Ersun Yanal'ın en zor sınavı

31.03.2017 - 23:26 | Son Güncellenme: 31.03.2017 - 23:26

Ligin ikinci yarısına fırtına gibi giren Trabzonspor, ikinci yarının en zor sınavını Rizespor deplasmanında verecek. Bu zor sınavın iki nedeni var; hem Rizespor'un küme düşmemek için mücadele etmesi hem de Trabzonspor'un cezalı ve sakat oyuncuların çokluğu olarak karşımıza çıkıyor. Devre arası yapılan transferle birlikte Trabzonspor takım olmayı başaran Trabzonspor, ilk kez Rizespor maçında ideal takımından çok eksik bir kadro ile mücadele etmek zorunda kalacak. Bu kadar sakatın ve cezalının olduğu yerde Ersun Yanal'ın ekstra bir şeyler yapması lazım. Zaten büyük takımın teknik direktörü olmak bunu gerektirir. Ama kabul etmek gerekirse Rizespor'un içinde bulunduğu durumu da göz önüne alınca, bu maç ligin ikinci yarısı itibarı ile Ersun Yanal'ın en zor maçı olacak.

CEZALILAR VE ALTERNATİFLER

Trabzonspor, 2-0 kazandığı Galatasaray maçından ağır yaralı çıktı. Uğur Demirok'un iki sarı karttan yediği kırmızı kartın yanı sıra Yusuf Yazıcı ve Pereira'nın dördüncü sarı kartını görerek Rizespor deplasmanında cezalı duruma düştüler. Bunun yanında milli takımlara giden Onazi'nin, Emanuel Mass'ın yaşadığı sakatlıklar da göz önüne alındığı zaman, Ersun Yanal'ın Rizespor'a karşı nasıl bir kadro ile çıkacağı büyük soru işaretleri içeriyor. Ama sakat ve cezalı oyuncuların yerine oynayacak olan oyuncular için Rizespor maçı yedek oyunculara çok değerli bir fırsat sunuyor. Çünkü ligin ikinci yarısı ile birlikte oturmuş olan takımda fırsat çok sınırlıdır. Sakatlık ve cezalarla birlikte gelen bu fırsatı iyi değerlendiren oyuncular, Trabzonspor'un 50. yılında bu formayı giyme şerefine nail olacaklar. Bu ihtimal bile oyuncuların motivasyonuna katkı sağlayacağını düşünüyorum. Özellikle sağ bekte Pereira'nın yerine şans bulacak olan Zeki Yavru ve Yusuf Yazıcı'nın yerine şans bulacak olan Matus Bero'nun kendileri göstermeleri gelecek sene bu kadronun içinde olmanın yolunu açacaktır.

MİLLİ MAÇ ARALARI

Trabzonspor, ilk yarı çok kötü bir performans sergilediği için milli maç aralarını taraftarlar olarak hep bir fırsat olarak görürdük. Ama ligin ikinci yarısında gerçek anlamda fırtına gibi eserken verilen milli maç arası hiçbir Trabzonspor taraftarını memnun etmedi. Bu kadar sakatın be cezalının olduğu ortamda, verilen aranın takımın üstünde nasıl bir etki bırakacağı çok merak ediyor. Bu aranın takıma yapabileceği en büyük katkı; Trabzonspor'un savunmasının bir numaralı ismi olan Durica'nın hazır hale gelmesi olmuştur. Ama teknik kadronun Beşiktaş maçını düşünerek Durica'yı riske etmeme ihtimali de bulunuyor. Herkes gibi biz de Rizespor'a karşı bir Trabzonspor takımı kuruyoruz ama oyuncuların son durumundan tam olarak haberdar değiliz. Trabzonspor, ligin ikinci yarısındaki en bilinmez halde Rizespor karşısına çıkacak. Ama artık belli bir sistemde oynayan takımın Rizespor karşısında zor olsa da kazanacağını düşünüyorum.

SON SÖZ

Trabzonspor'un pazar günü deplasmanda Rizespor'a karşı oynayacağı maç bir çok soru işaretinin cevabı olacak. Ligin ikinci yarısında Trabzonspor'un oynadığı oyunun ne kadarlık kısmı takım oyunu, ne kadarı oyuncuların bireysel yetenekleri ile olduğunu görmek açısından büyük bir fırsat olacak. Ayrıca seneye Trabzonspor'un 50. yılında bu formayı giyebilecek oyuncuların da bu tarz maçlarla belirleneceğini düşünüyorum. Hoca için zor bir hafta olacak. Ama hocanın işini ligin ikinci yarısında yedek kulübesine hapsolmuş oyuncuların bu formaya olan sadakati kolaylaştırabilir.

Senin için hazırladığımız haberler