Eski Galatasaraylıdan olay itiraflar

15.04.2020 - 15:52 | Son Güncellenme: 15.04.2020 - 15:56

Galatasaray’a 2016 yılında transfer olduktan sonra 2018’de sözleşmesini karşılıklo olarak fesheden Erzurumsporlu Emrah Başsan, Ajansspor’a çok özel açıklamalarda bulundu.

Eski Galatasaraylıdan olay itiraflar

Burhan Can Terzi - AJANSSPOR

Geçtiğimiz ay fibula kemiği kırılan tecrübeli futbolcuya öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi ilettik ve şu an neler yaptığını, kariyer planını sorduk.

Sorularımızı yanıtlayan Emrah Başsan, “Ajansspor ailesine teşekkür ediyorum. Sakatlığım iyi durumda 2 hafta içinde yavaş yavaş başlayacağım. Dünyada ve ülkemizde inanılmaz şekilde ilerleyen her gün vefat Eden vatandaşlarımız var. Evde kalarak dikkatli ve sağlık beslenme uyku düzenine önem verilmesi gerekiyor. İhmal etmek olmaz çok önemli ve zor zamanlardan geçiyoruz evde kal demek gerekiyor... Kaybettiğimiz insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

 

Çalışmalarından ve planlarından bahseden Emrah, “Harika bir çalışma programı ve hazırlanma ile lige tekrar iyi şekilde başlayacağım. Sakatlık dönüşü etki tepki çok önemli ama Allah’a şükürler olsun iyiyim... Artık yavaş yavaş takımlar da gelecek yılı düşünerek transfer politikalarını çiziyorlar iki büyük takımdan ve 2-3 Anadolu kulübünden teklif aldım şu an daki durumlara göre hareket edeceğim bekliyorum ben de zamanı gelince açıklama yapacağım” diye konuştu.

HOLLANDA’DAN TEKLİFLER VARDI

Galatasaray’a 2016 yılında transfer olduktan sonra önce Rize’ye sonra Fortuna Sittard’a kiralanıp Hollanda’nın yolunu tutan Emrah, “Hayatımda her zaman sorumluk sahibi oldum kaçmadım hiçbir zaman hiçbir şeyden. Yurt dışını denedim harika geçti Hollanda, Portekiz gibi. Özellikle Hollanda’da inanılmaz bir performans gösterdim dönüşümde Hollanda takımı Utrecht, Venlo, Sparta Rotterdam gibi takımlardan teklif aldım ama Galatasaray kabul etmedi. Igor Tudor takımda kalmamı ve oynatacağım demesi beni geri adım attırdı ama maalesef söylediği sözleri tutamadı canı sağ olsun” açıklamasında bulundu.

HAK ETMEYENLERE TOLERANS GÖSTERDİLER

Kiralıktan güçlü döndüğü halde az süre almasıyla ilgili sorumuzu cevaplayan Emrah, “Süre fazla olmalıydı. Hak etmeyen insanlara çok fazla tolerans gösterdiler ama önemli olan çalışma, yetenek, istemek ve oyuncuyu tanımak gerek bütün hazırlık maçları harika performans gösterdim. Ama sonrasında hocanın bunları görmemesi gibi sorunlara yol açtı ama dediğim gibi hayatımda hep çalışarak bir yere geldim geldim şimdi tekrar gitmek için çalışıyorum zamanla... Aslında insan şansını kendi yaratır. Kiralanmak dünyanın sonu değil önemli olan gidip iyi şekilde asist, gol atarak kuvvetli dönerek göstermektir. Ben de bunu yaptım ve vicdanım rahat o yüzden hayırlısı diyorum...” diye konuştu.

Hollanda ve Portekiz tecrübelerini aktaran Emrah, “Hollanda, Portekiz kültürü inanılmaz sabır ve hayatın bazı kolaylıkları... İnsanların birbirine karşı saygı ve en önemlisi çıkar olmadan davranışlarını gördüm. Harika aylar geçirdim yabancı dilimi geliştirdim. Döndüğümde devam ederek unutmadan ilerlettim harikaydı benim için” dedi.

TARİFİ YOK

Galatasaray’da taraftarları unutamadığını belirten Emrah, “Çok büyük camia. Çok iyi insanlar ve yönetim vardı benim zamanımda. Türk Telekom Stadyumu’nda oynadığım kupa maçı ve inanılmaz taraftarın beni bağırarak yanına çağırması bunun bence tarifi yoktur. Her camia için geçerli çünkü ailen ark sana destek verenler gururla seni izliyor ve seviyor daha ne olsun harika bence” ifadelerini kullandı.

BRUMA ÖZEL YETENEK

Oynadığı en yetenekli oyuncuyla ilgili soruyu yanıtlayan tecrübeli futbolcu, “Çok yetenekli oyunlarla oynadım ama tabii özel yetenekli oyuncu bence Bruma diyebilirim. Keyifle oynadığım arkadaşımdır” dedi.

FUTBOL SATRANÇ GİBİDİR

“7-8 hocayla çalıştım ama çalışmadığım iyi hocalar var. Benim için Mehmet Özdilek farklıdır çok severim saygı gösteririm çok da iyi hoca her yönüyle... Eski çalıştığım Hamza Hamzaoğlu, Tolunay Kafkas ve Muzaffer Bilazer gibi hocalarla çalışmaktan keyif aldım. Teşekkür ediyorum onlara da” ifadelerinin kullanan Emrah Başsan’ın genç futbolculara tavsiyeleri şu şekilde:

“Genç arkadaşlara tabii ki tavsiyelerim var zaman yaş çabuk geçiyor her şeyin her anının keyfini çıkartarak yapsınlar. Futbol meslek hayatınıza çabuk geçen yıllar olacak. Çalışma, istek, bırakmamak, ayakta durmak, kaçmamak ve en önemlisi sorumluluk alarak liderlik yapmak genç oyunculara tavsiyemdir. Çünkü seni en önemli bunlar ortaya çıkartacak. Futbol satranç oyunu gibidir. Arkadaşlarınla aile olup onlarla birlikte oyun oynayacaksın. Hamle yaparak tahmin ederek. Seni bunlar ileriye götürecektir keyfini çıkartın bu işin. Gençler her zaman her yerde önemlidir değerini de bilelim.”

Senin için hazırladığımız haberler