Erman Toroğlu: Ben silah taşıyorum!

15.02.2021 - 12:15 | Son Güncellenme: 15.02.2021 - 14:17

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, aldığı tehditler nedeniyle silah taşıdığını söyledi. Toroğlu, "niye silah taşıdığını" açıklarken ilgi çekici ifadeler kullandı. Toroğlu, niye böyle bir açıklama yaptı? Detaylar haberimizde...

Erman Toroğlu: Ben silah taşıyorum!

Ajansspor - A Spor’da Galatasaray-Kasımpaşa maçının değerlendirildiği programda eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu'ndan çarpıcı açıklamalar geldi. 

Futboldaki şiddet konusu konuşulurken söz alan Erman Toroğlu, üç büyüklerin seyircili oynadığı dönemde maçlara tehditler nedeniyle gidemediğini söyledi. Toroğlu, "Ben Beşiktaş’ın, Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın stadına gidemiyorum. Seyircisiz maçlarda ise orada oluyorum” diye konuştu. 

Bir dönem kulüp yöneticilerinden tehdit aldığını iddia eden Toroğlu, silah taşıdığını da açıkladı. Toroğlu "Türkiye'de ben silah taşıyorum. Hiç sevmem silah taşımayı. Niye taşıyorum?" derken programdaki diğer yorumcular, Erman Toroğlu'na “Sen spor adamısın hocam taşıma” diye seslendi. 

Bunun üzerine Toroğlu şöyle konuştu: "Adam diyor ki kıstırırsan götüreceğim. Biliyor musun kimlerin dediğini şu anda. Bana ne anlatıyorsunuz ya... Devam edin siz."

Irkçılık yüzünden hakkında suç duyurusunda bulunmuştu

Erman Toroğlu, 2021'nin Ocak ayında  o dönem Gaziantep FK'nın teknik direktörü olan Marius Sumudica'yı eleştirirken kullandrığı ifadeler nedeniyle ırkçılıkla suçlanmıştı. O dönem Gaziantep FK'nin teknik direktörü olan Romen Marius Sumudica'nın yeni kontrat için yaptığı açıklamaları eleştiren Erman Toroğlu, "O teknik adam var ya tam tiyatro. Böyle bir tiyatro görmedim ben. Burayı ne zannediyor? Böyle çingenelik olur mu ya, çingenelik..." demişti.  Sunucunun 'Böyle konuşmayalım' uyarısını dikkate almayan Toroğlu, "Affedersin, çingenelik bu. Ne diyeyim abi, ne taraftan tutsam o tarafa kötü gidiyor. Ne bileyim abi, ne diyeyim, dilenci mi diyeyim ya, dilenci diyeyim" ifadelerini kullanmıştı. Programın devamında Toroğlu, "Romanlardan özür dilerim de, çok severim onları ayrıca da... Ben benzetmeyi başka yerden yaptım" cümlesini kullanmıştı.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ile çok sayıda milletvekilinin katılımıyla ırkçı ifadeler kullandığı gerekçesiyle A Spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı.
ERMAN TOROĞLU'NUN BAŞI DERTTE

Kupa maçında 'siyahi oyuncu'  sözleri tepki çekti

Geçen hafta oynanan Galatasaray-Alanyaspor kupa maçını satta yorumlayan Toroğlu'unun Güney ekibinin siyahi oyuncusu Khouma Babacar hakkındaki sözleri de eleştiriye uğramıştı. Toroğlu,  "Khouma Babacar çok iyi, sempatik bir oyuncu. Fakat gece maçlarında oynaması haksız rekabet yapıyor rakiplere. Çünkü siyahi bir oyuncu. Göremiyorsun adamı. Adam bir de süratli" sözlerini kullanınca maçın spikeri Ender Bilgin "Aman hocam, ırkçılık derler" diyerek araya girmişti.

Erman Toroğlu kimdir?

1948 doğumlu Erman Toroğlu,  Ankaragücü, Mersin İdman Yurdu gibi takımlarda oynadıktan sonra hakem oldu. 1989 yılında FIFA kokartı aldı. 1991 yılında İsviçre ile San Marino arasındaki Euro 92 eleme maçını yönetti. Hakemlik kariyeri bittikten sonra  Şansal Büyüka ile uzun yıllar önce Show TV ve ardından Lig TV'de yayınlanan Maraton adlı programda yorumculuk yaptı. Yayıncı kuruluştan ayrıldıktan sonra çeşitli kurumlarda yorumculuk yaptı. Halen A Spor'da çalışıyor.

Senin için hazırladığımız haberler