Ersin'in cezası belli oldu! Fenerbahçe derbisinde...

19.11.2020 - 17:18 | Son Güncellenme: 19.11.2020 - 17:18

Gaziantep maçında kırmızı kart gören Ersin Destanoğlu'na 2 maç ceza verilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Ersin Destanoğlu'na verilen 2 maçlık cezayı onadı. Peki genç file bekçisi, Fenerbahçe maçında oynayabilecek mi? İşte detaylar...

Ersin'in cezası belli oldu! Fenerbahçe derbisinde...

Süper Lig'in 8. haftasında oynanan Gaziantep maçında kırmızı kart gören Beşiktaş'ın kalecisi Ersin Destanoğlu'na Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 2 maç men cezası verilmişti.

Buna göre; genç kaleci Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında forma giyemeyecek.

Başakşehir maçında kaleci kim olacak?

Beşiktaş yöneticisi Mesut Urgancılar, Utku Yuvakuran'ın sakatlığı bulunduğunu belirtti. Yırtığı bulunduğunu belirten Urgancılar, Yuvakuran'ın Başakşehir maçında forma giymesinin şüpheli olduğunu söyledi.

Yalçın: "Geçen seneki performansından uzakta"

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Gaziantep maçının ardından Ersin Destanoğlu'nu eleştirmişti.

Yalçın maç sonu yaptığı açıklamada, "Ersin geçen seneki performansından çok uzakta. Penaltı pozisyonunda topa daha erken çıkması lazımdı. Son zamanlarda performansında bir düşüş olduğunu düşünüyorum. Ama o daha çok genç, ve bizim onun üzerine çok gitme hakkımız yok" demişti.

"Gerekçeleri merak etmekteyiz"

Siyah beyazlı takım, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Ersin Destanoğlu'nun cezasının onanmasına tepki gösterdi.

Beşiktaş yaptığı açıklamada, "Futbol Takımımızın Süper Lig’in 8. haftasında Gaziantep FK ile oynadığı maçta, kalecimiz Ersin Destanoğlu’na hakem Yaşar Kemal Uğurlu tarafından gösterilen direkt kırmızı kart neticesinde, sahada uğradığımız haksızlığın giderilmesi adına yapmış olduğumuz yerinde itirazın TFF Tahkim Kurulu tarafından hangi gerekçe veya gerekçelerle reddedildiğini merak etmekteyiz.

Yeşil sahada meydana gelen haksızlıkların gelecek maçlara sirayet etmemesi hususunda adaleti tesis etmekle yükümlü TFF Tahkim Kurulu’nun, hiçbir suretle izah edilebilirliği olmayan söz konusu kararı, haksızlığın devamına ve adalete olan inanca gölge düşmesine neden olmuştur" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler