"Eto'o krizini çözdük"

20.05.2017 - 22:41 | Son Güncellenme: 20.05.2017 - 22:41

AJANSSPOR - Spor Toto Süper Lig 32. hafta karşılaşmasında Bursaspor ile karşılaşan Antalyaspor teknik dirktörü Rıza Çalımbay, maç sonunda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Çalımbay'ın açıklamaları;

"Biz buraya geldiğimizde bir kriz vardı ve yönetilmesi gerekiyordu. Hem saha içinde sorunlar vardı hem de dışarda. Bizim bunları temizlememiz gerekiyordu. Biz işe Eto’o ile başladık.

Biz geldiğimizde Eto'o kadro dışıydı. Biz de kendisiyle konuştuk. Kendisine aşırı yük binmişti ve o da bundan rahatsızdı. Biz de yükünü hafifletmek için kendisiyle neler yapılacağını konuştuk ve sorunu çözdük. Sonrasında o da çalışmalara başladı. Herşeyden önce çok iyi bir profesyonel. Herkese örnek oluyor. Maçlarda da elinden gelen her şeyi yapıyor. Zaten kariyerine bakılınca buralara boşuna gelmediğini anlıyorsunuz. Ben futbolu çok severim ve benim kadar seven birisini gördüğümü söyleyebilirim. Umarım ülke futbolu için daha da önemli yerlere gelir.

Maçla alakalı, Bursaspor’un sorunlar yaşadığını biliyorduk. Bazı korkuları vardı ama ben bu kadar iyi oynayan bir takımın daha büyük sorunlar yaşamasını beklemiyorum. Bu maçta işi ilk yarıda bitirebilirdik. İkinci yarıda biraz geri çekildik ve golü yedik ama sonradan giren oyuncularımız da iyi performans sergiledi. Belki forvet arkadaşlarımız eksik olmasaydı bu kadar zorlanmazdık.

Ben takımı kutluyorum ama en çok, biz geldikten sonra oyuncuların hepsinde kapasitesinin üstüne çıkmasından dolayı mutluyum. Hedeflerimiz var. Hem taraftar hem de yönetim çok destek oluyor. Şimdi kalan 2 maçımız var. Ligi en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Şu ana kadar çok iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum.

Motta’yı performansından dolayı oyundan çıkarttım. Uzun bir süre forma giymemişti ve morali çok bozuktu. Onun gelişimi için elimizden geleni yaptık. Çok kaliteli bir oyuncu ve iyi bir insan ama bundan sonra bizimle olmayacak. Ailesinden daha fazla uzakta kalmak istemiyor. Biz de saygı gösteriyoruz."

Basın toplantısı

Çalımbay, sahalarında Bursaspor'u 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ise, iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Mutlaka galibiyetle bitirmeleri gereken bir maç oynadıklarını belirten Çalımbay, şöyle konuştu:
"Takımımın maçın başından sonuna kadar gösterdiği performanstan çok çok memnunum. Kendilerini tebrik ediyorum. Bizim açımızda zor başlayan ve 'ne zaman küme düşecekler' denilen bir sezonda, Avrupa kupalarına katılmayı konuşuyorsak, bu gurur verici bir durum. Kalan iki maçı da kazanarak sezonu güzel bir şekilde bitirmek istiyoruz. Bütün arkadaşlarımı kutluyorum."

Senin için hazırladığımız haberler