Emsal nedir? TDK kelime anlamı

19.02.2021 - 16:40 | Son Güncellenme: 19.02.2021 - 16:41

Emsal nedir? TDK kelime anlamı. Bilim felsefesinde emsal kelimesinin çok kullanılmasıyla birlikte emsal kelimesinin anlamı araştırılmaya başlandı. Konu tartışması yaparken, kitap okurken veya bir makale okurken karşımıza çıkan emsal kelimesi ne anlama geliyor gibi meraklar her geçen gün daha fazla artmaya devam ediyor. Bilimin ve bilimsel araştırmanın önemli unsurlarından biri olan emsal kelime anlamı hakkında bir makale hazırladık. emsal nedir ve ne anlama gelir gibi soruların yanı sıra emsal nerelerde kullanılır ve TDK anlamı nedir gibi soruların cevabı yer alıyor. İşte detaylar...

Emsal nedir? TDK kelime anlamı

AJANSSPOR-HABER

Pek çok farklı yerde karşılaşılan emsal kelimesinin anlamı merak ediliyor. Özellikle televizyonda ya da yazılı kaynaklarda çok fazla öne çıkan bu kelime, aynı zamanda gündelik yaşamda da yaygın olarak değerlendirilmektedir. Peki, emsal ne demek? Emsal nedir? Emsal TDK kelime anlamı hakkında detaylar.

Emsal kelimesinin kökenine inerek genel açıdan bakıldığında TDK’ya göre, ‘Benzerleri, eş biçiminde ya da aynı değerleri’ şeklinde ifade edilmektedir. Farklı durum ya da olgular için birbirleri ile benzerlik gösteren ve ayrıca birbirlerine örneklendiren unsurlar olarak dile getirmek mümkün.

Emsal Ne Demek?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında Emsal kelimesi, ‘benzer olan, örnek olan ve eş biçiminde’ anlamı üzerinden ele alınmaktadır. Herhangi bir durumu veya olguyu örnek verirken ona benzer olan etkiye anlatır. Diğer bir tabirle örnek olmak şeklinde anlatılan bir kelime olarak öne çıkmaktadır.

 ‘’Bunun bir emsali daha yok.’’

 Burada anlatılmak istenen bir örneği ya da bir benzerinin olmadığıdır.

Emsal Nedir?

TDK açısından ele alındığında Emsal kelimesi eş biçiminde ya da benzer olan veya örnek olmak şeklinde anlatılmaktadır. Günlük yaşam içerisinde pek çok farklı durumun birbirleri ile benzerliği üzerinden ele alınır ve örneklendirilir. Aynı zamanda emsal kelimesi üzerinden türemiş sözcükler de kullanılmaktadır. Bunlar içerisinde örneğin emsalsiz çok değerlendirilir.

 ‘’Bu emsalsiz bir tablo.’’

Burada anlatılmak istenen ise tablonun eşi benzerinin bulunmadığı ve bir örneğinin olmadığıdır.

Senin için hazırladığımız haberler