Eski NBA yıldızı Closs, Türkiye'de çocuklara ders veriyor

Orhan Gülek
27.12.2021 - 20:16 | Son Güncellenme: 27.12.2021 - 20:19

NBA’in Batı Konferansı’ndan Los Angeles Clippers'da 3 sezon forma giyen basketbolcu Keith Closs artık Türkiye’de yaşıyor ve yeni öğrencilerine ders veriyor.

Eski NBA yıldızı Closs, Türkiye'de çocuklara ders veriyor

AJANSSPOR - HABER

Ulusal Basketbol Ligi’nin (NBA) Batı Konferansı ekiplerinden Los Angeles Clippers’da 1997-2000 yılları arasında 3 sezon forma giyen Amerikalı basketbolcu Keith Closs kariyerine koç olarak Türkiye’de devam ediyor. Erman Kunter Basketbol Akademisi’ndeki öğrenciler için basketbol koçluğu yapan eski NBA oyuncusu tecrübelerini öğrencileri ile paylaşıyor.

Bağımlılık tedavisi görmüştü

NBA’in başarılı takımlarından Clippers için forma terletme şansı bulan eski basketbol oyuncusu geçtiğimiz yıllarda uyuşturucu ve alkol bağımlılığı için yardım almıştı. NBA’e katılmadan önce de alkol sorunları yaşayan Closs buna uyuşturucu bağımlılığının da eklenmesi ile basketboldan uzaklaşmış ve tedavi görmeye başlamıştı. 10 yıl önce bağımlılıktan tamamen arınan tecrübeli eski oyuncu Türkiye’de yeni bir kariyer edindi ve hayatını değiştirdi.

Keith Closs kimdir?

Keith Closs 3 Nisan 1976 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Hartford şehrinde 6 çocuğun en büyüğü olarak dünyaya geldi. 1997 yılında Los Angeles Clippers’da forma şansı bulan pivot, takımı için 130 maçta mücadele etti. Çıktığı maçlarda ortalama 12,7 dakika süre alan eski basketbolcu 3,9 sayı, 2,9 ribaunt, 0,3 asist, 0,2 top çalma ve 1,3 blok ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler