“Emre Belözoğlu kriz anlarında…”

27.03.2021 - 15:29 | Son Güncellenme: 27.03.2021 - 15:38

Süper Lig haberleri… Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Milli Takım’da attığı gollerle gündem olan Burak Yılmaz’ı Türk futbolculara örnek gösterirken, eski öğrencisi Emre Belözoğlu'nun da Fenerbahçe’nin başına geçmesini değerlendirdi. İşte ayrıntılar…

“Emre Belözoğlu kriz anlarında…”

AJANSSPOR-HABER

Teknik direktörlük kariyerine Medipol Başakşehir’de devam eden Aykut Kocaman gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Takımının Antalya kampında TRT Spor’a konuşan Kocaman, Milli Takım’dak performansıyla dikkat çeken Burak Yılmaz hakkında şunları söyledi:

"Burak'ın kariyeri güzel bir örnek"

"Burak'ın Fransa'ya gittikten sonraki hali ve gösterdiği gelişim büyük bir örnektir Türk futbolculara. Onun davranışlarıyla da damga vuran halini görmek mutluluk verici. Doğru çalışmanın çok net bir örneğidir. Burak'ın kariyer gelişimi başlı başına bir program olmalıdır. 

Geldiği yer mükemmel bir örnektir. Oyunculuk tarzını da değiştirdi. Gençlere de rol model oldu. Bizim en büyük problemimiz devamlılık. Üzüntüler de sevinçler de uçlarda yaşanıyor. Hollanda galibiyetinin devamını getirmemiz gerekiyor.”

"Emre bu işin üstadı olur"

Ardından Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'de takımın başına geçmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan deneyimli teknik adam, "Emre Belözoğlu'na Fenerbahçe'de sonsuz başarı diliyorum. Emre ile ilgili tek kaygım kriz anlarındaki yaklaşımı... Emre'nin Fenerbahçe'de oyun kurgusuyla hiçbir sorunu olacağını düşünmüyorum. Bu işin üstatlarından biri olacağını düşünüyorum. Temennim ve beklentim de bu yönde" yorumunda bulundu.

"Başakşehir doğru yönetiliyor"

Kendi tercihiyle 13 ay takım çalıştırmadığını vurgulayan Kocaman şöyle devam etti: “Geçen sene şampiyon olmuş bir takım Başakşehir. Son 50 yıldır dört büyük takımın arasından sıyrılıp şampiyon olmak önemli. Yukarılarda oynama alışkanlığı edinmiş, doğru yönetilen bir kulübe geldim. Bu durum Başakşehir'i tercih etmemde önemli oldu.

"3-5 puan fazlamız olmalıydı"

Genel olarak söylüyorum; Sorunların tabii ki dışarıdan görünenle, gerçek arasındaki ilişkisi arasında bir farklılık var. Lig maçları için söyleyeyim alınan sonuçlar doğru sonuçlar değil. İstenenle orantılı durumda değiliz, çok altında kaldık. En az 3-5 puan daha yukarıda olmamız gerekiyordu. Son 10 sırasındaki 6 takımla oynayacağız. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek halindeyiz.

"Beşiktaş bize öz güven kazandırdı"

Ligde ve kupada son derece formda ve güçlü bir Beşiktaş vardı karşımızda... Ligde ciddi bir avantaj yakaladılar. Kupada da duble yapma arzusuyla oynadılar. İstediğini elde eden Beşiktaş oldu. Bizim için ise avantajı o maçın bizi taşıdığı yer oldu. Öz güvenimizi tekrar geri kazanmamız için vesile oldu. O maçta kaybettiğimiz turun, kaybedilen öz güveni geri getirmesi açısından mümkün olduğunu söyleyebiliriz." 

Senin için hazırladığımız haberler