Ertuğrul Özkök UEFA'nın kararını değerlendirdi: "UEFA bu konuda tutarlı..."

16.10.2019 - 19:47 | Son Güncellenme: 16.10.2019 - 22:47

Ertuğrul Özkök UEFA'nın kararını değerlendirdi: "UEFA bu konuda tutarlı..."

UEFA, Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncularının 11 Ekim Cuma günü oynanan Arnavutluk ve 14 Ekim Pazartesi günü oynanan Fransa ile oynanan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri maçlarında yaptığı asker selamı hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı.

Deneyimli gazeteci Ertuğrul Özkök, Radyospor'da Eyüp Yıldız'ın sunduğu Yeşil Koltuk programına bağlanarak, UEFA'nın başlattığı disiplin soruşturmasını değerlendirdi.

Ertuğrul Özkök'ün değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"UEFA tutarlı davranıyor"

Ben Türkiye Cumhuriyet vatandaşıyım. Ordumuzun sınır ötesinde yaptığı harekatı destekliyorum. Fakat ben hayatımı sadece milliyetçi duygularla geçiren biri değilim. Milliyetçiliği modern bir motivasyon kaynağı olarak görüyorum. Spor evrenseldir ve artık dünya spor milli sınırları aşmıştır. NBA'de bu sene Kanada takımı şampiyon oldu. Sporu seven insanlar dünyanın her yerinde siyaseti işin içerisine sokmamalılar. Siyaset iki şeyin içine girmemeli. Biri inanç, diğeri ise spor arenaları. UEFA daha önce Barcelona'ya Katalunya formasını giydirmedi. UEFA burada tutarsız değil. Oraya götüreceğimiz savunmalarda hamaset yapmak yerine, sporcuların duygularıyla konuşulmalı. UEFA bu konuda çok haksız değil. Başkalarına davrandığı gibi davranıyor UEFA. Serinkanlı davranılmalı.

"UEFA kuralları tek başına saptamıyor"

Peki, Fransa oyuncuları bizim karşımızdakinini destekleyecek bir hareket yapsaydı biz ne yapardık? Ben kendi ülkemi savunurum ama bence yanlış bir şey yapıyoruz. Milli Takımımızın yaşadığı en büyük başarıyı konuşamıyoruz. Biz lideriz. Bunu konuşalım. Selamı konuşuyoruz. Şenol Güneş harikalar yaratıyor. Dünya Kupası şampiyonunu sahamızda yendik, deplasmanda berabere kaldık. Türkiye en büyük zaferini yazdı. Dünya Şampiyonu ile mücadele ediyor. UEFA kuralları tek başına saptamıyor. Her ülkenin delegesi var. UEFA'yı ilkel bir şekilde değerlendirmemek lazım.

"Milli Takımımızın başarısı konuşulmalı"

St. Pauli'nin yaptığı da doğru değil. Cenk Şahin'in paylaşımı sebebiyle sözleşmesinin askıya alınması doğru değil. Bu işler tek taraflı değildir. Dünya sizden ibaret değil. Bizim Suriye'deki duruma bak. YPG'ye karşı savaşan Rusya'nın terörist dediği ÖSO. Bizim terörist dediğimizi başkası kabul etmiyor. Bırakın bunları! Milli Takım uzun yıllardır yapamadığımız başarıyı yakaladı. Bunu konuşalım.

"Bu olay takımı gergin hale getirir"

Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Asker selamını soyunma odasında toplu halde yaparsın. Çünkü burada verilmesi gereken mesaj Türkiye'ye. Milli Takımımızın başarısını bir sonraki maça kadar konuşalım artık. Bence bu selam olayıyla takımı gergin hale getirmeyelim. Bu konu çünkü takımımızın gerginliğini artırır.

Senin için hazırladığımız haberler