Elmalı Davası infial yarattı, Dört Büyükler çocuklar için ayakta

29.06.2021 - 11:03 | Son Güncellenme: 29.06.2021 - 18:42

İki kardeşin istismar edilmesi olayında yargılanan sanık anne ve üvey baba serbest bırakıldı. Sosyal medyadan bu duruma tepki yağarken spor kulüpleri de tepki gösterdi.

Elmalı Davası infial yarattı, Dört Büyükler çocuklar için ayakta

AJANSSPOR - HABER

Türkiye spor ve futbol kulüpleri, iki çocuğun taciz edilmesiyle ilgili Elmalı davası paylaşımında bulunarak protestoya katıldı. Çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen anne ve üvey babanın adli kontrolde serbest bırakılmasına tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları #ElmalıDavası etiketiyle Türkiye gündeminin birinci sırasına çıkmıştı.

Elmalı davası nedir?

Olay geçen yıl haziran ayında savcılığa giden babaannenin ihbarıyla ortaya çıktı. 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığını iddia etti. Eski gelini Merve A. ve eşi Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. Koruma altına alınan iki çocuk üvey babası Rahmi A. ile iki kişinin kendilerine istismarda bulunduğunu anlattı. Çocukların cinsel istismara uğradığı adli tıp raporuyla kanıtlandı.

Çizimler dosyaya girdi

Küçük kız ve ağabeyi istismarı deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalışmış, bu resimler de soruşturma dosyasına girmişti. Soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklandı, diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı.

Tahliye edildiler

Üçüncü duruşmada kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilmişlerdi.

Bakanlıktan açıklama

Antalya Elmalı'da iki kardeşin istismar edilmesiyle ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, her iki çocuğun psikolojik destek aldığı belirtilerek, "Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler