EURO 2024 biletleri satışa çıkıyor

02.10.2023 - 21:42 | Son Güncellenme: 02.10.2023 - 21:52

Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın biletleri satışa çıkıyor. İşte detaylar...

EURO 2024 biletleri satışa çıkıyor

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası biletleri için ilk başvuru aşaması 3 Ekim Salı günü başlıyor. Turnuva 14 Haziran 2024'te bir tarafta Almanya’nın olacağı Münih'teki açılış maçıyla başlayacak.

Siteden ön kayıt yapılacak

Toplam 24 takımın yer alacağı turnuvanın ilk bilet başvuru aşaması Salı günü 15:00’te UEFA web sitesinde başlıyor. Fiyatlar 30 ila 1.000 Euro arasında değişiyor. Satışlar ve çekiliş yalnızca resmi EURO 2024 ana sayfasında (www.euro2024.com) gerçekleştirilecek. Bilet almak isteyen taraftarlar siteden ön kayıt yaptıracaklar. İlk aşamada Salı gününden itibaren 26 Ekim'e kadar 51 maçın tamamı için başvuru yapılabilecek. 

İlk aşamada Salı gününden itibaren 26 Ekim'e kadar 51 maçın tamamı için başvuru yapılabilecek. Ancak kayıt yaptıranlar günde yalnızca bir maç için bilet satın alabilecekler. Katar'daki Dünya Kupası'nda olduğu gibi, biletler yalnızca dijital ortamda satışa sunulacak ve eskisi gibi kağıt üzerinde olmayacak. UEFA, ilk aşamada mevcut olan 1,2 milyon biletten daha fazla başvuru olması durumunda biletleri kura ile sahiplerine verecek. Başka yollardan bilet satın almak mümkün olmayacak. Yüksek miktarda bilet satışının gerçekleşecek olması nedeniyle ilk aşamada bilet sahibi olma şansı diğer satışlara göre daha yüksek. Bu aşamadaki dezavantaj ise şu olacak. Ev sahibi Almanya dışında bilet alanlar katılımcı takımlar henüz belirlenmediği için hangi maça başvurduklarını bilmeden biletlere sahip olacaklar. 2 Aralık'ta Hamburg'da yapılacak turnuva kura çekiminden sonra bilet sahipleri aldıkları biletin hangi maç için olduğunu öğrenecekler. Kura çekiminin ardından öncelikli olarak turnuvaya katılım hakkı kazanan ülkelerin taraftarlarına yönelik yeni bir bilet satış aşaması daha gerçekleştirilecek. İkinci aşamada, yaklaşık bir milyon biletin satışa sunulması bekleniyor. Mart ayındaki play-off'lardan sonra son üç katılımcının belli olmasıyla turnuvadan kısa bir süre önce son satışlarla kalan biletler verilecek. 

İlgini Çekebilir
Türkiye, Euro 2024'e nasıl katılır?
Habere Git

Bilet fiyatları ne kadar?

En ucuz biletler grup maçlarında 30 Euro'ya teslim alınmayan veya iade edilen biletlerden daha önce başvuru yapmış taraftarlara satılacak. Biletlerin çoğunluğu kategori 3 (60 Euro), kategori 2 (150 Euro) ve kategori 1 (200 Euro) şeklinde sunuluyor. 14 Haziran'da (21:00) Münih'te oynanacak açılış maçı için en ucuz biletler 50 Euro'dan başlıyor, diğer kategoriler ise 195, 400 ve 600 Euro olarak belirlendi. Son 16 turundan itibaren dört kategorideki biletler ise 50, 85, 175 ve 250 Euro. Bilet fiyatları turnuva boyunca kademeli olarak artacak ve her eleme turunda daha pahalı olarak satılacak: Biletler Çeyrek finallerde (60 - 300 Euro), yarı finallerde (80 - 600 Euro) finalde de (95 - 1.000 Euro) fiyatlarla sahiplerini bulacak. Biletler kişiye özel mi? İade edilebilir mi? 

Biletler öncelikle siparişi veren kişiye özel olarak alan kişiye verilecek. Bu kişi kendi adına toplam dört bilet siparişi verebilecek. Ancak diğer kişilerin adlarını daha sonra turnuva uygulamasında bildirecek. Birden fazla maç için başvuru yapanalar bu biletlerini değiştirebilecekler. İade biletler, satın alma fiyatıyla resmi kanallar üzerinden UEFA’ya geri verilebilecek. UEFA biletlerin karaborsada satılmasına engel olacak önlemler alacak. 

Çocuklara bilet gerekiyor mu?

Ebeveynlerinin kucağında oturabilecek küçük çocuklar bebeklere de bilet almak zorunlu. UEFA, çocukların yaşlarına bakılmaksızın mutlaka bir koltuğu olmasını şart koşuyor. Her maç için engelli taraftarlara ise özel yerler ayrılacak. Bu biletler, engelliler için ayrılan yerlerin stadyumun neresinde olduğuna bakılmaksızın en ucuz kategoride sunulacak. Ayrıca refakatçiler için de ücretsiz bilet başvurusunda bulunulabilecek. Avrupa Şampiyonası'nda ayakta seyirci alınmayacak ve bütün statların tamamında koltuk olacak.

Kaynak: Sportschau

İlgini Çekebilir
Hırvatistan'ın EURO 2024 elemelerindeki Türkiye ve Galler maçlarının aday kadrosu açıklandı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler