Eski Galatasaraylı Erencan Yardımcı Alanyaspor'a transfer olmak için tribünde

06.02.2022 - 15:54 | Son Güncellenme: 06.02.2022 - 16:28

Eyüpspor'a transfer olarak 2. Lig bonservis rekorunu kıran Erencan Yardımcı, Alanyaspor ile anlaştı ve eski takımı Galatasaray ile oynanan maçı tribünden seyretti.

Eski Galatasaraylı Erencan Yardımcı Alanyaspor'a transfer olmak için tribünde

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Alanyaspor'a konuk olan Galatasaray, bir sürpriz ile karşılaştı. Altyapısından yetiştirerek, Eyüpspor'a gönderdiği Erencan Yardımcı, anlaşma sağladığı bilinen Alanyaspor'u, eski takımına karşı izlemek için tribünde yer aldı.

Transferi ile 2. Lig rekorunu kırdı

Son dönemde Galatasaray Altyapısı'ndan yetişen önemli yeteneklerden biri Erencan Yardımcı, 1 Şubat 2021 tarihinde Eyüpspor'a transfer oldu. Transferi için 4.2 Milyon TL ödenen Erencan Yardımcı, 2. Lig transfer rekorunu kırdı. Eyüpspor As Başkanı Fatih Kulaksız konu ile ilgili, "Erencan Yardımcı, Eyüpspor'umuza hayırlı olsun. Gerçekleştirdiğimiz bu transferin maliyetinin %85’lik kısmını sponsorumuz karşılamıştır" demişti.

Süper Lig'e geliyor

Erencan Yardımcı, Eyüpspor ile gösterdiği performansın ardından Süper Lig ekiplerinin dikkatini çekmeyi başardı. 20 yaşındaki oyuncu, daha önce Eyüp'ten kiralık olarak gittiği Alanyaspor ile anlaşma sağladı. Resmi imzaların bu hafta içerisinde atılması bekleniyor.

Eyüpspor ile 4 gol, 1 asist

Eyüpspor ile yarım sezonda 6 maça çıkan ve ardından Alanyaspor'a kiralanan Erencan, geri döndüğünde de 9 maç yaptı. Toplamda ise 15 karşılaşmada görev alabildi. Genç forvet bu maçlarda, 4 kez rakip fileleri havalandırırken, 1 defa da arkadaşlarına gol pası verdi.

Eski takımına karşı tribünde

Alanyaspor ile anlaştığı bilinen yıldız adayı, altyapısından yetiştiği ve rekor bedelle Eyüpspor'a gönderildiği Galatasaray ile yapılan maçta Alanyaspor tribünlerinde yer aldı. Genç futbolcu, maçı Alanyalılar ile beraber takip etti.

Erencan Yardımcı'nın karnesi

4 Şubat 2002 doğumlu Erencan Yardımcı, futbola 41 Futbol Kulübü Altyapısı'nda başladı ve Galatasaray Altyapısı'na geçiş yaptı. Sarı-Kırmızılılar'ın alt yaş kategorilerinde dikkat çeken Erencan, A takıma kadar yükselmeyi başardı. A takım ile 1 maçta görev alan genç yıldız adayı, Eyüpspor'a transfer oldu. Yarım sezonun ardından Alanyaspor'a kiralanan Erencan Yardımcı, geri döndüğü Eyüpspor'da iyi performansına devam etti.

Kariyeri boyunca 37 resmi karşılaşmada süre alan Erencan Yardımcı, 7 kez gol sevinci yaşarken, 5 defa da takım arkadaşlarına gol pası vermeyi başardı.

İlgini Çekebilir
Sabri Sarıoğlu hayırlı olsun! Resmi açıklama geliyor
Habere Git

Galatasaray'a karşı sürpriz karar!

Süper Lig'in 24. haftasında Alanyaspor ile karşı karşıya gelen Galatasaray'a karşı sürpriz karar alındı. Alanyaspor'da Teknik Direktör Francesco Farioli, kadro istikrarını Galatasaray karşısında da büyük ölçüde korurken, son 3 haftada sahaya sürdüğü isimlerden tek değişikliğe gitti.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da yeni transferler sahne alıyor! İşte Alanyaspor maçı 11'i...
Habere Git

Galatasaray'a gol atan Candeias ilk 11'de!

Altay, Hatayspor ve Giresunspor maçlarını kazanan kadrodan sadece Davidson'u yedek kulübesine çeken İtalyan teknik adam, Sarı-Kırmızılılar karşısında ilk yarıda galibiyeti getiren golü kaydeden Daniel Candeias'a ilk 11'de şans tanıdı.

Çin takımlarından Wuhan'dan transfer teklifi geldiği iddia edilen Brezilyalı futbolcu, cezalı olduğu Rizespor ve sakatlığı gerekçesiyle forma giyemeyediği Sivasspor maçının dışında ilk kez ilk 11'den uzak kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler