Enes Ünal'dan Euro 2020 mesajı

04.02.2020 - 20:42 | Son Güncellenme: 04.02.2020 - 17:49

Enes Ünal'dan Euro 2020 mesajı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Valladolid'de forma giyen milli futbolcu Enes Ünal, kulübünün resmi Youtube kanalına konuştu. "Avrupa yada Dünya Kupası oynayan biriyle konuştuğumda, bunun başınıza gelebilecek en iyi şey olduğunu söylüyorlar. Herşeyden önce orada olmayı, milli takıma seçilmeyi istiyorum. Oynamak, o deneyimi yaşamak istiyorum." diyen Enes Ünal, Euro 2020'de Türkiye kadrosunda yer almak için elinden geleni yapacağını belirtti.

Bursaspor altyapısından yetişip, Manchester City, Villarreal gibi Avrupa'nın önemli kulüplerinde mücadele eden Enes Ünal, bu yıl Euro 2020'de A Milli Takım ile başarılı olmayı çok istediğini söyledi.

Real Valladolid ile bu sezon 14'ü ilk 11 olmak üzere toplam 21 maça çıkarken attığı 6 gol ile takımının en golcü ismi olan milli futbolcu kulübündeki 2. senesinin çok iyi geçtiğini söylerken, geçen sezonu işaret ederek bazen işlerin kötü gidebileceğini fakat bunu futbolun bir parçası olarak görmek gerektiğini belirtti.

La Liga'da 10 gol barajını geçmek isteyen genç yıldız, takımının artı ve eksilerini değerlendirdi. Özellikle savunmada birçok şeyi yaptıklarını, sonuna kadar savaştıklarını ancak özellikle kendi sahalarındaki maçlara daha baskılı başlamaları gerektiğine vurgu yaptı.

Geçen sezon lige tutundukları anı unutamayan milli futbolcu, tüm şehri mutlu görmenin çok güzel olduğunu, bu gibi zamanlarda futbolu çok sevdiğini söyledi.

"Diğer ülkeler, diğer kulüpler, takıma girmek için her zaman elimden geleni yapmam gereken yeni zorluklar oldular. Her zaman yeni zorluklar karşıma çıktı. İnsanlar zor zamanlardan geçebilir. Ailenizden ve arkadaşlarınızdan uzaktasınız. Ama bu sizi zaman geçtikçe güçlendirmeye başlıyor. Bu sayede asla pes etmeyen biri oldum ve kariyerimin sonuna kadar böyle olacak." diyen genç futbolcu, mücadeleci ruhunu buradan aldığını ve motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.

Valladolid taraftarı için ise iç sahada rakip üzerinde büyük bir baskı kurduklarını, adrenalin dolu olduklarını ve kendilerini ateşlediklerini söyledi.

 

Senin için hazırladığımız haberler