Enerjisa sahibi kim, yöneticisi kim ve değeri ne kadar?

06.03.2021 - 20:42 | Son Güncellenme: 06.03.2021 - 20:57

Galatasaray ile sponsorluk anlaşması yapan Enerjisa merak konusu olmaya başladı. Enerjisa sahibi kim ve kurucusu kim gibi araştırma yapanlar Enerjisa ne zaman kuruldu ve yöneticileri kim gibi aramalar da yapmaya başladılar. Galatasaray ile ne anlaşması ve ne kadar para karşılığı anlaştılar? İşte Enerjisa'nın değeri ve daha fazlası..

Enerjisa sahibi kim, yöneticisi kim ve değeri ne kadar?

Galatasaray, elektrik enerjisi sektörünün devi Enerjisa ile tarihi bir projeye imza attı. Bununla birlikte Enerjisa sahibi kim ve kurucusu kimdir gibi meraklar artmaya başladı. İşte detaylar...

EnerjiSA, elektrik dağıtımı ve perakende olarak satışını gerçekleştiren Sabancı Holding ve E.ON ortaklığına ait enerji firmasıdır.

EnerjiSA Enerji 1996 yılında Sabancı Holding şirketlerinin enerji ihtiyacını karşılaması amacıyla kurulmuştur. 2007 yılında Sabancı Holding-Verbund ortaklığı gerçekleştirilmiştir. 2009 yılında Başkent Elektrik Dağıtım AŞ ihalesini kazanmıştır. 2012 yılında Verbund Enerjisa'da sahip olduğu hisseleri E.ON firmasına devretmiştir ve 2013 yılında E.ON ile Sabancı Holding ortaklığı başlamıştır.

2013 yılında Toroslar ve Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.(AYEDAŞ) ihalesini kazanmıştır. 2018 yılında Borsa İstanbul'da halka arz edilmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler