Eski yöneticiden olay itiraf: "Burak Yılmaz'ı sansürledik"

09.04.2020 - 15:02 | Son Güncellenme: 09.04.2020 - 15:12

Sosyal medyada gerçekleştirdiği canlı yayında Burak Yılmaz transferinin perde arkasını anlatan Beşiktaş'ın eski yöneticisi Şafak Mahmatyazıcıoğlu, tepkilerden çekindikleri için deneyimli golcüyle ilgilendiklerini sansürlediklerini itiraf etti.

Eski yöneticiden olay itiraf: "Burak Yılmaz'ı sansürledik"

2018-2019 sezonunda Burak Yılmaz transferi için Siyah-Beyazlı taraftarların tepkisinden çekindiklerini belirten Mahmutyazıcıoğlu, bunu sansürleyebilmek için Mertcan Açıkgözle'le sözleşme yapıldığını belirtti.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu, daha sonra dönemin ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi'nin bir televizyon kanalına verdiği "Burak Yılmaz mı? Ben onu tanımıyorum" şeklindeki demecin üzerine Fikret Orman'ın "Kulübün ikinci başkanının lafını yere düşüremeyiz" diyerek transferi iptal ettiğini bildirdi.

Şafak Mahmut Yazıcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"BURAK YILMAZ'I MERTCAN TRANSFERİYLE SANSÜRLEMEK İSTEDİK"

"Kulüplerde transfer işi çok mahrem yürütülen bir iş. Burada asıl mahrem olan işi Burak Yılmaz transferiydi. Mertcan ile de ilgileniyorduk.  İki genç ile ilgileniyorduk biri Mertcan, diğerinin adını vermeyeyim. Burak Yılmaz'ı sır gibi yürütüyorduk, gizliyorduk çünkü taraftarın tepkisi vardı. Bütçemize uygun ve adapte olacak bir isimdi. Burak Yılmaz'ı sansürleyelim diye Mertcan ile de ilgilendiğimiz için hemen bir sözleşme yapıldı Mertcan ile."

"AHMET NUR ÇEBİ'NİN SÖZLERİ ÜZERİNE TRANSFER YATTI"

"Daha sonra bir Kartal Yuvası açılışında Ahmet Nur Çebi bir televizyon kanalına 'Burak Yılmaz mı? Ben onu tanımıyorum.' dedi. Fikret Orman daha sonra bizi çağırdı, "Kulübün ikinci başkanının lafını yere düşüremeyiz, Burak Yılmaz işi iptal" dedi. Dolayısıyla Burak Yılmaz işi yattı, Mertcan işi de yattı. Para da ödenmedi, çek de ödenmedi. Mercan Çam ile ilgili Trabzonspor'a bir kuruş para ödenmedi."

Senin için hazırladığımız haberler