Erzurumspor'dan Murat Uçar açıklaması!

09.10.2019 - 15:25 | Son Güncellenme: 09.10.2019 - 15:28

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Basın Sözcüsü Ahmet Dal, hedeflerinin yeniden Süper Lig’e çıkmak olduğunu ifade etti. Dal, Altınordu teknik direktörü Hüseyin Eroğlu ile futbolcuları Murat Uçar arasında yaşanan hadise hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Emrah Karalinç’in canlı yayın konuğu olan Ahmet Dal’ın açıklamaları şu şekilde:

Ahmet Dal: “Hedefimiz yeniden Süper Lig’e yükselmek”

Geçtiğimiz sezon 1. Lig’e düştükten sonra yeniden bir yapılandırma yaptık. Yabancı sınırı sebebiyle sıkıntılar yaşadık. Buna uygun transferlerle kadromuzu oluşturduk. Muzaffer Hocamız ile yolları ayırdık ve Erkan Sözeri hocamızla anlaştık. Hedefimiz yeniden Süper Lig’e yükselmek.

“İnsanlar Erzurum’u Erzurumspor ile daha iyi hatırladı”

Erzurum gerçekten futbolu seven bir şehir. Futbola olan ilginin hakkını veren bir seyirci kitlemiz var. 15 bin ortalamanın altına düşmedik. Erzurumspor daha önce tatsız bir süreç yaşamıştı. Hevesleri kursaklarında kalan binlerce Erzurumlu futbola yeniden döndü. Çevre illerden gelenler var. 3 senede yaptıklarımızla inanılmaz bir ortam oldu. Türkiye’nin her yerinde Erzurumspor taraftarları var. İnsanlar, Erzurum’u Erzurumspor ile daha iyi hatırladı. Yeniden Süper Lig’e dönmek ve aynı güzellikleri yaşamak istiyoruz.

“Süper Lig’e çıkınca kalıcı olmak istiyoruz”

Kendimizi eleştirdiğimiz konular tabi ki var. Geriye dönüp bakmıyoruz. Çok fazla borcu olmayan bir kulübüz. Süper Lig’de kalabilseydik, uzun yıllar kalabilirdik. Yapılanmamızı da kurumsallaşmamızı sürdürüyoruz. Süper Lig’e çıkmak ve kalıcı olmak istiyoruz.

Murat Uçar ile Hüseyin Eroğlu arasında ne yaşandı?

Murat Uçar ile ilgili süreç devam ediyor. TFF’nin de bir süreci var. Oyuncumuzun böyle bir refleksi oldu. Bizler de oradaydık. Oyuncumuzun davranışını tasvip etmiyoruz ama olay öyle bir noktaya geldi ki… Saldırı kelimesinin bu kadar ucuz kullanılmasına şaşırdık. Bir oyuncunun, koşarak hocasına yetişme ve bir şeyler söyleme çabası var. Fiziki bir müdahale yok. Murat Uçar, Altınordu’da oynadı. Bazı özel sıkıntıları var. Hocasına hakkını helal etmediğini ve etmeyeceğini söylemeye gittiğini söyledi.

“Erzurumspor ile Altınordu arasında problem yok”

Murat Uçar’ın eski hocasına fiziksel saldırıda bulunduğu doğru değil. Erzurumspor ile Altınordu’nun arasında bir problem yok. Olmadı, olamaz. Aynı gemideyiz. Bizler yine bir araya geleceğiz. Belki başka bir maçta karşılaşacağız. Saldırı kelimesini kullanarak bunu yayanlar var. Bunu da doğru bulmuyoruz. Olayı çarpıtan gazetecilerle ilgili girişimde bulunacağız.

Erzurumspor, Altınordu’dan özür diledi mi?

Hüseyin Eroğlu hoca mixzone alanında röportajı tamamlar tamamlamaz koluna girdim. “Hocam biz oyuncumuzla ilgili ne gerekiyorsa yaparız” dedim. Ama hoca olayın etkisinden kurtulamamıştı. Bir türlü kendimi ifade edemedim. Hatta Erkan Sözeri de olay yaşanır yaşanmaz, rakip hocadan özür dilemeye gitti. Hüseyin Hoca’nın yardımcılarından biri Erkan Hoca’nın üzerine yürüdü. İstenilen görüntüler sızdırılıyor. Olayın tatsız ve abartılı bir şekilde yayılmasından rahatsızız. Ortada bir saldırı yok. Olumsuz şeyleri konuşmayı elbette sevmiyoruz. İnşallah böyle şeyler bir daha yaşanmaz.

ALTINORDU TEKNİK DİREKTÖRÜ HÜSEYİN EROĞLU YAŞANAN OLAYLA İLGİLİ RADYOSPOR'A KONUŞTU. O RÖPORTAJ İÇİN TIKLAYINIZ...

Senin için hazırladığımız haberler