Engellileri sevindiren ceza

07.08.2015 - 14:15 | Son Güncellenme: 07.08.2015 - 14:15

Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Sökespor'da, teknik direktör Murat Gürkan Zora'nın, futbolcularına uyguladığı ceza yöntemi engellilerin yüzünü güldürüyor.

Sezona şampiyonluk hedefiyle hazırlanan ekipte, Zora, antrenmanlarda kurallara uymayan oyunculara para cezası veriyor ve bu paralarla da tekerlekli sandalye alıyor.   

 Gittiği her takımda aynı yöntemi uyguladığını kaydeden Zora, bugüne kadar 60 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye aldıklarını, bunun, kendilerini en az şampiyonluk kadar mutlu ettiğini söyledi. 

Zora, yaklaşık 10 yıldır aynı geleneği sürdürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de hala tekerlekli sandalyeye çok ihtiyaç var. Bir çok takımda cezalar baklava ile ödetilirken, ben sosyal sorumluluk adına verilen cezanın, engellilere yansıması için çaba gösteriyorum. Futbolcular da aldıkları cezanın sonunda insanları mutlu ettikleri için huzurlu oluyorlar. İhtiyaç sahiplerini bularak sandalyeleri teslim ediyoruz."

Zora, bu uygulamayla oyuncularının, sağlıklı yaşamın kıymetini anlama fırsatı yakaladığını da sözlerine ekledi.

 

 - 64 yaşındaki Ayhan'a tekerlekli sandalye 

Takımda son olarak, sezona hazırlık döneminde ceza alan futbolcular Aytaç Gülen, Lütfü Berk Üren, Erdi Kösem, İlhan Aydın ve Umut Akpınar'dan toplanan paralarla, bir tekerlekli sandalye daha alındı.

İncirliova Hürriyet Mahallesi'nde, 1,5 buçuk yıldır ayaklarındaki rahatsızlıktan dolayı yürüyemeyen 64 yaşındaki Ramazan Ayhan'a hediye edilen tekerlekli sandalye, Ayhan'ı çok mutlu etti.   

Bu uygulamayla bir çok engellinin sevinmesine vesile olduklarını kaydeden Aytaç Gülen, "Böyle cezaya can kurban" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler