Eşref Hamamcıoğlu: ''Yönetime gelirsek ilk davet edeceğimiz kişi Fatih Terim''

16.06.2021 - 21:33 | Son Güncellenme: 19.06.2021 - 18:14

Galatasaray'da başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, teknik direktör Fatih Terim ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte Eşref Hamamcıoğlu'nun açıklamaları...

Eşref Hamamcıoğlu: ''Yönetime gelirsek ilk davet edeceğimiz kişi Fatih Terim''

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Spor Kulübü Başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği (1905 AGS) ile bir araya geldi. Hamamcıoğlu, “Kedisinin sözleşmesi bitse de bizim ilk görüşmemiz Fatih Terim’le olacaktır” dedi.

'Camianın bir barışa ihtiyacı var'

Seçime çok kısa bir zaman kala beklentilerini ve projelerini açıklayan Hamamcıoğlu, ''Beklentilerimiz bir an önce Galatasaray’ın ihtiyaç duyduğu sevgi saygı etrafında birleşerek bütün üyelerin, artık rekabet ve husumeti bırakarak fikir ayrılıklarına rağmen birleşmeleri ve kucaklaşmalıdır. Camianın böyle bir barışa ihtiyacı var. Bu seçim İnşallah buna vesile olur'' dedi.

'Fatih Terim'in seçim propagandası olarak kullanılmasına karşıyım'

Teknik direktör konusuna da değinen Hamamcıoğlu, ''Eğer konu Fatih Terimse, onun seçim propagandası olarak kullanılmasına karşıyım. Şu an da Galatasaray’da teknik direktör sorunu var. Camianın teveccühünü alarak gelecek kişide bunu en kısa sürede çözecektir. Galatasaray çaresiz değildir. Kedisinin sözleşmesi bitse de bizim ilk görüşmemiz Fatih Terim’le olacaktır. Galatasaray’ın Fatih Terim le bağlatışı sözleşme kapsamında değildir. O bakımdan biz yönetime geldiğimizde ilk davet edeceğimiz kişi Fatih Hoca olacaktır. Çünkü Fatih Terim kulübümüzü eski oyuncusu, kaptanı, genel kurul üyesi ve bu zamana kadar bütün başarılarda rol almış önemli bir isimdir. O bakımdan ilk görüşmemizi kendisi ile yapacağız'' ifadelerini kullandı.

'Göreve gelirsek yapacağımız ilk iş...'

Seçilmeleri sonucunda göreve gelmeleri halinde yapacakları işlere değinen Hamamcıoğlu şu ifadelere yer verdi:
''Seçim sonucunda göreve gelirsek yapacağımız ilk işin bu seçimde beraber yarıştığımız rakiplerimizi davet etmek, onların projelerinden yararlanmak, çalışma gruplarımızda olurlarsa onları davet etmek ve eski başkanları da davet ederek bu birleşmenin, kucaklaşmanın ilk adımını atmak olacaktır.''

Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman?

Alınan son karara göre Galatasaray başkanlık seçimi, 19 Haziran tarihinde gerçekleşecek. Galatasaray başkan adayları şu şekilde:

  • Burak Elmas
  • Eşref Hamamcıoğlu
  • Yiğit Şardan
  • İbrahim Özdemir
  • Mustafa Öztürk

Eşref Hamamcıoğlu kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Eşref Hamamcıoğlu, 1954 yılında İstanbul doğumludur. 1975 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1980 yılında Sorbonne 'Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. 1981-1992 yılları arasında Tekfen Holding'e bağlı grup şirketlerinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

1992-2012 yılları arasında Sodexo'da Kurucu Genel Müdür ve CEO olarak görev yapmıştır. Ayrıca 1994-1998 yılları arasında Sayın Duygun Yarsuvat ve merhum Anıl Büyükeroğlu, başkanlıklarında Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu'nda ve 2001-2002 döneminde Sayın Mehmet Cansun başkanlığında Galatasaray Spor Kulübü'nde Muhasip üye olarak çalışmıştır. Türk-Fransız Ticaret Derneği, TÜSİAD, Türkiye Olimpiyat Komitesi üyesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır. 

Senin için hazırladığımız haberler