini İsrailli futbolcu Ramzi Safuri'ye vermişti. 

Antalyaspor'dan Leite açıklaması

Antalyaspor Kulübü, omzu çıkan kaleci Helton Leite’nin sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, "Atakaş Hatayspor maçının son anlarında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Helton Leite’nin ilk tedavisi Mersin’de kaldırıldığı hastanede gerçekleştirildi. Omzu çıkan ve redükte edilen futbolcumuz bu gece kafilemizle birlikte Antalya’ya dönecek. 

Yapılacak tetkikler ve çekilecek MR'ın ardından son durumu netlik kazanacak olan futbolcumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ederiz" ifadelerine yer verilmişti. 

2021-22 sezonunda koronavirüse yakalandı

Sakatlıklar ve hastalıklar tecrübeli kalecinin yakasını bir türlü bırakmıyor. Helton Leite, 2021-22 sezonunda Benfica forması giyerken koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 12 karşılaşmada forma giyememişti. 33 yaşındaki kaleci o dönem sadece 7 maçta sahaya çıkmıştı.

İlgini Çekebilir
Onana'dan daha iyi! Antalyaspor'da kaleye geçen İsrailli futbolcuya övgü
Habere Git

Çapraz bağları yırtıldı

2018-2019 sezonunda Boavista forması giyen Brezilyalı kaleci, çapraz bağlarının yırtılması sonrası uzun bir süre sahalardan uzak kalmıştı. Helton Leite o dönem sakatlığı nedeniyle 13, 2019-2020 sezonunun başlangıcında ise 4 maç kaçırmıştı. 

Bu sezonki performansı

Akdeniz ekibiyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2024 yılına kadar devam eden Leite, bu sezon 14 karşılaşmada sahaya çıktı ve kalesinde 16 gol gördü.

Senin için hazırladığımız haberler