Erol Yarar'dan 2026 Kış Olimpiyatları açıklaması

23.05.2018 - 22:38 | Son Güncellenme: 23.05.2018 - 22:38

Kayak camiası, Türkiye Kayak Federasyonunun Ankara'da düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi.

Ataköşk Otel'de düzenlenen iftar yemeğine, federasyon başkanı Erol Yarar'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve kulüp temsilcileri katıldı.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, önlerinde çok ciddi bir 2026 süreci olduğunu belirterek, "2026 sürecinin çok iyi yönetilmesi gerekiyor. 2026 Kış Olimpiyatları'nı Türkiye'ye kazandırma noktasında en üst seviyede çaba gösterilmeli." dedi.

Yönetimde oldukları 4 senede çok güzel işler yaptıklarına inandıklarını vurgulayan Yarar, "Uluslararası arenada Türkiye'nin kış sporlarında varlığının belirtisi olacak, güzel gelişmeleri getiren zincir oluşturduk. Bunu oluşturmak kolay olmadı. Snowboard ve kayakla atlamada Dünya Kupası'na katılmak öyle kolay değil." ifadelerini kullandı.

Yarar, bazı ülkelerin spor bilimi açısından çok önde olduğunun altını çizerek, "Bu bilginin insanda vücut bulması gerekiyor. Bir dünya şampiyonu yetiştirmek 15-20 yıl alıyor. Bu da güçlü kulüp, güçlü antrenör, güçlü yönetici ve güçlü malzeme yapısından geçiyor. Spor bilimi derinliği çok olan bir konu. Bunun için iyi bir ekip oluşturmanız ve bir araya getirmeniz gerekiyor." diye konuştu.

Yarar, Türkiye'de kayak sporunun en büyük sorununun bölgecilik ve adamcılık olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Ben projeye inanırım ama kimse projeyle de gelmiyor. Spora bilim getirmek istiyorum, spora ekonomik değer katacak projeler yapıyorum. Hollanda'da neredeyse dağ yok ama dünya şampiyonu çıkarabiliyorlar. Bu nasıl sağlanıyor, tabii ki bir yöntemle oluyor. Biz de bunu yapacak ortam fazlasıyla varken neden başarılı olmayalım. Birçok arkadaşımızı uluslararası konferanslara götürdük, kayak bilimi yapan üniversitelerdeki insanlarla tanıştırdık. Bunun sürekliliğini sağlamamız lazım. Bilimsel verinin kayağa taşınması sistemini kurmaya çalıştık. Sporcu yetiştirilmesinin yüksek maliyetini sponsorlarla çözmeliyiz. ABD'de, Almanya'da hiçbir kulüp federasyondan para almıyor, aksine üst yapı olarak gördüğü için, kendisini uluslararası arenada temsil ettiği için maddi destek veriyor. Taşıma suyla değirmen dönmez, bunu anlamak zorundayız."

Senin için hazırladığımız haberler