Elon Musk, Twitter'ı satın mı aldı ve kaça aldı? Değişiklik olacak mı?

Ali Bozkurt
26.04.2022 - 00:38 | Son Güncellenme: 26.04.2022 - 00:45

Elon Musk'ın Twitter'ı satın aldı haberleri gündeme damga vurdu. Elon Musk, Twitter'ı kaça aldı, kaç TL ediyor ve hisselerini mi satın aldı? İşte detaylar...

Elon Musk, Twitter'ı satın mı aldı ve kaça aldı? Değişiklik olacak mı?

AJANSSPOR HABER

Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardı. Elon Musk'ın uzun süredir satın almak istediği Twitter için görüşmelerin olumlu sonuçlandığı açıklandı.  Elon Musk, Twitter'ı kaça aldı, değişiklik yapacak mı ve ücretsiz mi kullandıracak? İşte tüm detaylar...

Elon Musk, Twitter'ı kaça aldı?

Twitter'ı satın almak için hisse başına 54.20 dolar karşılığında toplam 44 milyar dolarlık bir teklif yapan Elon Musk, platformun yönetimiyle anlaşmaya vardı.

Elon Musk, açıklama yaptı mı?

Elon Musk, sosyal medya hesabından "İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır." paylaşımı yaptı.

Elon Musk, daha önce hisse almıştı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan bildirimde, anlaşma için 46,5 milyar dolarlık finansmanın taahhüt eden Musk, Twitter'dan daha önce de yüzde 9.2 oranında hisse satın almıştı.

Yeni güncellemeler gelecek mi?

Elon Musk satın almanın kesinleşmesinin ardından platform üzerinden ilk attığı tweette hakkında çıkan bir makalenin ekran görüntüsünü paylaştı. Burada Elon Musk’ın şu sözleri dikkat çekti: Twitter’ı yeni özellikler ekleyerek, algoritmaları açık kaynak haline getirip güveni artırarak, tüm botlarla savaşarak ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak her zamankinden iyi hale getirmek istiyorum. Twitter’ın müthiş bir potansiyeli var. Şirket ve kullanıcılarla çalışarak bu potansiyeli açığa çıkarmayı dört gözle bekliyorum.” ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler