EURO 2021 İngiltere’ye mi veriliyor? Ünlü gazeteci duyurdu

25.02.2021 - 18:10 | Son Güncellenme: 25.02.2021 - 18:15

Son dakika haberleri… Bu yaz düzenlenecek ve A Milli Takımımızın da mücadele edeceği Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili sürpriz bir iddia ortaya atıldı. İtalyan Tancredi Palmeri'ye göre UEFA; koronavirüs riski nedeniyle maçları tek bir ülkede oynatmak istiyor. İşte detaylar…

EURO 2021 İngiltere’ye mi veriliyor? Ünlü gazeteci duyurdu

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Geçtiğimiz yıl yapılması gerekirken pandemi yüzünden bu yaza bırakılan Avrupa Futbol Şampiyonası için geri sayım sürüyor. 11 Haziran’da start alacak turnuvaya bilindiği gibi 12 ayrı ülke ev sahipliği yapacak. Türk Milli Takımı’nın 11 Haziran’da İtalya ile açılış maçını oynayacağı şampiyona hakkında sürpriz bir iddia gündeme geldi.

Korona riski UEFA'yı düşündürüyor

İtalya’nın ünlü spor gazetecilerinden Tancredi Palmeri, UEFA’nın çoklu ev sahipliği modelinden vazgeçmek üzere olduğunu duyurdu. Palmeri’ye göre, UEFA; koronavirüs tehdidinin devam etmesi dolayısıyla maçların tek bir ülkede oynanmasının daha güvenli olacağını düşünüyor. 

UEFA kararını Nisan'da verecek

Ev sahipliği adına da İngiltere, adaylar arasında ilk sırada yer alıyor. İtalyan gazeteci UEFA'nın bu konuda Nisan ayının ortasında kesin kararını alacağını ve resmi açıklamayı yapacağını bildirdi.  

Maçlarımızı İtalya ve Azerbaycan'da oynayacağız

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın daha önce İngiltere, Almanya, Rusya, Hollanda, İtalya, İspanya, Danimarka, İskoçya, İrlanda, Macaristan, Romanya ve Azerbaycan'da oynanmasına karar verilmişti. Türkiye ise şu anki fikstüre göre 11 Haziran’da Roma’da İtalya, 16 Haziran'da Bakü’de Galler ve 20 Haziran'da yine aynı şehirde İsviçre ile karşılaşacak. 

Senin için hazırladığımız haberler