Eski Beşiktaşlı Futbolcu Rıdvan Şimşek, Kulüp Satın Aldı

Ali Bozkurt
14.12.2022 - 15:35 | Son Güncellenme: 14.12.2022 - 15:44

Bir dönem Süper Lig ekibi Beşiktaş'ta forma giyen 31 yaşındaki sağ bek oyuncusu Rıdvan Şimşek, memleketi İzmir’de Işıkkent Spor Kulübü’nü satın aldı. Detaylar...

Eski Beşiktaşlı Futbolcu Rıdvan Şimşek, Kulüp Satın Aldı

AJANSSPOR HABER

 Bir dönem Beşiktaş'ta da top koşturan Rıdvan Şimşek, İzmir'de yer alan Işıkkent Spor Kulübü’nü satın aldığını açıkladı. Detaylar...

''Altyapı kurmak istiyoruz''

İzmir ekibini satın alan Rıdvan Şimşek, hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Şimşek, “Türk futboluna hizmet etmek istiyoruz. Tecrübelerimizi genç oyunculara aktarıp onları yetiştirmek istiyoruz. İlk olarak kulübü biraz daha büyütüp altyapı kurmak istiyoruz. İzmir’de ve oturduğum bölgede çok önemli oyuncular var, onların göz önüne gelmesi için bir şeyler yapmak istiyorum.” dedi.

Rıdvan Şimşek kimdir?

Futbol kariyerine Karşıyaka’da başlayan Rıdvan Şimşek, 2009-2010 sezonunda 1 milyon 250 bin TL karşılığında Beşiktaş’a transfer olmuştu. Daha sonra kariyerine Süper Lig ve 1. Lig takımlarında futbol oynayan Şimşek, son olarak ise İzmirspor'a transfer oldu. 

Queresma'ya 7 Numarayı vermişti

Beşiktaş'ın 2010 yılında kadrosuna kattığı dünya yıldızı Ricardo Quaresma, takıma transfer olduğu dönemde 7 numaralı forma Rıdvan Şimşek'te idi. Kendi ise daha sonra 77 numaralı formayı seçmiş ve o sezon sadece 3 karşılaşmdaa görev alabilmişt.

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş Suudi Arabistanlı oyuncuyu beğendi, Beşiktaş devreye girdi!
Habere Git

Beşiktaş'ta 8 karşılaşmada görev aldı

2009-2010 sezonunda İzmir ekibi Karşıyaka'dan 1 milyon 250 bin TL karşılığında Beşiktaş’a transfer olan Rıdvan Şimşek, gelecek vaad eden futbolcular arasında yer alıyordu. Çeşitli Süper Lig ekiplerinde forma giymesine rağmen tutunamadı ve Amatör Lige kadar düşüş yaşadı. Tecrübeli futbolcu Amatör Lig'de yer alan İzmirspor da forma giymekte.

16 gole katkı sağladı

Rıdvan Şimşek, 36'sı Süper, 21'i Türkiye Kupası, 1'i Süper Kupa, 147'si 1. Lig olmak üzere toplam 205 maça çıktı. 4 gol atıp 12 de asist yaptı.

Quaresma kulüpsüz kaldı

Süper Lig ekibi Beşiktaş ve Kasımpaşa formaları giyen Quaresma, 39 yaşında ve henüz futbolu bırakmadığını açıkladı. Rıdvan Şimşek de 7 numaralı formasını verdiği ve siyah beyazlılarla 2 şampiyonluk yaşayan; bugün 39 yaşında olan Ricardo Quaresma da kayıtlarda artık "Kulüpsüz" görünüyor.

Senin için hazırladığımız haberler