Ersin Aka'dan flaş Sumudica açıklaması!

23.01.2021 - 22:22 | Son Güncellenme: 23.01.2021 - 22:33

Çaykur Rizespor Teknik Sorumlusu Ersin Aka, Medipol Başakşehir ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maç sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Aka, "Çok emek verdik ancak maç bittikten sonra bir medya organında bir haber çıkmış Sumudica hocanın zoom'la bağlandığı, pirim açıkladığı takıma taktik verdiği ve 3 puan aldık diye bütün ulusal basında bu yer aldı" dedi. İşte detaylar...

Ersin Aka'dan flaş Sumudica açıklaması!

AJANSSPOR-HABER

Çaykur Rizespor Teknik Sorumlusu Ersin Aka, deplasmanda Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldıkları maç sonrası flaş açıklamalar yaptı. 

" Yeni hocamız gelene kadar takımı hazırlatmamız istendi"

Aka, "Önce birkaç şey söylemek istiyorum. Ben Tomas hocanın birinci yardımcısı olarak görev yaptım. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. O gittikten sonra da kaleci antrenörümüz Muhammed hoca ile birlikte bize bir görev geldi. Yeni hocamız gelene kadar takımı hazırlatmamız istendi. Biz de tabii ki profesyoneliz ve bu görevi kabul ettik, layığıyla Rizespor'un altyapısından 3 tane arkadaşımızla beraber emek verdik.

"Emek saygıyı hak eder diye düşünüyorum"

Bu işte ben 21 yıldır çalışıyorum, birçok teknik adama yardımcılık yaptım ve emek saygıyı hak eder diye düşünüyorum. Güntekin beyin yorumunu dinledim futbolu geliştirmek ile ilgili yorum yaptılar, oyuncuların yerde yatmasıyla ilgili. Ben de katılıyorum buna.

"Sumudica hocanın zoom'la bağlandığı, pirim açıkladığı...

Farklı bir şeye değinmek istiyorum. 3 gün önce bir bir Gaziantep maçı oynadık ve o maça 9 eksikle çıkmıştık. Yine böyle sıkıntılıydı. Çok emek verdik ancak maç bittikten sonra bir medya organında bir haber çıkmış Sumudica hocanın zoom ile bağlandığı, pirim açıkladığı takıma taktik verdiği ve 3 puan aldık diye bütün ulusal basında bu yer aldı. Takımın ve oyuncuların emeğinin önüne geçti diye düşünüyorum. Ciddi anlamda bu bizi çok üzdü. Futbol ailesinin paydaşlarının birinci görevi futbolu geliştirmek olmalı. Ben 21 yıldır akademisyen kökenliyim ve çok ilkeli yetiştiğimiizi düşünüyorum bu ülkede. Futbol antrenörlük mesleği çok değerli bir meslektir. Futbolculuk çok değerlidir, basın çok değerlidir. Bunlar hepsinin asıl amacı futbolu geliştirmek olmalı diye düşünüyorum.

"Sumudica hocamızın yaptığına zaten hiç inanmıyorum"

Çıkan haberin Sumudica hocamızın yaptığına zaten hiç inanmıyorum. Çünkü bir futbol antrenörü hiçbir zaman bu mesleği bu kadar değersizleştirmez. Buna hiç inanmıyorum. Doğru oldmadığını da biliyoruz biz. Ama medyada bu kadar yer verip bu kadar emeğe saygısızlık yapılmasını... Belki bizim yüzde 10 katkımız vardır. Ben ve ekibime asla bir pay verilmesini beklemiyorum ama oyuncuların bu yoklukla bu kadar problemli bir kadro içerisinde bu kadar saygısız yorumlar yapılmasını buradan bir futbol adamı olarak, futbolun gelişimini çok arzu eden birisi olarak kınamak istiyorum.

"Samudio sakatlandı 10 kişi tamamladık"

Çok sıkıntılı bir kadro var. Bugün Yasin Meriah 12 gündür korona ve ter antrenmanı bile yapmadan gece 3'te takıma katıldı ve 90 dakika oynadı. Emir Dilaver tam 10 gündür hiç antrenman yapmadı geldi ve biz bu oyunculara süre vermek zorunda kaldık. Yoğun maç trafiğinde 14 oyuncumuz eksik ve şu an bizim olmayan oyuncularımız toplam Süper Lig'de 19 maçta yüzde 63 süreyle performans serglediler. Biz bu oyunculardan yoksun 2 maçtır sahaya çıkıyoruz. Samudio sakatlandı 10 kişi tamamladık. Oyuncularım buraya korkmadan çıktılar. Maç önü konuşmamda da bunu söyledim. Hepsi aslan gibiler.

"Bir futbol adamı olarak bu beni çok üzdü"

Başakşehirli oyuncuları dinliyorum, hocalarını dinledim... Hocam için bir şey diyemem, gerçekten güzel konuştu. Ama bu kadar emeğin karşılığında hani oyuncu yere yattı, bu şekilde maç kazandı değil. Biz bugün tam 14 oyuncu ile geldik buraya. Çocuklar elinden geleni yaptılar. Bir futbol adamı olarak bu beni çok üzdü. Çok iyi bir takımımız var. Sumudica'ya da çok iyi bir takım bırakıyoruz. Eksikler geldiğinde de çok iyi yerlerde olacağız. Bu benim çalıştığım 19. takım.

"Gökhan Akkan korona olduğu için yoktu"

Sumudica hoca ilk başta aradı beni konuştuk. Kendisi takımı benim tanıdığımı, her şeye hazırlamamı istedi ancak Gaziantep FK benim takımım anlatmak istiyorum oyuncularıma. Zoom toplantısı bu kadardı. Ama basında çıkan; ben pirim açıkladım, işte taktik verdim böyle bir durum yok. Bugün hiçbir şey yok. Zaten hoca bu takımın hocası. Ama antrenörlük mesleği bunu kaldırmaz. Bu mesleğin bir duruşu vardır. Böyle bir şey olsaydı ben kalmazdım zaten.

Gökhan Akkan korona olduğu için yoktu. Zafer çok iyi bir kaleci. Bizim 3 kalecimiz de çok iyi. Zafer'i izlerken sanki 20 yıldır kaledeymiş gibi güven veriyor. Zafer'in önünün çok açık olduğunu düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler